Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez megoldható?

Szerintetek ez megoldható?

Figyelt kérdés

Hogy hétvégén főzök 4-5 kaját, adagonként lefagyasztom (fasírtot pl csak ki kell sütni, de levest csak megmelegíteni), és egész héten nem főzök semmit?

Egy idő után annyi féle 1-1 adag kaja lesz, hogy csak na :D

Csinálja ezt valaki? Vagy elvetemült ötlet?

2013. jan. 21. 13:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Átmeneti megoldásnak jó, de én a friss kaját szeretem, nálunk mindig az van. Ha ti nem vagytok ilyen kényesek a kajára, mint én, akkor viszont beválhat :)
2013. jan. 21. 13:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát igazból csak időm nem nagyon lesz rá. A tanulástól venné el az időt..
2013. jan. 21. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hány főre főzöl, de ha csak max kettőre, akkor lehet, hogy jobban megérné rendelni az ételt, akkor minden nap ehettek friss főtt kaját és hétvégén ugyanúgy főzöl, csak nem kell lefagyasztani, mert keddig még anélkül is simán ehetitek. Szerintem nem jönnétek ki rosszabbul.
2013. jan. 21. 13:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Nincs annyi pénzünk sajnos.
2013. jan. 21. 13:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Én két főre főzök és egy héten kétszer kell így főznöm. Szerintem ez nem sok időben sem. Ennyi belefér. Nem vagyok híve a fagyasztásnak.
2013. jan. 21. 13:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Nos, ha összeszámolnánk, hogy mennyit költesz a főzésre (áramot, gázt, vizet, stb. a felhasznált alapanyagokon kívül) és kiszámolnád, hogy ha olcsó helyről rendelsz kaját, akkor mennyi a különbség, hát szerintem nagyon néznénk. Mi 1000 Ft-ért rendelünk két adat kétfogásos kaját a férjemmel, amiből még a kicsi gyerekünk is jól lakik, szerintem havi 20ezer forintból hétköznap nem főznék meg olyan változatosan, ráadásul egy héten háromszor van hús, egyszer főzelék és egyszer tészta is. Plusz a leves. Persze kérdés, hogy nálatok mennyiért lehet rendelni, mert én sem ezekre a nagynevű ételszállítókra gondolok, mi egy óvoda konyhájáról hozatjuk az ételt.
2013. jan. 21. 14:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Én csak végszükségeben szoktam rendelni, mert szertem látni, hogy mi kerül az ételembe. Egyetértek azzal, aki a heti két főzést javasolta: ha főzöl mondjuk vasárnap meg szerdán, többféléből keveset, annyi napot eláll a kaja a hűtőben is, nem kell fagyasztani.
2013. jan. 21. 16:20
 8/9 anonim ***** válasza:

En csak 2 före fözök.

Heti egyszer megveszünk 6-8 db csirkemellett es csinalok hozza különbözö pacokat, szoszokat, pörköltnek keszitem elö.

Mondjuk a heti menü:

hetfö: gyros, zöldseggel, pitaval, tzatzikivel.

kedd: citromos, mezes hus, rizzsel

szerda: cezar sali

csütörtök: gyors pörkölt (hagyma megpirit, hus utana, pirospaprika, bors, fokhagyma, viz, 15 perc fözes es kesz is), kruplipürevel

pentek: hamburger sok salival

szombat: paradicsom leves, fasirt, sült krumplival

vasarnap: paradicsom leves, bolognai

Napi 15-20 percnel többet nem töltök a konyhaban, a pacokat, szoszokat vasarnap megcsinalom, nem lesz baja a husnak, ha 2-3-4 napig azik a pacban, a köretek hamar megfönek, a salatanak valot 10 perc alatt összevagom frissen, a megmaradt zöldsegböl köreteket is lehet csinalni barmikor. Bar mi mind a ketten kisetküek vagyunk es meloban ebedelünk igy csak a vacsin kell gondolkodni. Plusz a ferjem iszonyat valogatos, 2 nap egymas utan ritkan eszi meg ugyanazt, jobban szereti ha valami frissen van elerakva.

2013. jan. 21. 18:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Az oviból rendelős vagyok. Nos, én is szeretem tudni, hogy mi kerül az asztalra, főleg mivel kicsi gyerekem van, így nem mindegy, hogy mennyire változatosan, milyen minőségű alapanyagokból készített ételt kap. Mivel egy hozzátartozóm a konyhán dolgozik, és tőle tudom, hogy milyen hozzávalókból főznek a gyerekeknek, ezért biztos vagyok benne, hogy nem eszünk meg olyat ezáltal, amit én magam nem főznék meg a gyerekemnek. Mondjuk én szerencsésnek mondhatom magam, ha nem lenne ez a lehetőségem, nyilván én is inkább főznék, mint egy noname helyről ételt rendeljek.
2013. jan. 22. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!