Ez szerintetek megoldható így?
Szeretnék sulit váltani,elköltözni.De albérletbe szeretnék menni.Az egyetemet meg levelezőn csinálnám.Semmim nincs még csak egy érettségim.Tehát gondolom nincs sok lehetőségem munka terén.
Megoldható az,hogy kb minimálbérből fenntartsam magam?Szülői segítség nélkül?
Nincs.
70764 Ft a minimálbér....legalábbis a közalkalmazotti,de a takarítók még ennél is kevesebbet kapnak.
Egy albérlet, garzonlakás,ami 20-30nm2 (valahol a nappali ekkora) azt Én nem nevezném élettérnek. Kb ott eszel ahol szar és vissza. Ezekenke az ára változó 30 ezertől 80-ig is lehet.
Szobát kapsz olcsóbban,de akkor gyakorlatilag egy vadidegennel vagy idegenekkel kell megosztanod a fürdőszobát és a konyhát. ez kb. 20 ezertől 50 ezerig jellemző árban.
És itt említeném meg, hogy a legtöbb helyen az ár amit írtam az csak a bérleti díj ezen felül kérnek rezsit is.
Mondjuk ha lakhatásra költesz a 70ezredből 40-et és kenyeren és vizen élsz,akkor pont azért fogsz dolgozni hogy dolgozhass, tehát tökre megéri XD
23N
Elsővel egyetértek.
Az meg kábé 0.000000001%, hogy találsz állást (egy ilyen helyen, ahol a többdiplomások is munkanélküliek?)
szerintem nem,neharaudj. Én albérletben élek,pl most küldtek ki 44 ezres csekket mert hogy ennyivel nőtt a fogyasztás beköltözés óta,volt ilyenből már 3 az e-on-tól meg a melegvizesek is küldtek már ilyet,és akkor szarba vagy mert ez elég nagy összeg így egyszerre. Aztán kaja,kozmetikumok,tisztítószerek is rohadt drágák kell arra is egy 40-50 ezer ft.
De leggázabb a rezsi szerintem minket ez húz le a legjobban pedig 2en élünk párommal. 2 szobás lakást bérelünk 45 ezer ft-ért,és sajnos azt vettem észre hogy a garzonok se kerülnek sokkal kevesebbe.
Nem lehet megélni minimálbérből albérletbe ez biztos.
Az első vagyok....és egyébként diplomás,de portásként minimálbérért sokkal tutibb melózni ;)
Azt még nem írtam oda az előző kommentemhez, hogy kaukciót is szoktak kérni. Sokan kezdik felfogni,hogy 3 havi kaukciót manapság senki sem tud kiköhögni így 1-2 havit kérnek előre.
És ha netán megfázol az is pár ezer ft...lázcsillapító és a többi.És ha nem vagy olyan mázlista,hogy szomszéd sarkon van a munkahelyed, akkor a bejárás, általában bérlet. BKV-nél havi 10 rupó. TEhát közbe jöhet több járulékos költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!