Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki nem lehet keresztszülő?

Ki nem lehet keresztszülő?

Figyelt kérdés

Az egyik legrégebbi barátnőm megkért engem és a párom, hogy legyünk a lánya keresztszülei. Református templomban lenne a keresztelő, mi is reformátusok vagyunk.

Párom apukája szerint a párom nem lehet keresztapa, mert nem konfirmált. Én igen, de én úgy tudom, hogy ez csak a templomi esküvőnél fontod, keresztelőnél nem.

Tud erről valaki nekem pontos információt adni?

Minden választ előre is köszönök.

2013. jan. 21. 09:17
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Kereszt szulo az lehet, aki maga is meg van keresztezve. Reformátusok ezen kívül meg annyit kérnek, hogy egy kereszt szülői oktatáson vegyenek részt, ami kb 1 óra.
2013. jan. 21. 09:20
 2/2 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyan evangélikus keresztelő volt, nem református, de nagyjából hasonlóan mennek a dolgok a két felekezetnél.

Szerintem nem probléma, hogy a párod nem konfirmált, nálunk például a keresztanya még csak nem is evangélikus volt (tehát ő sem konfirmált), hanem katolikus. Össz-vissz a keresztleveleket kérték, semmi egyebet, sőt, nekem most így öt év távlatából úgy rémlik, hogy talán még azt sem kellett bemutatni, csak megkérdezte a lelkész, hogy mindenki meg van-e keresztelve, és mondtam, hogy igen. Jó, más kérdés, hogy engem ismert, hozzá jártam hittanra kiskoromban, lehet, hogy van, akinek be is kell mutatnia, de mások elmesélése alapján is úgy tudom, hogy a protestánsoknál nincs annyi feltétel.

2013. jan. 21. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!