Ha a keresztszülő leszek, milyen kötelezettségeim lesznek?
Figyelt kérdés
Már megkaptam a leírást arról, hogy mi lesz a keresztelő menete. Ezenkivül vettem egy szép ajándékot a babának (ékszer, nálunk ez a szokás.) Viszont nálunk kb. ennyiben ki is szokott merülni a keresztszülőség, ami valamilyen szinten nem is rossz, hisz amelyik családban több gyerek van, akkor ünnepekkor minden gyerek egyenlő értékben kap ajándékot, attól függetlenül, hogy ki a keresztszülő, nincs vita. Tehát az anyagi részében ezt a nézetet osztom, hogy a keresztlányom testvérének is ugyanúgy fogok vásárolni. Viszont a lelki részét szeretném kicsit komolyabban venni, a családunkban csak én vagyok hívő, ráadásul a keresztlányom testvérét más vallásúra keresztelték. Tehát az nem lenne fura, ha ebből a szempontból csak a keresztlányommal törődnék. Ti ezt hogy oldjátok meg? Van-e egyáltalán jogom beleszólni a gyerek vallásos nevelésébe (nem gondoltam hittérítésre, csak mesélek neki a Bibliáról meg ilyesmi, hogy megismerje, aztán a végső döntés úgyis az övé, hogy miben hisz). Ilyen létezik még, vagy a keresztszülőség mára a keresztelőben ki is merül?2012. okt. 22. 10:03
1/7 anonim válasza:
Az én keresztanyám és a férjemé is olyan, hogy nem is tartjuk a kapcsolatot.
A szülők a házasságkötéskor megfogadták szerintem és az ő dolguk, hogy vallásos nevelést adjanak a gyerekkel. Elég, ha te törődsz vele és szereted.
2/7 anonim válasza:
A keresztszülőség valójában erről szól ma már, viszont a fő jelentése egykor(még most is csak ezzel döbbenten szembesülnek a keresztszülők) , hogy ha a gyerekek szülei véletlen balesetben vagy egyszerűen meghalnak, akkor a keresztszülő vállal felelősséget értük. Magyarul ha a szülőkkel lesz valami akkor a keresztszülő neveli tovább a gyerekeket ha nincs más rokon( pl nagyszülők és a többi)
3/7 A kérdező kommentje:
Igen, de nálunk ez sem áll fent, vannak közelebbi rokonai a keresztlányomnak, illetve nem én lennék a legalkalmasabb a nevelésre a betegségem miatt. Persze ha úgy adódna, őt is meg a testvérét is szó nélkül magamhoz venném, ezzel nem lenne probléma, el is tudnám tartani őket.
2012. okt. 22. 11:51
4/7 anonim válasza:
elsősorban a szülők feladata eldönteni, hogy vallásos nevelésben részesítik-e a gyereket. úgyhogy velük beszéld meg, hogy engedik-e hogy a Bibliáról, és hasonlókról beszélj neki!
Én épp az ilyen félreértések miatt nem keresztelem meg a gyerekemet, de ha a szülők vallásosak, és belemennek, persze!
5/7 anonim válasza:
Valójában a hitbéli nevelése segítésére szól a fogadalmad. A keresztgyerekeim kaptak tőlem gyerek bibliát, elvittem őket hittan táborba, volt hogy befizettem, volt hogy segítőnek én is elmentem. Kicsi korukban kis kivágó, színező foglalkoztatót tettem a másik ajándék mellé. Vannak szép hívő gyerekdalok kazettán, azt is ajándékozhatsz, amíg kicsik.
6/7 anonim válasza:
Engem egyik idióta,hülye barom érdekember barátnőm úgy akart magához láncolni,hogy a kölkének lehettem volna a keresztanyja.Hála a Jóistennek,hogy ez nem jött össze,különben máig nem tudtam volna őket levakarni magamról.Gusztustalan egy népség volt,fúj.
7/7 anonim válasza:
Keresztény hitre nevelésben segíted a szülőket. Szerintem nyugodtan mesélhetsz neki, vagy karácsonykor vehetnél neki képes gyerek bibliát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!