Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztelóre kiket kell...

Keresztelóre kiket kell meghivni? Ajándékot is szoktak hozni? Vagy a keresztszülő ad ajándékot? Muszaly utana ebédre is meghivni őketbugy szokas? Vagy milyen egy keresztelőnünnepség és kiket hivanak meg?

Figyelt kérdés
2012. máj. 15. 12:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Akit meghívsz, azt ebédre is szokták, mi a legszűkebb családot, tesókat, szülőket hívtuk meg a családjukkal együtt. Csak a keresztszülő adott ajándékot. Mivel kicsi a lakásunk, vendéglőben volt.
2012. máj. 15. 12:32
 2/11 anonim ***** válasza:
64%

Ahány ház, annyi szokás.

Nálunk a rokonságba általában a nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek, nagyszülők és természetesen a keresztszülők vannak meghívva, és akkor már ebédet is kapnak (általában háznál nem pedig étteremben). Ajándékot mindenki hoz, de csak apróságokat. De az én keresztfiam ballagásán például senki más nem volt ott, mint a szülei, testvérei és én. Utána náluk ebédeltünk, nem volt semmi extra, de mégis szép emlék marad. Nektek kell eldöntenetek, hogy mennyire álltok úgy anyagilag, hogy több embert vendégül tudtok-e látni vagy sem.

2012. máj. 15. 12:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Hupsz, nem ballagásán hanem keresztelőjén! Még elég kicsi ahhoz is, hogy oviból ballagjon. Nem tudom, hol járt az esezem. :-)
2012. máj. 15. 12:36
 4/11 anonim ***** válasza:
orbánt
2012. máj. 15. 12:37
 5/11 A kérdező kommentje:
Na ez a gond én nem akaroknvendéglőre költeni azt inkább a babámra költeném a vendéglő lenne min 60 ezer ft.ehetnenk anyamnal de tesom szerint ez milyen mar akkor ő nem ad ajandekot fura nem?
2012. máj. 15. 12:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekünk szűk körű volt a keresztelő, igaz, nem csecsemőkorban. Nem akartunk belőle "ügyet csinálni", így csak a nagyszülők, keresztszülők voltak jelen, meg mi. Ajándékot csak a keresztszülők adtak (meg a "keresztnagymama", de nem vártuk el tőle, viszont jólesett :) ).

Én azt gondolom, hogy a családtagok adnak év közben is eleget, nem várom el tőlük, hogy csak azért, mert valami alkalom van, ajándékozzanak! :)

2012. máj. 15. 12:40
 7/11 anonim ***** válasza:

hát, az nem megy, hogy ajándék kéne, de ebédet nem adok ...

hallottam, hoy valaki délutáni szendvicset adott (40 éves történet), és azóta is leszólja a család, mert nem illik

Próbálj meg otthon főzni. Vagy legalább kész, ölben evős kaját (fasírt, uborka, kenyér) adni.

Nyilván ott leszenk a szülők, és a keresztszülők. Illik meghívni a nagyszülőket is.

ez a kör tetszés szerint bővíthető.

2012. máj. 15. 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:
60ezer??? Nekünk 20-ból kijött, nem hiszem, hogy ötezernél többet kellene egy főre számítani, főleg, hogy úgysem lesztek ott sokáig, a babára való tekintettel. Pár óra alatt meg nem lehet annyit enni-inni, ez nem lagzi.
2012. máj. 15. 12:57
 9/11 A kérdező kommentje:
Csak a keresztszülőtől varnánk ajándékot aki a tesom lenne anyamnal siman lehetne az ebed de neki csak az etterem felel meg...
2012. máj. 15. 13:23
 10/11 A kérdező kommentje:
És ha semkit nem hivok meg csak lesz egy templomi szertartas az gáz?
2012. máj. 15. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!