Érdemes az alkoholista exemen bosszút állni?
Én 33N ő 38F. 2 évig voltunk együtt. Bántott, fizikailag és lelkileg is, lehúzott anyagilag, megalázott stb. Aki volt ilyen helyzetben, tudja milyen.
És most ő dobott, ráadásul nagyon bunkó módon, ami rettentően bántja a hiúságom.
(Mielőtt kérdeznétek illetve lehülyéznétek: azért voltam vele ennyi ideig, mert van egy kedves, normális énje is. Plusz folyton ígérgetett én meg hittem neki. Azt az énjét szerettem és az hiányozni is fog.)
Most nagyon dühös vagyok, önbecsülésem a padlón, nagyon fáj, hogy ez lett, és hogy bunkó módon ő dobott el, mikor már nem volt rám szüksége.
Szóval álljak valahogy bosszút, vagy majd amikor megint bepróbálkozik, akkor küldjem el elegánsan a pi..ba? A második lenne szebb, de most forr bennem a düh...
"Forr bennem a harag, ilyenkor nehéz racionálisan gondolkozni."
Igen, erről beszéltem. :)
"Akkor nem alkoholista, hanem alkalmi ivó. A bosszúállást pedig megtetted, hiszen lealkoholistáztad. Te is tudod, hogy nem az, mégis le akarod járatni."
Szövegértés mennyire megy?
"Bántott, fizikailag és lelkileg is, lehúzott anyagilag, megalázott stb."
Köszönöm mindenkinek! Már sokkal nyugodtabb vagyok!
Ez az a seb, amit az idő tényleg be fog gyógyítani!
Nem, nem érdemes. A bosszú bármilyen édes volna is, semmire sem vezet, csak arra, hogy még erősebben kötődsz hozzá (a bosszúvágy és a gyűölet ahhoz köt, akit gyűlölsz és akin bosszút akarsz állni: ezt kb. azt jelenti, hogy erőid és energiáid tetemes hányada arra megy el, hogy a bosszúval és a gyűlölettel foglalkozol, ahelyett, hogy le..nád, magadról.).
Nálad úgy néz ki a dolog, hogy még nagyon friss a seb (ezért van az önbecsülésed romokban), és totál gyászreakciókat mutatsz: egyszerre gyűlölöd és egyszerre vágysz arra, hogy királynőien elutasítsd a francba, amikor ő a lábaid előtt esküdözik, hogy visszajön hozzád és jó lesz...na ez nem megy.
Az elsővel értek egyet, nagyon igaza van! Szerintem vigyél Szent Antalnak egy kis apanázst a következő hónapokban, és amíg oda jársz, mindig jusson eszedbe, hogy milyen piszok szerencsés vagy, hogy ki tudtál mászni egy olyan gödörből, amely pokla leginkább a mocsarakra és a futóhomokra emlékeztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!