A nővérem megőrült! Mit tehetnék? (Kicsit hosszú! )
A nővérem 30 éves múlt,és sajnálatos módon véget ért pár hónapja egy hosszú kapcsolata.
Most újra itthon él a szülői házban,ahol én szintúgy.
Tegnap egy felettébb furcsa beszélgetésbe kezdett,mikor este ketten vacsoráztunk. Azt mondta,ő nagyon vágyik már egy gyerekre.Ezt eddig senkinek még a volt párjának sem merte anno mondani,de így érez.Mondtam neki,hogy fiatal még,csinos is,majd jön az életében úgyis valaki,akivel minden jó lesz és boldogok lesznek és lesz baba is.
Aztán ezután a véleménykinyilvánítás után jött a java a részéről.Azt mondta,ő nem akar pasit,neki csak gyerek kell!
Nem tudtam mire vélni a dolgot.Mondta,hogy ő eltervezte az egészet. Elmegy szórakozni,ismerkedik,összeismerkedik valakivel (sosem ment neki nehezen az ismerkedés,mert nagyon csinos és tanult nő)akivel el lesz,de csak szexet akar,és addig lesz együtt a pasival,míg teherbe nem esik! Ha ez egy hét akkor egy hét ha 2 hónap akkor annyi,aztán dobja a pasit és nem is tájékoztatja arról,hogy ő terhes!
Mondtam neki,hogy nem normális,ha ilyeneken gondolkodik,mert ezek a dolgok nem így működnek,nem lehet egy pasit "használni". Meg egy gyereknek apa is kell,mit mondd majd neki,hol van az apja?! És a legborzasztóbb,hogy ezt csakis magáért teszi,hogy az ő kívánsága teljesüljön és nem az a fontos,hogy a babának mi lenne a jó!
És én most teljesen kétségbe estem,mert ő ilyen,amit a fejébe vesz azt véghezviszi,így volt ez mindig! És nem tudtam rá észérvekkel hatni. De a legszörnyűbb,hogy azt mondta,majd meglátja az exe,hogy van aki "csinál neki" gyereket,ha már az ex nem akart.Mert ezért ment tönkre a kapcsolatuk,mert a volt pasija egy év után korainak találta a gyerek dolgot,-megjegyzem jogosan,mert egy év alatt nem lehet senkit megismerni,sőt több év alatt sem igazán- de tesóm meg erősködött.
Én most teljesen padlón vagyok,mert tudom,milyen a nővérem és biztos ha valaki nem állítja le,megteszi ezt a buta,szánalmas,önző lépést!
Mit tegyek? El kéne vinnem szakemberhez,aki fejben kicsit helyretenné,de hallani sem akar róla. Én meg rettegek és aludni sem bírok,hogy a testvérem most készül tönkretenni minimum 2 ember életét.A sajátját és a meg sem született babáét.
Segítsetek légyszi,adjatok tanácsot,mert nem tudom,mit tegyek!
26N
A tengerészes gondolom csak vicc volt!
Amúgy hadd "kaksizzam" már magam össze,mikor a tesóm épp készül elcseszni az életét! És ne mondja azt senki,hogy amit ő csinál az normális! Ja teszem hozzá,már régen más hülyeségei miatt járt szakemberhez!
A nővéred még abszolút nem érett az anyaságra, mert elsősorban a saját érdekeit nézi, és rohadtul nem a gyermekéét. indulatból, dacból gyereket csináltatni, szülni???
Nem tudom, mit tudsz tenni, ne szakmeberhez fordulj, mert ez nem pszichés gond, inkább valakihez, akire ő is hallgat és egy nagy bölcs. ha vele beszélgetne, lehet hogy rendbe tudná tenni az agyában ezt a csúnya dolgot.
Szerintem nővéred részéről még benne van a csalódottság az ex miatt is. :)
Ettől függetlenül nem gondolom jónak a gondolkodás módját és ezt a döntését, de reménykedj abban, hogy ez idővel megváltozik, amíg ő is kiheveri a szakítást.
Lehet csak azért mondta ezt, mert csalódott most.
Persze az exet is megértem, 1 év után gyereket vállalni az nagyon necces, mert még nem is ismerik annyira egymást.
Próbálj megnyugodni, ő is próbálja összeszedni magát, és hátha... :)
Kedves Kérdező! A nővéreddel semmi gond nincs. Gyereket szeretne és nem akar várni. Egy újabb kapcsolat mire összejön valami komoly, akár több év is lehet 30 felett van tökéletesen érthető amit szeretne. Még csak el sem ítélem.
Ne röhögtess már, hogy tönkreteszi a gyerek életét. Miért is? Hány házasság végződik ma Magyarországon válással? Hány apa nem kíváncsi a gyerekére = hány egyedülálló anya van ma Magyarországon, aki egyedül áll helyt a gyerekével szemben?
Ha jó anya lesz, akkor tökéletesen fel tudja nevelni a gyereket.
A pasi kihasználását sem értem teljesen... miért gyerektartást nem fog tőle kérni. A férfit semmilyen hátrány nem fogja érni. Akkor mi a baj? Hagyd békén hagy csinálja amit szeretne, Te majd a saját életedet éld úgy, ahogy szeretnéd, megjegyzem könnyen válhat belőled is egyedülálló anya, bármennyire is megtervezed az életed!
De sok feldúlt ripacs van itt
.
Kérdező, igazad van. A gyereknek apa és anya kell. Hiába tud ő szeretet adni, apát képtelen.
Egyébként meg azért elég sok eszes pasi van, aki gumit húz, nehogy felcsináljon így valami ketyegő biológiai órás nőcit. Főleg az ő korában.
Tehát szerintem egyelőre ettől nem kell tartanod, hátha idővel kiveri a fejéből.
Egyébként meg is látszik sok gyereken, hogy nincs apjuk, ne ez legyen már a követendő példa.
Egyoldalú nevelést kapnak és soha ennyi baj nem volt sem a gyerekekkel, sem a tinikkel.
Aki ezt tagadja, az hülye. Nézzen szét a világban, mennyi elcseszett gyerek van, aki a szülei válása miatt jutott idáig.
1. a történet kamuszagú, sokban hasonlít a történet a Csak szex és más semmi című film forgatókönyvéhez.
2.nagyon nem mind1, h ki a donor. azért jó lenne tudni van-e örökletes betegsége, mennyire intelligens, miben tehetséges, milyen jellemhibái vannak, ami nagy eséllyel a gyermek természetében is meg fog mutatkozni, akárhogy is nevelik.
itt vagyok én, az élő példa, akit az apja egy percig nem nevelt, bár nálunk nem így volt tervezve, a szüleim még házasok is voltak, csak apám bekattant, és lelépett. nos, szinte semmi kapcsolatom nem volt apámmal soha, mégis anyám számtalanszor mondja, h mintha apám mozdulatait látná, belsőleg is sokat örököltem tőle. a géneket nem lehet átbaxni.
3. nem egy olyan embert ismerek, aki tervezetten apa nélkül nőtt fel, és köszönik marha jól vannak, sikeres, boldog emberek, normális párkapcsolattal, jó anya-gyerek viszonnyal.
ne virnyogjál meg vészmadárkodjál, hanem mondd el ezeket a dolgokat a nővérednek. ha már erre a lépésre szánta magát, legalább nézze meg, h kitől csináltat gyereket, ha meg akarja magát kímélni néhány kellemetlenségtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!