Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy megengedjék a kontaktlencsét?
Spórolt pénzem lenne ugyan, de ismerem a szüleimet annyira, hogy emiatt még inkább elleneznék a dolgot ha egy nap beállítanék kontaktlencsékkel és mindennel együtt, mert ezt úgy vennék le mintha a hátuk mögött ügyködtem volna, annak ellenére, hogy megkérdeztem őket...
Szóval inkább maradok a győzködés mellett és kivárom, míg meg nem engedik.
hát azért nem olyan nagy csomag a kontaktlencse, hogy ne tudd elrakni a táskádba...
ez olyan mint amikor nekem nem engedték, hogy helixem legyen (fülbevaló a porcban). egyik nap megcsináltattam, aztán kb 1 hét múlva szóltam, hogy már mióta megvan a fülbevaló csak nem mondtam el, mert nem engedték. nem lett balhé.
te is simán használhatod, aztán benyögöd pár hét múlva hogy már rég lencsét használsz csak nem mondtad el, mert hülyén reagáltak rá. ennyi, nem kell túlbonyolítani
"Az első válaszolón látszik, hogy soha nem hordott még kontaktlencsét (első, irigyellek ám! :) )"
Nincs miért, nekem sem éles teljesen a látásom.
Én abból indultam ki, hogy tesóm lencséje 5 éve 30 rugó volt (egy évig használható), és a hozzá tartozó lötyi is egy 6-os körül.
Az, hogy ki mennyire tolerálja, csak és kizárólag viselés útján tapasztalható meg. Egyik gyerekkori barátnőmnek viszket tőle a szeme, a másiknak meg semmi baja.
A következők miatt vettem kontaklencsét, talán érvként is felhasználható:
- halálosan untam, hogy a strandon nem látok semmit, mert a vízbe menés miatt ugye nem viselhetem a szemüveget (fagyit nem tudtam kérni bacsker ha messzebb volt a tábla, nem hogy az engem méregető pasikat észrevegyem :D )
- uszodában dettó, egyéb edzéskor dettó
- untam, hogy nekem nem lehet divatos napszemüvegem, mert mindig azt a k.va szemüveget kell hordjam, hogy lássak
- utáltam, hogy rászállt bogár, ráesett az eső, vagy ha sírtam tiszta paca lett, a törlőfolyadék meg irritálta a szememet, ahogy párolgott a szemüvegről
- szintén untam, hogy mindig ahoz igazitsam a frizurát, hogy ott a szemüveg + a sminkemből semmi nem látszik soha mert takar a keret
- idegbajt kaptam, hogy nem tudok senkit megölelni, megcsókolni anélkül, hogy a szemüveg ne nyomódna az orromba vagy csúszna / deformálódna el
- 3D mozi, és normális távcsövezés kizárva, vidámparkban gyorsabban mozgó játékok szintén (nem mintha annyit járnék, de ha már igen, 5 évente 1x, szeretném élvezni!!
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!