Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a szüleimet...

Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy megengedjék a kontaktlencsét?

Figyelt kérdés
Egy hónap múlva leszek 15 és ki szeretném próbálni a kontaktlencsét, mert a szemüveg már kezd kényelmetlen lenni. Megkérdeztem, hogy mi az indok, hogy miért nem. Erre a válasz a tipikus "azért, mert... csak... azt mondjuk..." max. csak egyetlen egy értelmes, még az is elég erőltetett válaszuk volt: mindhárom nagyobbik testvérem kipróbálta, de mindegyik vissza tért a szemüveghez. De nekem még az esélyt sem adják meg, hogy kipróbáljam.

2013. jan. 19. 21:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Utolsó, szemészorvos vagyok. Ha tudnád, hogy hányféle baktérium él egy közönséges szappanon (a saját otthoni törölköződről nem is szólva), akkor nem mondanád, hogy egy antiszeptikus törlőkendő nem alkalmas a kezed tisztítására. Az legalább fertőtlenít.
2013. jan. 19. 23:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én 14 évesen vettem kontaktlencsét saját magamnak a spórolt pénzemből... Anyukám is ellene volt: mert azt minden nap ápolni kell, folyadékba tenni, elfertőzöm majd a szemem, drága, stb. Azóta is rendszeresen hordok lencsét ( most 23 éves vagyok). Mondjuk én neten szoktam rendelni, megbízható weboldalról, így kb. a lencse amit hordok már lassan 10 éve, fele annyiba kerül. De azért évente megyek ellenőrzésre, biztos, ami biztos... Azt javaslom, az első lencsét, folyadékot vedd meg a zsebpénzedből, ez 3 havi adag általában, ennyi idő alatt kiderül, h tetszik-e vagy sem, ill. tudod bizonyítani anyukádnak, h van kellő higiéniád és türelmed hozzá! Tudod, mielőtt a szemedhez nyúlsz, antibakteriális szappannal kézmosás, minden alkalommal kimosni a tartót, új folyadékot beletenni.., sok sikert :)
2013. jan. 20. 09:16
 13/18 A kérdező kommentje:

Spórolt pénzem lenne ugyan, de ismerem a szüleimet annyira, hogy emiatt még inkább elleneznék a dolgot ha egy nap beállítanék kontaktlencsékkel és mindennel együtt, mert ezt úgy vennék le mintha a hátuk mögött ügyködtem volna, annak ellenére, hogy megkérdeztem őket...

Szóval inkább maradok a győzködés mellett és kivárom, míg meg nem engedik.

2013. jan. 20. 12:12
 14/18 anonim ***** válasza:

hát azért nem olyan nagy csomag a kontaktlencse, hogy ne tudd elrakni a táskádba...

ez olyan mint amikor nekem nem engedték, hogy helixem legyen (fülbevaló a porcban). egyik nap megcsináltattam, aztán kb 1 hét múlva szóltam, hogy már mióta megvan a fülbevaló csak nem mondtam el, mert nem engedték. nem lett balhé.

te is simán használhatod, aztán benyögöd pár hét múlva hogy már rég lencsét használsz csak nem mondtad el, mert hülyén reagáltak rá. ennyi, nem kell túlbonyolítani

2013. jan. 20. 12:41
 15/18 A kérdező kommentje:
Mondom: nem fogok belehalni ha most rögtön nem kapom meg azt amit akarok. Inkább közös nevezőre jutok velük, mint olyat csinálok amiről tudom h ők nem értenének egyet. Nem vagyok szent fazék de én ismerem a szüleimet és tudom h ezen nagyon megsérteném őket. Annyira nem nagy dolog, hogy ezen most összevesszünk rajta (mert tudom h az lenne a vége)
2013. jan. 20. 13:11
 16/18 anonim ***** válasza:

"Az első válaszolón látszik, hogy soha nem hordott még kontaktlencsét (első, irigyellek ám! :) )"

Nincs miért, nekem sem éles teljesen a látásom.

Én abból indultam ki, hogy tesóm lencséje 5 éve 30 rugó volt (egy évig használható), és a hozzá tartozó lötyi is egy 6-os körül.

Az, hogy ki mennyire tolerálja, csak és kizárólag viselés útján tapasztalható meg. Egyik gyerekkori barátnőmnek viszket tőle a szeme, a másiknak meg semmi baja.

2013. jan. 20. 14:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A következők miatt vettem kontaklencsét, talán érvként is felhasználható:

- halálosan untam, hogy a strandon nem látok semmit, mert a vízbe menés miatt ugye nem viselhetem a szemüveget (fagyit nem tudtam kérni bacsker ha messzebb volt a tábla, nem hogy az engem méregető pasikat észrevegyem :D )

- uszodában dettó, egyéb edzéskor dettó

- untam, hogy nekem nem lehet divatos napszemüvegem, mert mindig azt a k.va szemüveget kell hordjam, hogy lássak

- utáltam, hogy rászállt bogár, ráesett az eső, vagy ha sírtam tiszta paca lett, a törlőfolyadék meg irritálta a szememet, ahogy párolgott a szemüvegről

- szintén untam, hogy mindig ahoz igazitsam a frizurát, hogy ott a szemüveg + a sminkemből semmi nem látszik soha mert takar a keret

- idegbajt kaptam, hogy nem tudok senkit megölelni, megcsókolni anélkül, hogy a szemüveg ne nyomódna az orromba vagy csúszna / deformálódna el

- 3D mozi, és normális távcsövezés kizárva, vidámparkban gyorsabban mozgó játékok szintén (nem mintha annyit járnék, de ha már igen, 5 évente 1x, szeretném élvezni!!

sok sikert!

2013. jan. 21. 13:18
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi szépen ezek tényleg jók! :DD
2013. jan. 21. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!