Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvált szülők gyerekei! Ti...

Elvált szülők gyerekei! Ti hogy oldottátok meg a szalagavatót?

Figyelt kérdés
6 éve elváltak a szüleim, mivel apukám alkoholista. Most viszont 3hete nem iszik, hogy olyan legyen mint egy "igazi apuka" a szalagavatómon. Nagyon szeret engem, és ez nagyon jól esik, hogy végre megjött az esze:) Anyukámnak van egy barátja egy éve, ez viszont rosszul érinti apát, és azt mondta, nem jön el, ha anyukám párja eljön. Tegnap viszont anyukám is közölte, hogy ha a párja nem jöhet, nem jön ő sem, szóval válasszak... Legszívesebben lefújnám az egészet..
2013. jan. 19. 11:52
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy csak a szalagavató utáni napig fog tartani (vagy estig). Azt is tudom, hogy anya az, aki felnevelt, és tényleg ő az, aki mindent, de mindent megtett értem, és nagyon szeretem.

Apukámmal mondhatni "különleges" a kapcsolatunk, mert tényleg szörnyű a természete, de nekem is ugyanilyen, a piálástól eltekintve. Nagyon szeret engem, tényleg én vagyok az egyetlen ember, aki még ott van mellette, bár hülye vagyok, tudom:)

Igazából nekem az bánt, hogy anya csak azért lemaradna a szalagavatómról, mert a barátja nem jöhet el..

Apa ugyanígy, bár szerintem ő beadná a derekát, ha elmondanám neki mi a szitu, csak nem vagyok benne biztos, hogy nem lenne balhé.

Köszönöm szépen a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos volt.

2013. jan. 19. 12:44
 22/26 anonim válasza:

Szégyen, hogy a szülők néha nem tudják félretenni a saját büszkeségüket...

Apukám is ivott/iszik, elváltak. Neki is van párja, anyukámnak is.

Végül aztán 3-an jöttek: anyukám, a párja, és apukám. Ők most találkoztak először (apukám külföldön él, csak hazajött), és teljesen normálisan viselkedtek egymással, ahogy 2 felnőtt embernek illik. Soha egymásnak semmit nem ártottak, miért utálnák egymást?

Nálam inkább az volt a baj, hogy hívtam volna még nagynénit, keresztapát, csak akkor meg megint eldönteni, hogy kit hívjunk, kit ne, hogy ne legyen sértődés. Meg persze nem volt olcsó a meghívó sem...

Végül a nagynénik mondták, hogy ne legyen ebből probléma, ők majd csak a ballagásra jönnek.

Összességében nálunk nagyon nem jött ki jól.

Én a helyedben mondanám mindkét szülőmnek, hogy ha ennyire nem képesek túllépni a saját makacsságukon, és belátni, hogy ez most Rólad szól, akkor b*sszák meg, ahol vannak, és legyenek boldogok magukkal. Csak kicsit szebben előadva. :)

Aztán hívd el pár barátodat, vagy esetleg nagyszülőt. :)

2013. jan. 19. 12:46
 23/26 A kérdező kommentje:
Aznap tervezem "megfigyelni" apát, meg szerencsére a mamámmal él, szóval ő is tud rá figyelni.
2013. jan. 19. 12:46
 24/26 anonim ***** válasza:

Az én apám nemvolt egy mintaapa.

Nem hívtam meg, mert én úgy érzetem és azért sem, mert akkor anya nem érezte volna jólmagát. Anyának nem volt senkie.

De ha apukád ennyire igyekszik, akkor megmondhatod anyukádnak, hogy szeretnéd hogy ott legyen és kész.

2013. jan. 19. 13:13
 25/26 anonim ***** válasza:

Én megmondanám, hogy elméletileg felnőtt emberek, szóval lesznek szívesek úgy viselkedni, mint akik valóban, agyilag is érettek, nem pedig két óvodás, akik fújnak egymásra.

A Te kedvedért, csak azon az egy napon tegyék félre a sérelmeiket. Mert ez nem róluk szól, hanem Rólad!

2013. jan. 19. 14:54
 26/26 anonim ***** válasza:
Én a helyedben leülnék mindkét szülőmmel külön-külön. Elmondanám nekik, hogy miattam jöjjenek el, mert nekem ez az egy ilyen napom lesz és elmondanám, hogy ki miért fontos, hogy ott legyen (pl. apa a tánc miatt). Megkérném őket, hogy nem állítsanak választás elé, ne fenyegessenek, hogy nem jönnek. Ne egymással foglalkozzanak, hanem velem. Felnőtt emberek csak képesek 3 órát kibírni egymás mellett anélkül, hogy veszekednének. Aki ezek után nem jönne, azt úgy venném, hogy velem nem akart lenni. (Tehát mind a hármuknak megadnám a lehetőséget.)
2013. jan. 19. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!