Az öcsémről van szó aki 14 éves a barátnője pedig 15, ti mit tennétek a helyemben?
Szerintem beszéljétek meg vele, hogy beszéljen a lánnyal rendszeresen, találkozzanak is, mikor van lehetőség rá, de ne üljön a gép előtt 24/7 órát (ez kicsit túlzás), mert nem jó.
Avval szerintem nincs akkora baj, hogy gép előtt eszik, vagy a szobájában, mert én is ott szoktam, viszont nem mindig gépezek közbe!
Esetleg el lehetne küldeni táborokba, mert én is sokat szoktam gépezni (:S), de viszont pl. úsztábort soha nem hagynám ki!
Ha megszereti a tábort, akkor majd menni akar szerintem! :D 140 km-re van a lakhelyemtől az úszótábor, és úgy mentem el, hogy tudtam, hogy haza kell jöjjek aláírni valamit, és utána visszamentem. Semmiképp nem hagytam ki! :D Pedig ott nincs gép, semmi; csak barátok, edző és víz.
Persze olyan tábort válasszatok, amit ő is szeret, az úszótábor csak példa!
És ha sokat gépeznik, beszél a barátnőjével, akkor is el kellene járni mozogni, vagy más hobbit is űzni. Ezt is tisztázzátok vele.
Pl. amint mondtam, sokat gépezek, de el szoktam járni úszni, gitározok, alszok, TV-zek vagy bármi mást csinálok kikapcsolódásként.
Ha pedig csak gépezik, és nem megy sehova, akkor viszont meg kell mondani határozottan, hogy vagy néha kimozdul, vagy amiatt, mert sokat gépezik, el lesz tiltva!
A batrátnőjével pedig elég szerintem 2-3 naponta is beszélni/látni egymást. Mi egy városban lakunk, de mégsem "lógunk" mindig egymás nyakán, egyedül is el kell járni néha valahova!
Remélem tudtam segíteni/hasznos tanácsokat adni!
Sok sikert, hátha valahogy sikerül elérni, hogy olyan legyen, mint régen!
Ha szükséges, akkor mutasd meg neki az itt leírtakat.
15/F
az a hat honap meg nem igazi hat honap hiszen havi 1 het, illetve havi mondjuk 1 het...amit ha osszeszamolunk ugy is maximum csak 6 hetet voltak egyutt...
az pedig meg nem olyan dramai...
oszinten, semmit nem tudsz tenni, meg nagyon fiatalok, meg sokat fognak valtozni.
hadd mondjam el, nekem is volt ilyen internetes baratom 15-16 eves voltam, 2 evig(!!!) tartottuk a kapcsolatot es beszeltunk minden nap annyit amennyit tudtunk. aztan egy felreertes miatt vege lett, es azota nem is hallottam rola!
meg nagyon fiatalok, szoval valtozni fog. sok lany van akibe beleszerethet meg a suliba, es a lanynak is. ha pedig nem tortenik ez meg havi 1 alkalommal talalkoznak es ha tenyleg annyira fontosak egymasnak 3-4 ev mulva mar tobbet is talalkozhatnak, de ezt mar nem tartom valoszinunek. mindkettojuknek most az elso a tanulas!
Jah igen, elfelejtettem azt is írni, mint ahogy az előttem levő is írta, hogy most fontos a tanulás neki! Ha rosszul tanul, akkor se hagyjátok annyit (vagy egyáltalán) gépezni.
Amint mondtam sokat gépezek eléggé, de suli közbe amint hazajövök első a házi, tanulás, este pedig kicsi gép (suli közbe már nincs annyi idő. Ha pedig tanul, akkor eléri amint akar; én is az egyik legjobb suliba jutottam be, és örülök neki. És továbbtanuláshoz kellenek a jó jegyek és a megtanult leckék!
Vigyázzatok, hogy a tanulmányi átlaga se romoljon!
/3. válaszoló - 15/F)
a lepontozott valaszadonak igaza van ! ha elgondolkodtok rajottok, hogy igaza van! ebben a korban pont ilyen ostobasagok miatt szakit az ember, es ket het mulva azt sem tudja hogy letezett...
tanuljanak, aztan ha ott az ido majd talalkoznak.
es annyit nem engednem a gep ele!
Nehogy megbuheráld a képét, mert attól ziher hogy agybajt kap, és ha valahogy kiderül, hogy te voltál a ludas, akkor számolnod kell azzal, hogy a tesód nagyot csalódik benned.
Beszélj vele erről - ne szidd a leányzót, akkor is csak te húznád a rövidebbet. De mondd el neki, hogy aggódsz érte, maiért ennyit ül a gép előtt, menjen talizini a haverokkal, sportoljon, járjon el otthonról, ez a "dolga" egy 14 éves fiúnak, nem naphosszat a gép előtt ülni. Ha kezdődik a suli, akkor pedig a szgépezést korlátozzátok kp 1-1,5 órára, annyi idő alatt kibeszélheti magát a lánnyal, és tanulni is lesz ideje.
Hat hónap az akkor is hat hónap, lényegtelen, hogy ténylegesen csak ennek töredékét voltak együtt, én tudom ezt, hiszen már nem egyszer volt nagyon sokáig tartó távkapcsolatom (havi 1x tali, és majdnem minden nap telefon+msn), ennyi idő alatt nagyon ragaszkodik a másikhoz, ráadásul valszeg nincs is meg a veszélye, hogy megunják egymást, hiszen nem lógnak egymással folyton, és így kötetlenebb az egész kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!