Minden szülő hajtogat a gyerekének bizonyos frázisokat az évek során. Te melyik tanácsot tartottad leghasznosabbnak a sok közül?
Hát hogy melyik volt a hasznos azt nem tudom, akkor mindig idegesítettek ezek, de azon kaptam magam, hogy a saját fiamnak én is mondom őket néha :) Pl. amikor mondtam anyámnak, hogy "De az XY-nak ezt megengedik otthon!", akkor anyám mindig rávágta, hogy "De én nem az XY anyukája vagyok és én nem engedem meg". Érdekes módon, ha valami rosszat csináltam, akkor anyukám ugyan azzal az XY-nal jött elő, hogy "Fogadok, hogy az XY nem csinálja ezt"
Amit nagyon utáltam, az a "Azért, mert én azt mondtam" indoklás volt :)
de jó neked, 12:54-es!
az én szüleim mért nem tudnak ilyenek lenni? egyetemista vagyok, most kellett szakirányt választanom, én egyértelműen tudtam h melyiket akarom, de a szüleim mindenáron rá akartak beszélni a másikra, mert h azzal milyen jó munkák lennének és mennyit lehetne keresni. nem értették meg h engem ez nem érdekel. de fogtam magam és jelentkeztem arra amire én akartam.
ja, de a kérdésre a válasz: "Ne flegmáskodj!" anya állandóan ezt hajtogatta, máig nem tudom h mi is az a flegmáskodás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!