Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden szülő hajtogat a...

Minden szülő hajtogat a gyerekének bizonyos frázisokat az évek során. Te melyik tanácsot tartottad leghasznosabbnak a sok közül?

Figyelt kérdés
Az én anyám mindig azt mondta nekem "Te nem senki vagy, te nem valaki vagy, te .... vagy" és a pontok helyén a vezetéknevemet mondta mindig. Nekem ez tetszik a legjobban mert azt jelenti, hogy különleges ember vagyok aki mindent eltud érni amiatt, ahonnan származik.
2009. aug. 30. 09:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát hogy melyik volt a hasznos azt nem tudom, akkor mindig idegesítettek ezek, de azon kaptam magam, hogy a saját fiamnak én is mondom őket néha :) Pl. amikor mondtam anyámnak, hogy "De az XY-nak ezt megengedik otthon!", akkor anyám mindig rávágta, hogy "De én nem az XY anyukája vagyok és én nem engedem meg". Érdekes módon, ha valami rosszat csináltam, akkor anyukám ugyan azzal az XY-nal jött elő, hogy "Fogadok, hogy az XY nem csinálja ezt"

Amit nagyon utáltam, az a "Azért, mert én azt mondtam" indoklás volt :)

2009. aug. 30. 09:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem apám mindig ezt hajtogatta: "A tojáshéj még a fenekeden van!" Ettől falra másztam...Én a fiamnak nagyon ritkán szoktam azt mondani,ha más hangnemben szól hozzám hogy: "Nem a haverod vagyok,és ne kelljen megmutatnom,hogy milyen lettem volna opera énekesnek"Ezen mindig nevet,mert köztudott,hogy iszonyú rossz énekhangom van:)
2009. aug. 30. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mindig olyan munkát válasszak, amit szeretek csinálni, attól függetlenül, hogy mennyit lehet vele keresni. Azt mondták, ha minden vágyam az, hogy utcaseprő legyek, abban is támogatnak, csak legyek boldog. Hogy sose járjak be majd úgy dolgozni, hogy fúj, megint dolgozni kell, utálom. Hanem minden munkanap és a feladataim is öröm legyen. Ezt megvalósítottam és nagyon örülök, hogy hallgattam rájuk. Imádom a szakmámat.
2009. aug. 30. 12:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Mivel foglalkozol?
2009. aug. 30. 13:56
 5/7 anonim ***** válasza:

de jó neked, 12:54-es!

az én szüleim mért nem tudnak ilyenek lenni? egyetemista vagyok, most kellett szakirányt választanom, én egyértelműen tudtam h melyiket akarom, de a szüleim mindenáron rá akartak beszélni a másikra, mert h azzal milyen jó munkák lennének és mennyit lehetne keresni. nem értették meg h engem ez nem érdekel. de fogtam magam és jelentkeztem arra amire én akartam.

ja, de a kérdésre a válasz: "Ne flegmáskodj!" anya állandóan ezt hajtogatta, máig nem tudom h mi is az a flegmáskodás :D

2009. szept. 1. 00:10
 6/7 anonim válasza:
A FLEGMÁSKODÁS AZ MIKOR KICSIT LENÉZÖEN BESZÉLSZ BUNKON.
2010. ápr. 1. 20:16
 7/7 anonim válasza:
JA ÉS VÁLASZOLOK RÁ : BILBE LOG A KEZED EZT MONTA MINDIG MIKOR ÁBRÁNDOZTAM SAJÁT SZOBÁROL.
2010. ápr. 1. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!