Lehetséges, hogy apám a tudtom nélkül megszüntette a rokontartást?
Bíróság tiltja a tőle, de ebben a hónapban eddig még nem kaptam, pedig mindig pontosan érkezik.
Júniusban fejezem be az egyetemet, egyik szülőmmel sem élek együtt. Az állandó lakcímem ott van, ahol apám él, a válás előtt ott élt a család. Az oda kapott levelek sosem jutnak el hozzám (letagadja). A mostani lakhelyemre ideiglenesen be vagyok jelentve, de ő ezt a címet nem tudja (nem kérdezte), de gondolom bíróságnak nem lehet gond kikérni. Ide nem érkezett semmilyen papír.
Bankszámlára érkezik a pénz és automatikusan vonja a Nyugdíjigazgatóság.
Pedig jár a rokontartás,sőt, mivel egyik szülőmmel sem élek együtt, de nappali tagozatos diák vagyok,mindkét szülőmtől kérhetnék gyerektartást (jogiforum.hu-n így tájékoztattak)
Az egyetem és a diákszövetkezet felé jelentettem a változást és ideiglenes címként ide be vagyok jelentve, a lakcímnyilvántartóból le tudnák kérni a címem.
Azért nem járok haza a leveleimért, mert apám letagadja, hogy jön levelem. Minden év elején úgy kell összevadásznom például a diákszövetkezetektől a papírokat az adóbevalláshoz, mert apám szerint sose jön nekem semmilyen levél. Akkor sem, ha a diákszövetkezet szerint pedig valaki átvette.
" Az a probléma az utolsó felvetéssel hogy bizonyos leveleket csak az állandó lakcímre küldenek pl az adóbevalláshot szükséges papírt a diákmunkából szerzett keresetemrő"
NA ez is egy hatalmas tévedés. Mindent elpostáznak a levelezési címre ha úgy kéred. Nekem is a levelezési címere jönnek az adóval kapcsolatos levelek, sőt azok is amit az egyetem vagy a diákszövetség küld.. Még az adóbevallásomhoz járó nyomtatványokat, leveleket is a levelezési címre küldték. Valamit nagyon nem jól csinálsz..Vagy nem csinálsz.
Egyébként dolgozol suli mellett? Ha igen, akkor nem jár rokontartást.
Akkor az asztalra fogok verni a diákszövetkezetnél, mert esküdözött az ottani ügyintéző, hogy nem küldhetik csak az állandó címre. Nem is értettem miért, hiszen annyian laknak albérletben.
Bementem végül a Nyugdíjfolyósítóba,kiderült, hogy letétben van a pénz, mert apám azt hitte, ebben a félévben végzekés elindította a megszüntetést.
Amúgy bíróságon intéztük el a szüleimmel kifejezetten az anyámtól való különköltözésem miatt, hogy az én számlámra érkezzen a pénz és ott jóváhagyták. Lehet, hogy az ottani a bíróságon is rosszul tudják?
Köszönöm a szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!