Mit kell tartalmaznia a nyilatkozatnak ami a gyerektartás összegéről szól?
nincs erre valami formanyomtatvány?
voltam ügyvédnél és azt mondta, hogy ha mi eldöntjük magunk közt a gyerektartást, akkor azt hagyják.de gondolom akkor is kell hivatalosítani. az láthatást stb. majd úgyis megbeszéljük a bíróságon, nincs ebbe semmi extra,de jobb a béke ilyen téren is
bementek a bíróságra és ha minden klappol akkor 40 perc alatt végeztek is
én nem kérnék közös felügyeletet
mert ha éppen az exnek olyan kedves van meghiúsulhat pl egy nyaralás a tenger mellet ....
kíváncsi lennék, hogy a válaszolók közül hányan csinálták élőben végig ezt az eljárást, amit a kérdező kérdezett.
merthogy én igen... apaként.
Megírtunk mindent, én fogalmaztam, aztán elmentünk egy ügyvédhez, mert az anya egyrészt ragaszkodott hozzá, másrészt egy olyan nonszensz dolgot akart beleírni, amit nem lehet.
Az ügyvéd közölte, hogy ő ennél kevesebbet írt volna, és annyira minden részletre kiterjed, hogy neki max. pontosítani kell rajta. ez így is lett, közel a 10%-ban írt át valamit.
aztán száraz pecséttel ellenjegyezte.
Ez egy SZERZŐDÉS!
Aminek a megszegése a PTK szerinti szankciókkal jár.
Ehhez képest a bírósági ítélet két dologban több:
1. Két évig a bírósági ítéletet NEM lehet megváltoztatni. (a szerződésbe meg bele kell írni, hogy együttesen változtathatjátok).
2. A bírósági ítélettel azonnal mehetsz a végrehajtóhoz, ha nem fizet. Az ügyvéd által aláírt történetnél még előtte a jegyzőnél futni kell egy kört, hogy adjon ki rá végrehajtási engedélyt.
Ez a két differencia van.
A 2. pont úgy biztosítható egyszerűbben, hogy beleírjátok, hogy mi történjen nem fizetés esetén, türelmi idők, stb.
Ha az ügyvéd ellenjegyzi, akkor a jogi normakontroll megvolt fölötte, onnantól a bírósághoz is be lehet nyújtani (ők is kimondhatják a végrehajtást), meg a gyámhatósághoz is lehet fordulni vele.
Ami pedig benne van, azt mindketten önként vállalták, szabad akaratotoknak megfelelően.
Mi pl. úgy írtuk meg, hogy a felügyeleti jog az anyáé, de az oktatásába, lakhelyébe, stb. én is beleszólhatok.
én végig csináltam csak én az anyuci vok ebben a dologban
túlkép mi nem sokat rögzítettünk benne, mert h a láthatás most is úgy van h szól mikor vinné el őket vagy én kérdezem meg h gond lenne e neki a köv hétvége vagy akár ha úgy alakul akkor egy egy hétköznap este
szal ebben mind a ketten rugalmasak vagyunk
a gyt összege (ami lassan 4 éve ugyan az :-) és a határidő és h bankszámlára, h legyen lenyomata h odaadta és nekem is h megkaptam
a többiben nem volt érdemes mert én, és ö is a gyerekek szempontját nézi elsősorban
van szerződés is és bírósági ítélet is -- szerencsére csak porosodik a polcon és nincs szükség rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!