Kihez fordulhatnék segitségért? Nem sokáig bírom.
Figyelt kérdés
Elegem van az egész életemből.A szüleim alkoholisták, ezért állandóak otthon a veszekedések/verekedések.A bátyám is egyre többet iszik, a nővérem viselkedése miatt pedig mindig rajtam csattan az ostor.Hiába tanulok , semmi értelme, mert a szüleim nem fizetik a továbbtanulásomat.Minden "barátom" hátba támadott.Egyre többet gondolok az öngyilkosságra, csak azt nem tudom melyik módszert válasszam.Nagyon magányos vagyok, mit tehetnék?2009. aug. 29. 17:55
11/12 anonim válasza:
Ha végképp nincs más, mivel még kiskorú vagy, kérhetsz állami nevelést. Tudom, hogy elsőre nagyon riasztó, de hidd el, másként néznek rád ott bent, ha magad kéred. Kapsz szállást, élelmet, ruhát, tanszert és, ha jól érzed magad 21 éves korodig ott élhetsz, vagy lakóotthonban, ami azért más, mert lényegesen kisebb létszámmal üzemel. Bizonyosan van Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vagy csak iroda a településeteken, de az is megoldás, ha szólsz az iskolában. Főállású gyermekvédelmis már nagyon kevés iskolában van, de segíteni a tanárok is tudnának. Ha eldöntötted a dolgot, mehetsz az önkormányzatnál lévő gyámhivatalhoz is, ők intézik a gondozásba vételt. Hidd el, hogy vannak lehetőségeid. Ne engedd, hogy mások léte és szokásai, játszmái határozzák meg a sorsodat. Jóval idősebb vagyok nálad, 51 éves. Nekem az exférjem volt alkesz, tudom, hogy nem lehet megnevelni őket és ismerem a játszmáikat. Családcentrikus lévén is azt mondom: minél előbb húzz el onnan !!! Azt pedig, hogy a te életed rámenjen erre - SOHA NE ENGEDD MEG NEKIK !!! Vedd észre, hogy ezek a balhék csak játszmák, ők így érzik jól magukat.
12/12 anonim válasza:
Hasonlo csladban nottem fel sajnos, szoval tudom min mehetsz most keresztul. Mara mar sajat csaladom van, vagyis ferjnel vagyok, de mar tervezzuk az elso gyerekunket. Viszont a mai napig nem tudtam teljesen kiheverni a "csodalatos" gyerek koromat. Tanacsot sajnos, nem igazan tudok adni, talan csak azt, hogy legy eros. Nem sokara nagykoru leszel es akkor mar a sajat labadra allhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!