Normális dolog ilyet mondani a másiknak?
Hosszú lesz,de muszáj kiírnom magamból,hátha attól kicsit jobban érzem magam bár nem hiszem.
Szóval 2007 év eleje óta, itthon vagyok, akkor születet az első gyermekem utánna két évig gyedet kapta, és 4 hónapig gyesen voltam, amíg meg nem születette a második gyermekem 2009 júniusban utánna megint két év gyed és 1 éve gyes, aztán mivel a mukahelyem megszűnt nem volt hova visszamennem dolgozni, a paírokkal is volt egy kis gond így egy hónap késéssel tudtam menni a mukaügyibe,így ugye egy hónapig jövedelem nélkül voltam, utánna kaptam három hónapig munkanélkülit,október elején kaptam utoljára, közben folyamatosan kerestem munkát de mindig csak elutasító választ kapok, vagy még csak válaszra sem méltatnak.Na és akkor a lényeg,hogy tegnap megkaptam a férjemtől(igazából persze már mondogatta egy ideje, hogy nem igaz,hogy nem találok munkát, biztos nem is akarok dolgozni meg hasonlók),hogy ha nem találok munkát január végéig akkor mehetek amerre látok,mert eleget élősködtem már rajta és szívtam a vérét, a gyerekek meg mehetnek állami gondozásba hiszen nekem nincs keresetem így tőlem úgyis elveszik őket,ő meg 12 órás műszakban dolgozi hol nappal hol pedig éjszaka így ő sem kaphatja meg a felügyeleti jogot mert nem tudna megfelelően gondoskodni róluk.
Hozzátenném,hogy egyáltalán nem vagyok az az ember aki szórná a pénzt, max. csak a gyerekekkel az oviig,meg állást kereseni. Egyébként nem élünk egyik napról élünk a másikra van egy kis pénzünk(fél millió forint).
Iagzából azt bánt a legjobban,hogy úgy gondolja,hogy nem is akarok munkát, de nem tudom mit tehetnék ha még csak egy nyomorult állásinterjúra sem hívnak be,már a McDonald's-ba is jelentkeztem, de oda sem hívtak be,most végső elkeseredésemben úgy döntöttem be megyek a munkaügyibe és jelentkezem közmunkára, ott is többet adnak a semminél.
Szerintem a legokosabb lenne, ha tényleg elmennél töle. A gyerekeket garantáltan nem fogják emiatt állami gondozásba venni, viszont neki kell gyerektartás fizetni utánuk, te emelt családi pótlékot kapsz mint egyedülálló, ezen kivül valamennyi segély is jár.
Ha van lehetöséged szülökhöz vagy valahová máshoz költözni, akkor minél elöbb menj el töle.
Mellesleg a közös pénzt felezni kell, abból a fele neked jár, meg mindenböl, amit a házasság alatt szereztetek.
Az hogy férjnél vagyok, az kiderül a nevemből, de azt,hogy gyerekeim vannak azt nem írtam bele, vagyis eleinte benne volt, de később úgy gondoltam jobb, ha ezt nem írom bele.Kereskdelemben dolgoztam, bár ezt a végzettségem OKJ-s tanfolyamon szereztem, mert az eredeti szakmámban abszolut nem tudtam elhelyezkdeni,bár most ezen a téren is próbálkozom, de mivel ott még csak gyakorlatom sincs ott aztán még kisebb esélyekkel indulok,most is egész héten arra vártam,hogy megcsörrenjen a telefonom,mert most adtam be két önéletrajzom, mondjuk az egyikről szóltak vagyis e-mailt küldtek,hogy mást alkalmaztak így rám nem tartanak igényt, a másikról nem is hívtak.Egyébként Hajdú-Bihar megyében élek.
Tudnék hova menni anyukámék szívesen látnának minket,korábban is voltak már azért problémák, akkor modnták,hogy bármi baj van hozzájuk bármikor mehetünk.
Ez nagyon jó, hogy legalább a szüleidre támaszkodhatsz! Í-gy ha bármi gond van és tényleg megunnád ezt az egészet, akkor mehetsz hozzájuk, amíg talpra nem állsz. Ez sokaknak nem adatik meg.
Egyébként egy ilyen kijelentés után mérhetetlenül sértve, megbántva, összetörve érezném magam és az biztos, hogy fogtam volna a gyerekeket és megyek a szülőkhöz. Egy kis időre legalábbis biztosan.
Szerintem szevezd meg, hogy el tudj költözni a szüleidhez, és ott keress munkát.
Ha megoldható, hogy a szüleid tudjanak a gyerekekre vigyázni néha, akkor irasd öket be óvodába, és csak akkor vedd a szüleidet igénybe, ha betegek vagy valami miatt nem tudsz idöben hazaérni.
A válókeresetet meg add be azonnal, amikor elköltözöl, kérd az ideiglenes gyerekelhelyezést, az apa nyilatkozatára hivatkozva. Attól kezdve ugyanis nem követelheti öket magához addig, amig nincs a válás kimondva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!