Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjak a szüleimnek, hogy...

Elmondjak a szüleimnek, hogy kaptam az iskolától plusz támogatást?

Figyelt kérdés
év elején lehetett pályázni alap támogatásra és szociális ösztöndíjra is. Az alapot megkaptam, a másikról lecsúsztam. karácsony előtt viszont a megmaradt pénzt szétosztották de azt nem mondtam el a szüleimnek. Most lesznek olyan dolgok amire muszáj lesz költeni (pl orvos) és gyanús lenne ha csak úgy kifizetném zsebből..

2013. jan. 12. 21:27
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
59%
Ez megint egy kamu kérdés. Persze melyik egyetem osztogat ennyi pénzt? Tanárokat sincs pénz kifizetnie, mi értelem ennyi kamu kérdést feltenni?
2013. jan. 13. 17:49
 22/27 A kérdező kommentje:

nem kamu

akik az alap támogatásról lecsúsztak azok kaptak nagyobb összeget

nekem pl csak 2 pont hiányzott, hogy megkapjam

2013. jan. 13. 18:13
 23/27 anonim ***** válasza:
15%
azért adják a szoctámot, mert a szülőknek nincs annyi pénzük, h kényelmesen támogathassák a tanuló gyereküket. Ezek után te lenyúlnád a pénzt és elvárnád a szüleidtől h tovább támogassanak? Ez nem a te pénzed, ezt úgymond rajtad keresztül a szüleid dolgának megkönnyítésére adják
2013. jan. 13. 18:36
 24/27 A kérdező kommentje:
én meg azzal könnyítem meg a dolgukat h a legtöbb dolgot én fizetem magamnak...amire tőlük kérnék ha ezt nem kaptam volna
2013. jan. 13. 19:49
 25/27 anonim ***** válasza:

Azért tegyük már kicsit helyre a dolgokat :)

Ha a szüleidnek nincsen pénze az extra hülyeségeidet fizetni, akkor arra bizony nem adnak pénzt, te meg hoppon maradsz. Most szépen kijátszod őket azzal, hogy fizeted ezeket magadnak.

Nem a szüleid dolgát könnyíted meg, hanem a sajátodat.

2013. jan. 14. 09:03
 26/27 A kérdező kommentje:

milyen extra hülyeségekről beszélsz?

az orvos mert mondjuk nem tudok 2 hónapot várni egy bölcseségfog műtétre..??vagy a nyelvvizsga???

hülyeségekre nem szoktam költeni

nem cigizek, nem iszok alkohol csak ritkán, nem festem a hajam, nincs műkörmöm

én ezeket nevezném extra hülyeségnek

2013. jan. 14. 13:28
 27/27 anonim ***** válasza:

Nalunk en kaptam 28e osztondijat, 24800 szoc tamot, ev elejen 20e tankonyvtamogatast,ezek utana karacsonyipenzt mindenki kapott 60e-t

(2007-2008as tanev)

Persze ebbol a fix havi jovedelmem kb 53e volt, a tobbi egyszeri.

Tehat van ilyen

Anyuek ekkor a kolimat fizettek, az 15e es a berletemet (3500 volt akkor)

Minen mast en alltam, a ruhazkodast a havi etelt a hazautazasokat...stb

Tudtak rola, de ha olyan csaladi helyzetem lett volna, akkor tuti nem mondom el.

En emellett diakmeloztam is, igy amikor kijottem az egyetemrol, akkor osszekoltoztem a baratommal (orokolt egy lakast) felujitottuk aprankent a lakast (3 ev multan is van mít csinalni:)) es 3 honapig kihuztuk amig nem volt munkank, a felretett penzbol...bar utana meg sajnos nem volt egybol munka, ugyh anyuek kisegitettek 2 honapra... Ugyh azert nekem szerencsem van a szuleimmel. Parom anyuja nem tud dogozni, ot mi szoktuk idonkent tamogatni (inkabb ajandekokkal, mint penzosszeggel) o gyakran megcsinal dolgokat nekunk(fuggonyt, parnahuzatot varr) o igy segit minket.....

Szerintem ha ugy erzed gyanus, a plusz penz, akkor mond azt h varatlanul kaptal ,nem kell tudniuk, h karacsonykor... De ne valld be mindet ha ugy erzed...

Sajnalom h nem lehetsz oszinte

2013. jan. 18. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!