Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a saját magam lábára...

Ha a saját magam lábára akarok állni, akkor igaza van a férjemnek ebben (válófélben vagyunk)?

Figyelt kérdés

A házasságunkat nagyrészt én rontottam el, vagyis az én "problémám" miatt kezdtünk el távolodni egymástól. Zavart, hogy valamilyen szinten kiszolgáltatott vagyok neki (pénzügyileg) és ezt úgy reagáltam le, hogy sosem engedtem más dolgokban neki, mert nem akartam "elnyomott" feleség lenne. Ez főként gyerekkoromból hozott gondom, a szüleim házasságában volt egy alá-felé rendeltségi viszony, amibe én soha nem akartam eljutni. Kezdek túllépni rajta, de még van hova fejlődnöm.

A házasságunk meg persze hogy ráment erre, jöttek újabb gondok rá.

Most válunk. A ház az övé, én nem akarok belőle (tényleg semmit nem tettem hozzá) albérletbe kellene menjek, nem sokkal keresek többet egy százasnak. Erre jönne még a gyerektartás. A férjem szerint ha ennyire a magam lábán akarok állni, akkor ne tőle vegyem el a gyerekeket, és tartsam őket az ő pénzéből, hanem hagyjam őket a megszokott környezetben, nem kér gyerektartást sem

2013. jan. 11. 12:50
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

16.19-nek

Én nem az eszemet jöttem ide fitogtatni!

Te viszont nem tudsz olvasni???

A férjé a ház,a kérdező akar válni...neki nem felel meg ez a helyzet!

Akkor a pasi fogja magát és költözzön el abból a házból,amit mondjuk megörökölt stb. azért ,hogy a nejének legyen hol mással élnie???Viccelsz???

Itt nem a kérdezőt akartam bántani ,mert ő normálisan leírta mi a helyzet!

A férj tett egy javaslatot,ami nagyon korrekt,itt majd a kérdező eldönti..hogyan tovább!

Nem veled fogok ezen vitatkozni,de ne kelljen már az apának elhúzni a sunyiba...az eszem áll meg!

2013. jan. 11. 16:25
 22/29 anonim ***** válasza:

Nem lehetne megoldani, hogy ideiglenesen, még talpra nem állsz, nála lesznek a gyerekek, és utána magadhoz veszed?

HA jelenleg nem tudjátok másképp megoldani.

2013. jan. 11. 17:42
 23/29 anonim ***** válasza:

"És végül is tudom, hogy a férjem így is megvenne a gyerekeknek mindent. Szóval alapvetően ők hiányt nem szenvednének."

Én ennek tudatában magammal vinném a gyerekeimet, hisz ahogy írod a férjed gondoskodna arról, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiben, még akkor sem, ha Neked nincs annyi jövedelmed, mint Neki.

2013. jan. 11. 21:55
 24/29 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg, de Nekem az jön le a hozzászólásaidból, hogy igyekszel magadat rossznak beállítani, a férjedet pedig jónak. Mintha ezzel akarnád befolyásolni a válaszolókat arra, hogy azt mondják, hogy maradjanak a férjednél a gyerekek. Egy biztos: akinél a gyerekek maradnak tizedannyira nem lesz szabad semmilyen szempontból sem, mint a másik fél.
2013. jan. 11. 22:00
 25/29 anonim ***** válasza:
4%

az uccsó mondat kinyitotta a bicskát a zsebemben.

volt itt a minap egy kérdés, és arról beszélgettek a válaszolók, h az anya természetben tesz többet, míg az apa anyagilag a gyerekekért. ezt helyénvalónak tartom. hiszen mindannyian tisztában vagyunk vele, h a nők nem keresnek olyan jól mint a férfiak, max ha jóval magasabb pozícióban vannak.

sztem amúgy a férjednek az böki a csőrét, h te támadással védekeztél az elnyomott helyzeted ellen. most itt a revans.

nem tűnik úgy, mintha foggal körömmel küzdenél a gyerekekért, pedig egy anyától ez azért elvárható lenne. beszéljétek meg értelmesen, akár számszerűleg is a kérdést.

ismerek olyan elvált párt, akik nem maradtak fényes viszonyban, de az apa magas gyerektartást fizet, és vesz ruhát, cipőt a kisfiának. tudja, h az anya is dolgozik, mindent megtesz a kicsiért, de a fizuja sajnos nem olyan jó.

2013. jan. 12. 00:29
 26/29 anonim ***** válasza:
Nekem úgy tűnik, a férjed az a fajta, aki úgy érzi, ha odalök havonta egy huszast, akkor már "az ő pénzéből tartod el a gyereket". Közben meg ennyit akkor is ráköltene a két gyerekre, ha nála laknának. Szerintem kérdezzétek meg a gyerekeket, meg esetleg a pszichológust, hogy lenne a legjobb, de ne anyagi okok alapján döntsetek (a gyereknek az számít a legkevésbé).
2013. jan. 12. 16:27
 27/29 anonim ***** válasza:
Nem haragudj,ha már írtad, de hány gyerek van és mekkorák?
2013. jan. 12. 21:50
 28/29 anonim válasza:
Az hiszed hogy elég nagyok és ezt majd felérik ésszel? Nos ők a valóságot látják és nem azt amit te hiszel. Tudják ki a jobb szülő és ki tette tönkre a családi életet. Apásak és ott hiányt nem szenvednének akkor a válasz adott. Ha már tönkre tetted a családod ne tedd tönkre az életüket. Az én szüleim is elváltak és a gyermek lát hall mindent. Csak ezeket mindenki elfelejti. Pontozzatok le nyugodtan de az igazság. Hagyd őket azzal akit szeretbek és ott ahol szeretnek élni.
2013. jan. 13. 03:52
 29/29 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a kommenteket, de nem lehetne segíteni a házasságotokon? Ritka, amikor valaki belátja a saját hibáját, ill. hogy neki miben kellene változtatni - mint ahogy te tetted. Gondold meg!
2013. jan. 16. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!