Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért van az hogy anym nemenged...

Mért van az hogy anym nemengedi h a saját pénzemből azt vegyek amit akarok?

Figyelt kérdés
2010. jan. 10. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

hány éves vagy

zsebppénz vagy megdolgoztál érte?

ha otthon laksz,akkor adsz legalább a reszibe?

mire szeretnéd költeni a pénzed?

2010. jan. 10. 13:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az attól függ, hogy mi is az, hány éves vagy. Talán mint sok más dologban, úgy gondolja, egyelőre jobban tudja, mi jó neked.
2010. jan. 10. 13:52
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

talán mert olyasmit akarsz venni amiről anyukád úgy gondolja, hogy hamar megfogod unni és fölösleges pénzkiadás, vagy túl drága a valós értékéhez képest amit nyújtani tud.

Ha meg ajándék pénzről an szó pl nagyszülőktől kapsz karácsonyra egy 10 000 -est mert nem tudnak mit venné, és vegyél amit akarsz, akkor teljesen jogos, hogy azt veszel érte amit akarsz.

2010. jan. 10. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
Kedves első. Feltételezem, a kérdező valahol 14 és 18 év között van. Miért kéne bármit is adnia a rezsibe,amíg nincs saját,állandó jövedelme?
2010. jan. 10. 14:21
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ha már kap egy gyerek zsebpénzt, pont arra kéne szolgálnia, hogy megtanulja az ember még idejében, hogyan kell beosztani a pénzt. Én biztos hagynám, hogy hibákat is kövessen el a fiam/lányom, és nem adnék több pénzt a hónapban, hiába fogyott el neki. Természetesen nem cigire, sörre, piercingre vagy tetkóra gondolok. De én pont hogy hagynám hülyeséget csinálni, legalább megtanulja, hogy a pénz nem fán terem...ha elfogy, akkor nincs több, pont. Később majd jól meggondolja, mire költi.
2010. jan. 10. 14:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az első úgy gondolta,hogy mivel fogalmunk nincs a koráról,így akár az is lehet,hogy már dolgozik,és akkor tényleg nem mindegy,haza is ad-e.Ha meg még gyerek,akkor se mindegy,hogy diákmunkán kereste magának a pénzt,és így teljesen igaza van,vagy úgy kapta ajándékba.Ez a nem mindegy.Ezért kéne részletesebben leírni,mi a helyzet,és akkor talán jobban tudnánk segíteni neki,ahelyett,hogy egymás szavaiba kötünk bele.
2010. jan. 10. 18:19
 7/9 anonim ***** válasza:

első vagyok

azért kérdeztem azt,h ad e a rezsibe,mert pl unokatestvérem 20 éves,otthon lakik,havi 90-et megkeres,az anyja egyedül nevelei,minimálbérből,szenved állandoan a számlákkal,meg hogy minél kevesebből megfőzni,mert a kisfia egy forintot se ad a reszibe,kajába,minden pénzét bulizásra,motorokra költi...

tizenkevés évesen azt a pár ezer forint zsebpénzt,vagy nagymamátol karácsonyra kapott pénzét ok,költse amire akarja,ebből tanulja meg,de ilyen kérdést sztem egy még otthon lakó,de már kereső ember tesz fel,akinek nem nézi jo szemmel a mamája,hogy elherdálja a pénzét

2010. jan. 11. 06:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez csak találgatás. Nekem például egy 14-16 éves lány ugrik be erről a kérdésről.
2010. jan. 11. 16:00
 9/9 anonim ***** válasza:
szerintem zsebpénzről van szó. Anyukád, meg akar tanítani, hogy hogy oszd be a pénzed. ha látja hogy hasznos dolgot veszel, akkor nem fog beleszólni.
2014. aug. 6. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!