Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a saját magam lábára...

Ha a saját magam lábára akarok állni, akkor igaza van a férjemnek ebben (válófélben vagyunk)?

Figyelt kérdés

A házasságunkat nagyrészt én rontottam el, vagyis az én "problémám" miatt kezdtünk el távolodni egymástól. Zavart, hogy valamilyen szinten kiszolgáltatott vagyok neki (pénzügyileg) és ezt úgy reagáltam le, hogy sosem engedtem más dolgokban neki, mert nem akartam "elnyomott" feleség lenne. Ez főként gyerekkoromból hozott gondom, a szüleim házasságában volt egy alá-felé rendeltségi viszony, amibe én soha nem akartam eljutni. Kezdek túllépni rajta, de még van hova fejlődnöm.

A házasságunk meg persze hogy ráment erre, jöttek újabb gondok rá.

Most válunk. A ház az övé, én nem akarok belőle (tényleg semmit nem tettem hozzá) albérletbe kellene menjek, nem sokkal keresek többet egy százasnak. Erre jönne még a gyerektartás. A férjem szerint ha ennyire a magam lábán akarok állni, akkor ne tőle vegyem el a gyerekeket, és tartsam őket az ő pénzéből, hanem hagyjam őket a megszokott környezetben, nem kér gyerektartást sem

2013. jan. 11. 12:50
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Lehet átírva nem jön át az amit mondott. Én értem. Persze, hogy azt akarja, hogy vele legyenek a gyerekek, én is azt akarom hogy velem legyenek. De értem amit mond, én akarok válni, miért ne én hozzak áldozatot.
2013. jan. 11. 13:23
 12/29 anonim ***** válasza:
84%
Nem mondanék le a gyerekeimről, vinném őket magammal és ha úgy látom, nem jó ott és úgy nekik,leülnék apuval hogy mégis elfogadom a felajánlását hogy maradjanak nála. Ha rögtön "lemondasz" róluk, egyrészt bennük is megtörhet valami, később pedig eltávolodhatnak emiatt tőled, hiába magyaráznád, h az ő érdekük volt, másrészt nem tudhatod, apunak később milyen párkapcsolata lesz, az a nő nem dolgozik-e ellened (pl ne járj oda olyan gyakran ahogy szeretnéd) és ha esetleg valamikor mégis szeretnéd őket, nem nyom-e a latba a bíróságnál hogy a kezdetek kezdetén apunál voltak. Nekem mindkét szülőmmel jó volt a kapcsolatom, de ha elváltak volna, nagyobb törést jelentett volna hogy ha anyám nélkül maradok, jelentsen az akár annyit hogy nem minden nap, csak 2-3naponta látom.
2013. jan. 11. 13:28
 13/29 anonim ***** válasza:
59%
utolsónál a pont!
2013. jan. 11. 13:38
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi is apukámnál maradtunk, hasonló okok miatt. Nem is voltunk annyival idősebbek. Bátyám 13, én 11. Soha semmilyen törést nem okozott :) Anyukámmal is találkoztunk gyakran, szinte minden második nap ő jött értünk a suliba, később sokszor felmentünk hozzá. Később férjhez ment újra, lett egy közös. Soha nem éreztem magam mostohagyereknek azért mert mi nem voltunk mindig vele. Mindenféle szempontból jobb volt így, apunak nem lett új gyereke, annyira tartós kapcsolata sem míg fel nem nőttünk, így hárman voltunk. Nagyszerű apa, ugyanazokat megcsinálta amit anyukám meg tett volna.

A válás nem azt jelenti, hogy a másik szülődet elveszted, vagy lemond rólad. Akkor mentünk amikor akartunk, ha olyan gondom volt, amit először neki akartam elmondani akkor mindig ott volt. Azt hiszem ez a lényeg, az hogy mindig lehessen számítani a "másik" szülőre is. Akármelyik is legyen az.

2013. jan. 11. 13:41
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez, hogy apának milyen párkapcsolata lesz később, az anyánál is ugyanúgy fennáll, neki is lehet majd olyan párja, aki majd korlátozni akarja az apa látogatásait. Szerintem próbáljátok meg a közös felügyeletet, mert akkor a gyerekeknek se az anyjukról se az apjukról nem kell lemondani, vagyis le kell, de egyenlő mértékben, és ezen később lehet változtatni, ha nem működik, addig Te is látod, miként jössz ki anyagilag. Egy közös felügyelet pedig nem hiszem, hogy később rossz pont lenne a bíróságon, ha mégis elmérgesedik a viszony az apával.
2013. jan. 11. 13:44
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit, hogy nem kell túlmisztifikálni a gyerek lelkét. Szeresd, számíthasson rád, tölts vele időt, gondolom azért mennének hozzád is, így akár főzhettek is együtt vagy akármi, hétköznapi dolgot csinálhattok.

Ha ezt jól csinálod soha nem fogja azt érezni, hogy eldobtad vagy nem szereted. Ha így fogja gondolni, akkor már is van mögötte :)

2013. jan. 11. 13:44
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a közös felügyelet ugrott be elsőre, persze, ha nem laktok annyira messze egymástól.
2013. jan. 11. 13:53
 18/29 anonim ***** válasza:
17%
Én azt nem értem, hogy a férjed miért nem hagy titeket a megszokott környezetben...nehogymár csak te hozz áldozatot! Én nem értem az ilyen pasikat! Az enyém soha nem várná el hogy 2 gyerekkel egy albiba kelljen menjek, vagy akár egyedül!
2013. jan. 11. 13:57
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

13.57-es

Megjött az ügyeletes agytröszt!

2013. jan. 11. 15:45
 20/29 anonim ***** válasza:
22%

Kedves utolsó! Látszik a kulturált írásodon, hogy mennyire okos vagy :D

A kérdező véleményt kérdezett én csak válaszoltam, nem neked ugyhogy nemtudom hogy miért kell beugatni...szánalmas...:D

2013. jan. 11. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!