Hol keressek új barátokat?
Szerintem először a suliban kéne pár barátot szerezned. Ha most kerültél oda, és a csoporttársaid már régebb óta ott tanulnak, kérdezhetsz mondjuk a tanárokról, vagy tantárgyakról, a suliról. (Úgy vettem észre, hogy az ilyen tapasztalatokról mindenki szívesen mesél a másiknak).
Esetleg valami sport? Hobbi?
Amúgy nyugodtan írhatsz nekem is privátot, szívesen beszélgetek. :D 19/L
át tudom érezni ezt a helyzetet, idén mentem főiskolára, az osztályból csak én mentem oda, az első néhány hét maga volt a pokol, mindenki azt mondja, hogy az ember nem azért megy ilyen helyre, hogy barátkozzon, de azért mégis csak rossz egyedül lenni
az évfolyamon többszázan vagyunk, ezért 30 fős csoportokra osztottak minket gyakorlati órákra
egyik csoporttársam szeptember közepén felvette az ötletet neten, hogy üljünk be valahova, kb 10-en mentünk el, ebből a 10 emberből eggyel vagyok nagyon jó barátságban, 2-vel pedig elbeszélgetek, rajtuk kívül még szereztem néhány barátságot, ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindegyiknél én nyitottam, kellett a bátorság, mivel én is ilyen kis csendes vagyok :)
szóval gyűjtsd össze az erődet és menj oda valakihez a suliban és kezdj el beszélgetni, biztos lesz sok negatív tapasztalatod, nekem is, volt aki egyszerűen lekoptatott, volt aki rám se nézett, amíg vele beszéltem, de ezekre rá kell hagyni, de utána úgy is fogsz olyat találni, akivel jól ki fogsz jönni :)
Nekem a nagyon jó barátnőimet sajnos más-más városba vitte az egyetem. Igaz barátokat itt a mostani városomban még sajnos én se találtam,elvagyok velük,de nem az igazi.De én úgy vettem észre,hogy itt már nem is lehet életre szóló barátságokat kötni.
Ha gondolod nekem is írhatsz nyugodtan privátot,hátha közelben lakok :)
21/L
Már csak azért is az iskolában kellene keresgélned, mert olyan barátoknál, akiknek nem azonos a napirendjük, alapvetően megoldhatatlan, hogy minden nap beszéljenek. Elég fura is lenne amúgy... Még a heti egy is nagyon jó arány, mi sokszor hónapokig nem beszélünk, mert mindenki éli a maga életét. Meg kell értened, hogy a felnőtt lét az ilyen. Ettől még nem szűnik meg a barátság, csak átalakul.
Ha naponta "zaklatsz" valakit, akkor az könnyen terhesnek kezdheti érezni a dolgot, és lelép. Tapasztaltam én is, és hiába szerettem tényleg az illetőt, a végén megmondtam neki, hogy ne haragudjon, de nekem ezer és egy dolgom van, ez így nem működik egyszerűen. Azóta két- háromhavonta találkozunk, és tök jó, van miről beszélni, jól érezzük magunkat együtt. Ez így van.
Az iskolában viszont alapvetően együtt töltitek a napjaitokat, szóval, ha neked erre van igényed, köztük kell keresgélned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!