Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bírnátok ezt az életet így...

Bírnátok ezt az életet így hosszútávon?

Figyelt kérdés
anyukám kimegy külföldre dolgozni,apuval a nővéremmel és a pasijával élek. apu nem csinál semmit csak elmegy dolgozni meg mondogatja h csináljak neki szendvicseket mert h mit vigyen el dolgozni, valamint tiszta ideg mert anyu nincs itthon és ezért rajtam tölti ki a dühét, a nővérem és a pasija nem csinál semmit itthon, mindent nekem kell. dolgozok nyelvtanfolyamra járok és háztartást vezetek. senki se hallgat rám ha mondom h ők is csináljanak valamit. ti bírnátok ezt az életformát? 20/l
2013. jan. 10. 20:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
hát igen, csak hogy a mai világban nincs olyan h biztos munkahely. ebbe is belegondolhatnál.
2013. jan. 10. 20:35
 12/19 anonim ***** válasza:
Félig-meddig el vagyok költözve. Csak néha szükségem van arra, hogy abban a városban intézzek el dolgokat. Hamarosan erre sem lesz szükségem. :)
2013. jan. 10. 20:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Mikor elkezdtem olvasni,azt hittem egy 13 éves kislány kér tanácsot..na meg ahogy fogalmazol,hát kb az is olyan.Állj saját lábadra,költözz el,dolgozz.Én ezt teszem 19 éves korom óta.41/N
2013. jan. 10. 21:26
 14/19 anonim ***** válasza:
lehet én vagyok elvarázsolva,de nekem nem egy nagy dolog megkenni két szendvicset apukámnak(netán komplett menüket főzni,ha több napra utazik el)..Pedig 26 vagyok és már saját családom is van,de örülök,hogy valamit viszonozhatok abból,hogy felneveltek..
2013. jan. 10. 21:50
 15/19 A kérdező kommentje:
én is magamnak csinálom a szendvicsemet. tvzés helyett nekiállhatna.
2013. jan. 10. 22:00
 16/19 anonim ***** válasza:
50%

Ja,értem,és magadnak készítetted a bébiételedet is,és cseréltél pelenkát,majd a későbbiekben egyedül jártál oviba,és még sorolhatnám...

Ugye jól gondolom?:D

2013. jan. 10. 22:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Kitartás, az nincsen. Kérdező a langyosposványban fetreng. Nem bírod, inkább megcsinálod, király! ...nekik. Neked is, ezek szerint. Tényleg csak 3 napot kéne sztrájkolnod, vagy még annyit sem, lennének, lehetnének változások. Konfrontáció is lesz, igen, de a komoly átbeszélésen túl kell esni. Amennyiben ezt nem vállalod ne is panaszkodj. Apád nem áll a helyzet magaslatán, ez eléggé lelombozó és nagy terhet tesz a nyakadba és itt jön az a borzadalmas felismerés, hogy: felnőttél. Csókolom, üdv az új világban.

Mi nem vagyunk ők, alapvetően neked kell ezeket mondanod. Apűddal már nem tudsz mit kezdeni, ő ilyen marad, de jelezhetnéd, hogy legyen kedvesebb, nem is a szendvicsről van itt szó, hanem hogy nem ért meg téged. Ezt mondd neki. A nővéredet viszont elgáncsolnám a helyedben. Ideje neki IS felnőni.

2013. jan. 11. 04:04
 18/19 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, kérdező, de ez egyszerűen gyávaság. Az én családom is ilyen, amikor meguntam hogy utánuk takarítok, akkor nem csináltam. Mondjuk ők magukba se szálltak, úgyhogy úszik a lakás a koszban. Viszont nem érdekel, mert azóta elköltöztem.

Neked is ez lenne a megoldás. Persze nyilván nincs biztos munkahely. De a felnőtt életnek az is része, hogy vállalod a felelősséget az életedért, és kockáztatsz. Különben is, mi van akkor, ha kirúgnak és elfogy a félretett pénzed (ha otthon laksz, akkor nyilván van, és ha okos vagy, akkor a különlét mellett is gyűjtögetsz még) és fel kell mondanod az albérletet? Legrosszabb esetben hazaköltözöl és minden megy tovább, ahogy eddig.

Legyél kicsit bátrabb, mert így nem nagyon fogsz egyről a kettőre jutni.

2013. jan. 11. 11:22
 19/19 A kérdező kommentje:
jah csak hogy ha elmek albiba és leépítés lesz akk kirúgnak és vissza már nem jöhetek. ha egyszer elmek
2013. jan. 12. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!