Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim külföldön élnek!...

Szüleim külföldön élnek! Édesanyám angliába, édesapám sapanyolországba! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ebből értetődő h elváltak! Én maradtam itt magyarországon és 19 éves vagyok, van egy csodaszép kislányom! Szüleim igéretet tettek arra h segitenek addig amig nem érettségizem le sőt kérték hogy addig ne menjek dolgozni és szigoruan tanuljak! Most meg itt állunk év kezdés előtt és apám kezeit mossa és nem akar semmiben sem segiteni! Szerelmem szülei támogatnak amiben csak tudnak de sajnos anyosom nagyon beteg! Szerintetek most mit tegyek? Gondolkoztam azon h feladom a tanulmányaimat és nem érdekel mit mondanak a szüleim! Itt van a kislányom és a kedvesem akik számomra a legkedvesebbek és szeretnék róluk gondoskodni, de ha elvégezném a sulit akkor meg több pénzt tudnék keresni egykor! Nem tudom mi tévő legyek, egy kicsit csalódott vagyok a szüleim miatt mert megigérték h segitenek most meg azt várják h a feleségem és annak a családja iskoláztasson be és tartson el! Ezt semmi képp nem engedhetem! sztetek mi lenne a legjobb megoldás!/Anyukám azért ment külföldre mert apám 8 éve elhagyott bennünket és nem birta egy keresetből fenntartani a házat,ezért nagyon örült is neki h kedvesemhez költözök h ők befogadnak mert nélkülük nem tudott volna kimenni dolgozni/
2009. aug. 28. 11:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
szemetek és önzőek a szüleid. bocs de ez az igazság. sajnos saját talpadra kell állnod szerintem. és amit szeretnél azt estin elvégezni. húzós lesz, kitartást kivánok hozzá
2009. aug. 28. 11:20
 2/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm neked hogy válaszoltál!Sajnos egyre jobban én is ezt gondolom:SPedig nagyon szerettem őket de azért az fáj hogy semmibe vesznek!Tesómat kitanittaták,segiettetek neki mindenben ,engem meg le sem sz....!Most volt apám itthon először mióta megszületett a kislányom egy kis elefántot hozott neki azt i s a reptéren végigcipelve mindenféle csomagolás nélkül!Utána meg kislányom karja tiszta kiütés lett,még jó h nem lett semmi komolyabb baja:(Igen azt hiszem azt fogom tenni amit tanácsolsz mert a kedvesem és a kicsi lányom a mindenem ,ha Életemben valami jó van hát azok Ők!Az apám mikor még kiderült h babát várunk azt mondta a feleségemnek hogy lehet nem is tőlem van meg mindenféle k...nak elhordta utána bocsánattot kért mikor személyesen is megismerte ,de most hogy szerelmem is szolt neki most ujból k... lett pedig csak azt kérte ha nem is segit anyagilag de legalább néha hivjon fel!És mivel szolt érte neki ugye megint megbántotta feleségem azt mondta h ő nem kar vele többet beszélni és felejtse el örökre erre azt üzente anyámtól ha szerelmem bocsánatot kér akkor elküld 20 ezer forintot a tankönyvre!Miyen ember az ilyen?Kedvesem szülei ,nagyszülei iskoláznak be!
2009. aug. 28. 11:30
 3/14 anonim ***** válasza:
szerintem meg most már a családod a legfontosabb,dolgozz keress pénzt gyűjtögessetek és a jövő évre talán el tudod kezdeni a sulit ha más nem estin.De állj a saját lábadra és a szüleidet ha így viselkednek hanyagold!
2009. aug. 28. 11:40
 4/14 anonim ***** válasza:

Hát...

Én még csak 15 vagyok, és a szüleim is együtt vannak, tehát mindent megadnak nekem, amit csak tudnak, ezért nem tudom átérezni a helyzetedet, de...

Szerintem ha el akarod végezni az iskolát (ami elég fontos dolog), akkor meg lehetne úgy oldani, hogy eljársz iskolába, és du. dolgozol, vagy esti suliba jársz. És ha a párod szülei is segítenek (nem nagy pénzösszegekkel, csak kisebb dolgokkal, amire szükséged van a sulihoz), akkor szerintem sikerülni fog!

Kitartást, és remélem sikerül befejezni a tanulmányaidat!

2009. aug. 28. 11:44
 5/14 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak. Az lenne a megoldás ,ha estin tanulnál. Munkát azonban szakképzettség nélkül nagyon nehéz találni.

Édesanyáddal nem tartod a kapcsolatot?

2009. aug. 28. 11:48
 6/14 anonim ***** válasza:

1, szüleid is hibásak, hogy így törődnek veled, de

2, te is az vagy, mert ilyen fiatalon gyereked van.

Nem akarok kioktatni senkit, meg nem bántásnak írom, de ebből még bajod lesz. Gondolom az iskola a családod miatt is nehéz, mert inkább dolgozni kéne, hogy ti neveljétek fel anyagilag is a gyereket, ne a rokonok. Azt tudom javasolni, hogy estin szerezd meg az érettségit, nappal meg dolgozz, és, ha meglesz az érettségi, és vannak terveid a jövőddel kapcsolatban, akkor szintúgy szerezz meg egy szakmát vagy diplomát estin vagy levelezőn és dolgozz nappal. Így nem sokat tudsz törődni a családoddal, de ha már ilyen fiatalon gyereked lett, sajnos csak ilyen megoldások vannak.

Amennyi pénzt tudsz tegyél félre, mert még jól jöhet, rengeteget spórolj, készülj fel, hogy vannak ám váratlan helyzetek!

Ne haragudj, ha nyers voltam, csak segíteni szeretnék! :)

2009. aug. 28. 11:48
 7/14 A kérdező kommentje:
Igen igazad van de tudod nekem itt a kicsi lányom ami igen is felelősség!Ezért sztem mindenképp dolgoznom kell és az az igazság hogy szerelmem szüleitől sem akarom elvárni /mivel anyosom rákos beteg/igy is köszönettel tartozom nekik h segitenek mert ugye havi 90 ezrünk volt a családival meg a gyessel együtt de most h apám anyám nem akar segiteni ez a pénz amit ők küldtek kiesik!Nehéz lesz de igen,talpra kell állnom!Lesz ahogy lesz de a kislányom semmiben nem szenvedhet hiányt!
2009. aug. 28. 11:50
 8/14 A kérdező kommentje:
11.18-nak!A kislányomat egy percig sem bántam meg sőt,ha valami jó van az életemben hát ő és a feleségem az!Szerelem gyerek és igen is vállaltam mert érzek felelősséget értük ,épp ezért akarok elmenni dolgozni is!A másik meg ha nem ismerekedek meg a feleségemmel akkor anyám meg nem mehetett volna ki dolgozni mert ki kellett volna hogy iskolázzon és itt kellett volna hogy maradjon mellettem!Mert én el sem tudom képzelni hogy a kislányomat majd ne tanitatssam ki vagy csak azért elmenjek külföldre dolgozni h nekem jobb legyen!
2009. aug. 28. 11:57
 9/14 anonim ***** válasza:
71%

Szia!Ha jól értem,akkor még gimnazista vagy.Amíg nappalin tanulsz jár Neked gyermektartás(rokontartás)MINDKÉT szülődtől!

A MÁK-ba is villámgyorsan menj be,hogy a családi pótlékot neked utalják(ami saját magad után jár)

Én a helyedben mindenképpen bemennék a helyi gyámhatóságra,iskolát érettségi elött nem szabad otthagyni.Ha szeretnél továbbtanulni,nézz körül.OKJ-s,technikusi képzés alatt jár még a családi neked is,főiskolákon vannak ösztöndíjak.

Amíg nappalin tanulsz,természetesen nem bukdácsolva,addíg jár számodra rokontartás a szüleidtől!

2009. aug. 28. 12:49
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!temészetesen jól tanulok hiszen itt az érettségiés egyébként is szeretném mindenkinek megmutatni h a gyermek mellett is lehet jól tanulni!!Bár feleségem édesanyja nagyon aranyos és biztositott arról h segit mindenben de én mégis szégyenlem ezt a helyzetet!
2009. aug. 28. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!