Szüleim külföldön élnek! Édesanyám angliába, édesapám sapanyolországba! Mit tegyek?
Hát...
Én még csak 15 vagyok, és a szüleim is együtt vannak, tehát mindent megadnak nekem, amit csak tudnak, ezért nem tudom átérezni a helyzetedet, de...
Szerintem ha el akarod végezni az iskolát (ami elég fontos dolog), akkor meg lehetne úgy oldani, hogy eljársz iskolába, és du. dolgozol, vagy esti suliba jársz. És ha a párod szülei is segítenek (nem nagy pénzösszegekkel, csak kisebb dolgokkal, amire szükséged van a sulihoz), akkor szerintem sikerülni fog!
Kitartást, és remélem sikerül befejezni a tanulmányaidat!
Nagyon sajnállak. Az lenne a megoldás ,ha estin tanulnál. Munkát azonban szakképzettség nélkül nagyon nehéz találni.
Édesanyáddal nem tartod a kapcsolatot?
1, szüleid is hibásak, hogy így törődnek veled, de
2, te is az vagy, mert ilyen fiatalon gyereked van.
Nem akarok kioktatni senkit, meg nem bántásnak írom, de ebből még bajod lesz. Gondolom az iskola a családod miatt is nehéz, mert inkább dolgozni kéne, hogy ti neveljétek fel anyagilag is a gyereket, ne a rokonok. Azt tudom javasolni, hogy estin szerezd meg az érettségit, nappal meg dolgozz, és, ha meglesz az érettségi, és vannak terveid a jövőddel kapcsolatban, akkor szintúgy szerezz meg egy szakmát vagy diplomát estin vagy levelezőn és dolgozz nappal. Így nem sokat tudsz törődni a családoddal, de ha már ilyen fiatalon gyereked lett, sajnos csak ilyen megoldások vannak.
Amennyi pénzt tudsz tegyél félre, mert még jól jöhet, rengeteget spórolj, készülj fel, hogy vannak ám váratlan helyzetek!
Ne haragudj, ha nyers voltam, csak segíteni szeretnék! :)
Szia!Ha jól értem,akkor még gimnazista vagy.Amíg nappalin tanulsz jár Neked gyermektartás(rokontartás)MINDKÉT szülődtől!
A MÁK-ba is villámgyorsan menj be,hogy a családi pótlékot neked utalják(ami saját magad után jár)
Én a helyedben mindenképpen bemennék a helyi gyámhatóságra,iskolát érettségi elött nem szabad otthagyni.Ha szeretnél továbbtanulni,nézz körül.OKJ-s,technikusi képzés alatt jár még a családi neked is,főiskolákon vannak ösztöndíjak.
Amíg nappalin tanulsz,természetesen nem bukdácsolva,addíg jár számodra rokontartás a szüleidtől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!