Hogyan menthetnénk meg a házasságunkat, ha a férjem nem hajlandó belátni, hogy neki is változtatnia kellene a viselkedésén?
Szerintem nincs mindenben igazad, és ezt nőként mondom.
Pl. az, hogy nem segít a házimunkában, számomra teljesen természetes, ha a nő otthon van. Én is ebben a helyzetben vagyok. Igaz, hogy a gyerekek sok energiát felemésztenek, de nehogy már a párom takarítson meg mosogasson, ha én otthon vagyok, ő meg dolgozik. Igen is hadd tegye le a seggét, ha hazaért, és pihenjen, normál esetben minden ember erre vágyik munka után. A mosnivalót rakja a mosogatóba, a ruháit a szennyesbe, kb. ennyi, amit elvárok, ha én amúgyis itthon vagyok.
60.000 hazaadás szintén nem kevés, valóban, ha elválnál sem kapnál ennél többet.
Amiben igazad van:
- Ne járjon sörözni minden nap, de mondjuk heti egy vagy két alkalom az belefér (főleg, hogy ahogy írtad 6-ra már otthon van, az a 2 és fél óra azért nem a világ vége). Nem tudom, nálatok ez milyen gyakori.
- A gyerekekkel és veled is tölthetne több időt
- 4 óra napi számítógépezés 2 gyerekkel és nem tinifejjel nem egészen normális dolog. Ha teszem azt heti párszor ülne ennyi időre a gép elé, azt mondanám, hogy jól van, de ez így sok. Próbáld meg neki elmagyarázni hogy ez egy normális házasságban nem így működik. Ha ép ésszel nem lehet hatni rá, akkor vesd be azt a taktikát, hogy akkor a gyerekek alvásideje után te veted magad a gép/tv elé, vele nem foglalkozva, és meglátjuk, hogyan esik neki. A kaját meg ne vidd neki a gép elé, ilyen egyszerű.
Helyette valóban jó lenne, ha rávenné magát a felújításban való segítkezésben.
Egy észrevétel viszont: egy számítógépfüggőhöz mentél hozzá, és ezzel tisztában is voltál. Az, hogy te változtál nem alap arra, hogy elvárd a másiktól is, hogy változzon. Annak belülről kell jönnie. És az emberek 90%-a általában nem változik, főleg nem külső elvárások hatására. Magyarán: tisztában voltál vele, hogy mit vállalsz, 12 év után nem éppen időszerű panaszkodni miatta.
Köszönöm a válaszaitokat!
A kapcsolatunk elején nem játszott ennyit, max 1-2 órát. A többi szabadidőnkbenidőben együtt csináltunk valamit (színház, mozi, kirándulás, séta). Amikor a nagyobbik gyerekünk megszületett, ő az az összes közös programot lecserélte a számítógépezésre, így akkor már napi szinten játszott annyit, mint előtte egy héten. Azt hittem, csak így vezeti le a feszületséget és majd változni fog a helyzet. Régen segített mindenben és a fizetését is hazaadta, most mindent ruháját ott dobja le ahol épp leveszi és minden mosatlant és szemetet ott hagy, ahol az az feleslegessé vált. Tudom, hogy a hazaadott 60000Ft nem kevés, de a 170000 Ft-os fizetéséhetz képest nem is sok, ráadásul a ház rezsije is magas (pl. a villanyszámla havi 35000Ft, a gáz szintén). A fizetése többi része elmegy cigire, a sörözéseire, a játékok havidíjára és még ki tudja mira, mert már nem osztja meg velem és ha rákérdezek, megkapom, hogy ne számoltassam el a saját keresetével.
De jó, hogy az infók felét 1 oldal válasz után közlöd, de azért faszán lepontozol mindenkit! HÁt honnan szopjuk ki, hogy az a 60.000 neked nem elég mert a rezsit is abból fizeted, és ráadásul 170.000-et keres?!
Meg hogy képtelen még a ruháit is a helyükre rakni, stb?!
Félinformációkból hogy a szarba adjunk helyes választ te észkombájn?!
Hát, szerintem ez gáz. Nem mondom, hogy házasság után közös bankszámla kell, sőt, sok szempontból nem előnyös. Mindenkinek kell egy kis megtakarítás a fizetéséből, hogy nyugodt legyen a kis lelke, de azért 170-ből 60-at hazaadni elég problémás, még akkor is, ha a te házadban éltek.
Vagy adjon haza 60-at, de vegye meg a kaját meg a gyereknek a pelenkát, stb. - pluszban. Ez így nem fair. Ráadásul nem mondja el mire költi? Költse el, de legalább tudjad már, mire megy el a pénz... Az én párom bankban dolgozik, ennek ellenére kifolyik a kezéből a pénz, én meg nagyon kényes vagyok erre. Minden felíratok vele egy füzetbe, hogy mit vesz, kb. fél éve... És nem azért, mert engem annyira érdekel, hogy 300 Ft-ot költ péksütire meg ilyenek, hanem azért, hogy gondolja át és lássa ő is, hogy hova megy el a pénz, mert a házasságunk elején ez nagyon komoly probléma volt. Így sokkal jobban átgondolja hogy mire ad ki, inkább csomagolunk ebédet, stb., amire korábban nem volt hajlandó, de belátta, hogy azzal is sokat lehet spórolni. Persze néha megveszi a kedvenc péksütijét, de az meg bőven belefér. (Most a péksüti csak egy példa, de többször volt, hogy fizetés előtt már nem volt pénz a számláján.) Hajlamos volt hirtelen felindulásból vásárolni, pénzt felvenni feleslegesen, ami szintén drága, most már sokkal célirányosabb.
Az, hogy nem tudsz a pároddal ilyen alapvető dolgokról beszélgetni, szerintem nagyon problémás. Nekünk külön számlánk van és van egy közös megtakarítási is a gyerekeknek, ahova fix pénzt utalunk minden hónapban - mind a ketten. A rezsit én fizetem, ő bevásárol, viszont mivel neki jóval több a fizetése, mint a gyedem, az ő számlájáról fedezzük a nagyobb kiadásokat, pl. bútor, festés, stb.
Ha nem látja be a férjed, hogy változnia kell, hogy így nem tudtok egy családod alkotni, akkor sok jót ne fűzz ehhez a házassághoz, mert szerintem csak rosszabb lesz. Elhanyagol, nem segít, anyagilag se számíthatsz rá... Nem azt mondom, az én férjem se egy házi tündér, sőt, kifejezetten trehány (tudjátok, mindent széthajigál, nem tudja, minek hol a helye, stb.), de azért néha főz vacsorát, vagy ha megkérem, akkor felporszívózik, lenyírja a füvet, elviszi a picit sétálni meg ilyenek... Ezek nekem hatalmas segítségek és ezt ő is tudja. 28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!