Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » MIt tegyek, hogy a házasságunk...

MIt tegyek, hogy a házasságunkat megmentsem?

Figyelt kérdés
14 éve vagyunk együtt a férjemmel, mindig szeretetben, megértésben éltünk, minden problémát megoldottunk, van két kicsi gyerekünk. Egy ideje viszont folyamatosan veszekszünk, mindenért egymást hibáztatjuk, az anyagi gondok is besegítenek. Úgy érzem, hogy ami szeretet belőle áramlik, azt mind a gyerekeknek adja, aminek örülök is természetesen, de én valahogy ebből semmit nem kapok. Arra gondolok, hogy megunt engem, és ha szóba hozom, akkor azt a választ kapom, hogy félre beszélek vagy képzelődök. Attól félek, hogy ez a válás felé vezet lassan, hiszen én nem bírok egy olyan emberrel élni, akivel állandóan veszekszünk, a gyerekeknek sem jó így.
2011. ápr. 25. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a kérdésed,ezt akár én is kérdezhettem volna csak mi 12 éve vagyunk együtt és 1 gyerek van.

Remélem kapsz majd valami jó kis választ.

2011. ápr. 25. 21:24
 2/7 anonim válasza:

Próbáld valahogy felébreszteni benne a régi tüzet. Esetleg egy kis "játékkal".

Az én férjemnél mindig használ, ha szépen elmondom neki, hogy nem érzem hogy ugyanúgy szeretne. Akkor helyreáll a rend.

Próbáljatok olyan dolgokat csinálni, amiket mindketten szerettetek előtte.

Legyetek egy-két napig kettesben.

2011. ápr. 25. 21:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem jó lenne, ha felkeresnétek egy házassági tanácsadót - neki van kellö tapasztalata, hogy hogyan tudnátok rendbehozni a dolgot.

Amit esetleg egyedül is megpróbálhatnál, hogy kitalálod, hogy MIN vesztek össze - valószinüleg van pár "kulcsszó", ami kiváltja. De az esetek nagy többségének a veszekedés nem arról szól, aminek látszik, ezért célszerü szakember segitségét kérni.

2011. ápr. 25. 21:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha te még gyes-en, gyed-en vagy otthon, lehet, úgy érzni, hogy egyedül megteremteni a megélhetéshez szükséges pénzt neki nagy teher, és talán elvárná, hogy valamilyen formában te is besegíts neki. Nem tudom, nem írtad, hogy te is dolgozol-e, vagy mennyire kicsik a gyermekek.

Valahogy le kellene ülnötök beszélni arról, mikor, miért tört meg köztetek az összhang, rá kellene kérdezned, mi az amivel nincs megelégedve (az anyagiakon kívül), mi hibát talál benned, vagy éppen volt-e valami, amivel annyira megbántottad, hogy azt nem tudja elfelejteni.

Ha sokáig hagyod a most kialakult légkört anélkül, hogy egy alapos, közös átbeszéléssel tisztáznátok az okát, ez a helyzet "be-betonozódik", és később már szinte lehetetlen lesz visszacsinálni. Ne engedd, hogy sokáig így maradjon!

2011. ápr. 25. 21:32
 5/7 anonim válasza:

egyszerű és rövid a válasz

ISTEN ami összetart egy házasságot.Ő tanít meg hogyan kell igazából szeretni az embereket hogyan lehet békét teremteni otthon,..Olvass utána . Ez az egyetlen megoldás a többi ideig-óráig tart.. de egyszer majd te is rájössz.

2011. ápr. 25. 23:04
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon sokszor próbálok beszélgetni vele erről a dologról, de mindig visszautasítja. "Játékot" is próbáltam bevetni, ami csak ideiglenesen használt. Azt hiszem már én is meguntam folyamatosan azon gondolkodni, hogy még mit tehetnék ahhoz, hogy jobb legyen, az ő hozzáállására is szükség lenne. Eddig abban reménykedtem, hogy ez egy ideiglenes állapot, mert minden házasságban vannak nehéz időszakok, de most már nem is tudom. Nekem egyszerűen egy kis szeretetre, odafigyelésre lenne szükségem.

Amúgy gyereknevelésen vagyok, de mellette még egy alapítványnál tartok tornát és kézművesfoglalkozást gyerekeknek (pedagógus vagyok), még ez is pótol. Én úgy gondolom, hogy ezen a felén is könnyítek, sőt ő nem dolgozik egész évben, mert építkezési vállalkozása van, ami télen nem igazán megy, innen az anyagi gondok. Na de most már nem teregetem tovább a szennyest.

Nagyon köszi a hozzászólásokat és, hogy valakiknek kibeszélhetem egy kicsit magam.

2011. ápr. 26. 07:08
 7/7 anonim válasza:

[link]

minden kedden tart előadást a családról

2011. ápr. 26. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!