Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akit szülőként nem érdekelt a...

Akit szülőként nem érdekelt a gyereke lelkivilága, nem beszélgetett el gyermekével esténként, az miért nem tette?

Figyelt kérdés
2013. jan. 8. 13:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
A saját szüleimre céloztam, most 38 éves vagyok 3 gyerekkel
2013. jan. 11. 09:08
 12/14 anonim ***** válasza:

miért nem neki teszed fel a kérdésedet, talán válaszolnak

rá, vagy már nem élnek?

talán te jobb leszel nála ezáltal nem?

2013. jan. 11. 18:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Nevelési elvek, szülőnek való alkalmatlanság, túlhajszoltság. Lehet, hogy mások lelkivilágával eleve nem tud mit kezdeni, így a gyerekével sem.

Nálunk fontos volt a kommunikáció, a szüleimnek egymás közt is és a gyerekeikkel is. De még így is megesett, hogy rossz napunk volt (kivel nem?), vagy hogy nem értettük meg egymást. Sok dolgot el tudtam mondani a szüleimnek, de volt, amiket csak utólag, mert attól tartottam, hogy nem biztos, hogy megértenek. Ők is így voltak ezzel.

2013. febr. 6. 14:36
 14/14 anonim ***** válasza:
Erre túl sok okos választ nem fogsz kapni, főleg nem a címzettektől. Senki nem fog olyan választ írni, hogy "jaj, én épp ilyen voltam, és azért mert jobban érdekelt a tévéműsor, mint a gyerekem lelke..." Az ilyesmi többnyire azokban hagy nyomot, akik elszenvedik, nem azokban akik elkövetik. Ha valaki rá is jön utólag, mekkora mulasztást követett el, inkább megmagyarázza, mint beismeri a hibáját.
2013. febr. 6. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!