Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Végzetes kötődés?

Végzetes kötődés?

Figyelt kérdés
13 év házasság után 6 évvel ezelőtt elváltam. (40 é. nő vagyok). Azóta sem sikerült külön költözni, mert a közös házat nem tudtuk eladni, és a jelzáloghitel miatt nem tudtam albérletbe költözni. Jelenleg annyira eladósodtunk, hogy már azon gondolkodunk, hogy áron alul eladjuk a házat, és veszünk az árából az adósságok kifizetése után egy kisebb házat. Akkor én is nagy valószínűséggel új életet kezdhetnék, de egyszerűen rettegek attól, hogy ezzel egy végzetesen rossz döntést fogok hozni. Ha külön megyünk hogy fogok megbirkózni mindennel egyedül? Mert az egy dolog, hogy a házasságom azért ment tönkre, mert nem számíthattam anyagilag és érzelmileg a férjem támogatására, de mindig megvolt a biztos pont, tudtam, hogy esténként azért van kihez szólni, nem vagyok tök egyedül, legalább az illúzió megvolt. A másik, hogy most már 5 éve külön szobában alszunk, és azóta egyikünknek sem volt senkije, én úgy gondolom,hogy talán már nem is vagyok képes egy új kapcsolatra. Emiatt is fontos lenne, hogy amíg nem késő, megpróbáljunk külön menni, hogy legalább neki lehessen esélye arra, hogy valaki belép az életébe. Nincs már köztünk szerelem, és nem is lesz, mégis van valami furcsa kötődés( megszokás?), amit képtelen vagyok eltépni. Volt már valaki hasonló helyzetben, ha igen, hogyan oldotta meg? Úgy érzem, lassan beleőrülök.
2013. jan. 6. 19:19
 1/1 anonim ***** válasza:

Borzasztó rossz döntés volt vele maradni ,így nem tudsz elszakadni az biztos.

Régen el kellett volna adni a házat és hagyni a francba veszni az anyagiakat (ha másként nem megy ,igen ,áron alul eladni) De még nem késő meglépni ,kilépni ebből a helyzetből,kapcsolatnak semmiképp nem nevezném.

Ha nem zárod le életed ezt a részét nem is kezdhetsz újat (remélem nem közhelyes)

viszont nem találtam jobb mondatot.

Még egy olcsó albérletben is boldogabb lennél szerintem mint ebben a fura dologban.

Biztos megszokás van közöttetek és nem szerelem ha elváltatok ,külön alszotok stb.

Hasonló helyzetben nem voltam de átérzem a problémát és kívülállóként azt tanácsolom költözzetek külön kezdjetek új életet .40 évesen nem vagy öreg egy boldog kapcsolathoz, ne viccelj .A negyven az tök jó! Csak lépjetek ki belőle .

2013. jan. 6. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!