Ti eladnátok az ajándékba kapott aranyékszert, ha úgysem használnátok?
Néhány évvel ezelőtt ballagásomra kaptam a nagyszüleimtől egy aranynyakláncot, illetve a keresztszüleimtől arany medált hozzá. Azóta kb. kétszer volt rajtam, mert csak az ezüstöt szeretem, mindig azt hordom.
Nem állunk túl jól anyagilag, próbálok minél többet félrerakni egyetemre a diákmelómból, és most arra gondoltam, eladom ezeket az ékszereket, abból ki tudom fizetni a jelentkezés 10 ezer forintos díját, még marad is.
Nyilván otthon megölnének, ha megtudnák, úgyhogy nem fogom reklámozni.... csak felötlött bennem, nem bunkóság-e eladni az ékszereket, dehát igazság szerint egyáltalán nem kellenek nekem.
Anyum pl. kapott nagyimtól aranyláncotmedállal, ő sose hordta. Egyszer, jóval nagyim halála után megtaláltam, anyumnak nem kellett akkor sem, nekem adta. Én meg közel egy éve hordom, csak úgy, megszokásból, és nagyon hozzám nőtt. :)
Tehát Te tudod, de az ilyen dolgok mindig szépajándékok a gyerekeknek, unokáknak. De ha szűkölködsz, érthető szerintem hogy eladod.
A gyerekemnek ÉLMÉNYT kell adni, NEM ékszert.
Amit lelkileg, szellemileg, mentálisan adsz át neki AZ ÉRTÉK!
Minden más TÁRGY, az emberek NE tárgyakat, hanem EGYMÁST SZERESSÉK!
Nekem ez a véleményem... hogyha eladja és mozizik rajta, akkor valószínűleg nem tárgyat hanem élményt szeretetet volna kapni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!