Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy van egy barátom? [az enyém egy nehéz eset, nagyon. ]

Figyelt kérdés

13 éves vagyok.És arról van szó hogy nem tudom hogy mondjam el nekik hogy van egy barátom, mert az anyukám kijelentette hogy meg ne tudja hogy ennyi idősen barátom van,és ha elmondom nagyon nagy fejmosást kapok.Az apám meg sajnos nagyon könnyen dühbe jön és szinte biztos hogy idegbeteg lesz ha elmondom.És az egész családom szerintem kibukna teljesen.De a barátommal kb 2 hónapja vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást, megbízunk egymásban,elválaszthatatlanok vagyunk szinte, és suli után szoktunk találkozni minden 2. napon, akkor is 1-2 órát és titokban.De az ő szülei meg akarnak ismerni engem és szerveznek programokat(már 3 ilyet le kellett mondanom e miatt -->) csak az a baj hogy nincs időm rá hétköznap és el se mehetnék mert 4-kor itthon kell lennem és ha hétvégén mennék akkor a szüleim kifaggatnának hogy kihez,hova,mikor mért?? és mindent tudni akarnának mert mindig ezt csinálják, + nem hazudhatok hogy a barátnőmhöz megyek vagy ilyesmi mert akkor rögtön hívjuk a szüleit az XY-nak és beszéljük meg meddig maradhatok stb...

De ha elmondom akkor szerintem annyira mérgesek lesznek és rosszul fogadják, hogy eltiltanak tőle és a lehetőségét is elveszik hogy találkozzunk.Vagy a másik lehetőség hogy szakítunk, amit nagyon nem szeretnék.Valami ötlet,tanács?Kérlek segítsetek.Előre is köszönöm!

2013. jan. 6. 12:29
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az őszinte és konkrét véleményét!Annak is aki számára elfogadhatatlan ez az egész dolog.Tudom mit fogok tenni.A hasznos véleményeket annál inkább díjazom!
2013. jan. 6. 13:14
 22/30 anonim ***** válasza:
89%
Én a helyedben elmondanám a szüleimnek, hogy van egy fiú, akivel összebarátkoztatok az utóbbi időben, nem kell kimondani azt, hogy jártok, az elég riasztó szó egy szülőnek, mert amögött már tényleg szexet és miegymást ért az ember. Na és mondd el, hogy elhívott hozzájuk és akár egyeztethetnek a te szüleid az övéivel és akkor még nyugodtak is lesznek és ezzel be se csapod őket, mert hidd el érteni fogják a lényeget :)
2013. jan. 6. 16:24
 23/30 A kérdező kommentje:
Ez egy jó ötlet köszönöm! :)
2013. jan. 6. 19:20
 24/30 anonim ***** válasza:
72%

Én nem értem miért vagytok kiakadva... Még szép, hogy 13 évesen nem tudja milyen egy igazi, felnőtt kapcsolat, miről szól, de.. ne is akarja tudni!! Mindennek megvannak a maga szintjei. Mint amikor óvodában "jártam" az óvodástársammal, ott se akadtak ki a szülők, hogy mit akar egy pisis öt éves. Nyilván az még nem olyan kapcsolat, meg 13 évesen sem, hanem inkább barátság. Tényleg nem értem, mi a problémátok vele, nem "pasizik"...

Szerintem ha a srác szülei megbirkóztak a gondolattal, akkor a tieid is meg fognak, és jó ötletnek tartom, amit az egyik válaszoló írt: Nem kell kimondani, hogy "jártok", csak eléggé összebarátkoztatok, meg jóban vagytok, és meghívtak pár programra...

2013. jan. 7. 22:33
 25/30 A kérdező kommentje:
24-es köszönöm!!Úgy látom megértette még valaki hogy ez nem "pasizás", a pasizás eléggé más az én esetemhez képest és más az hogy szerelmes vagyok egy fiúba és "pasizok".És köszönöm a véleményt és megértést! :)
2013. jan. 8. 15:15
 26/30 anonim ***** válasza:
majd írd le, mire jutottál a szüleiddel, kíváncsi vagyok :)
2013. jan. 8. 21:31
 27/30 A kérdező kommentje:
Rendben :)majd leírom :) amúgy megkérdezhetem hány éves vagy?
2013. jan. 11. 21:40
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez valóban nagyon nehéz. Saját tapasztalatot nem mondhatok, mivel barátom még nem volt, sőt most jelölt sincs a láthatáron ... ( az én személyiségemmel és ízlésemmel nem is lesz :DD) DE a legjobb barátnőm UGYANEZT éli át. Ő is nehezen viseli a szüleivel szemben, nem meri elmondani stb. Amint megláttam a kérdést egyből azt hittem, hogy ő írta ki. Apukám nekem is ilyen, úgyhogy amikor 10-11 évesen láttam filmeket ahol 'csak úgy' összejöttek párok semmi akadály nélkül, már akkor tudtam, hogy apukámmal fogok e téren vívni néhány harcot. Átérzem a helyzeted/teteket. Miért gondolja szinte minden felnőtt (tisztelet a csekély kivételnek ....), hogy egy tizen akárhány éves lánynak nem lehetnek ilyen érzései? Oké, én is tudom hogy milyenek a mai fiatalok. Sőőt, ismerek is pár olyat. Egyik válaszoló írta, hogy ez inkább barátság, némi 'extrával', vagyis kézen fogva állni egymás mellett, búcsúpuszit adni, magadhoz ölelni ... szóval egyáltalán nincs semmi szex, még csók sem! (ezeket látom kb. minden nap, hétvégéket kivéve) 1-1,5 hónapig meg sem fogták egymás kezét! Azért még vannak normális irányba haladó diákszerelmek. Neked azt tanácsolom, hogy vezesd be őket a dologba, mert ha mástól tudják meg vagy akár tőled,d e csak sokkal később (pl. 8-9 hónapos járás után) akkor elveszted a bizalmukat és még a barátodat is ha eltiltanak tőle. Bár, foghatod rájuk, végül is anyukád mondta hogy meg ne tudja hogy ennyi idősen barátod van ... persze akkor meg te kapsz ki. A szemed előtt azért lebegjen ott a 'mi van ha szakítunk', mert ilyen szülőkkel nem kizárt. Ha pedig mégis jó vége lesz, akkor legalább még boldogabbak lehettek. :) Na még az jutott eszembe, hogy próbáld meg azt, hogy mesélsz anyudnak arról hogy mivan suliban stb. és mondod neki hogy x összejött y-nal, és figyeld meg a a reakcióját! Így talán könnyebben kitudod számítani, hogy mi vár rád, de lehet hogy csak azt mondja " más gyereke nem érdekel". Sok szerencsét és kitartás! Ha szeretnéd, belinkelem a barátnőm kérdését, hátha tudtok egymásnak is tanácsot adni. Írj privit, ha úgy érzed kell valaki aki meghallgat.
2013. jan. 12. 20:04
 29/30 sysyqueen ***** válasza:
100%
sajnos a mai világban a tinédzserek is folytathatnak nemi életet... pedig elég rosszul hat ki a jövőjükre... oké hogy a kamaszokban túltengnek a hormonok de ennyire? figyu kiscsaj legalább anyukáddal keresd meg azt a kis pillanatot amikor ilyesmiről beszélhetsz... koránt sincs itt az ideje annak hogy fiúzzál... természetes hogy így érzel de tudniuk kell a szüleidnek... ha most ilyeneket elhallgatsz később mit gondolhatnak majd rólad? Egyébként ha beavatod őket a dologba legalább érezhetik úgy hogy felügyelhetik a dolgok rendjét... nagy bizalmi játék az ilyen... Komolyan... nekem is van egy kislányom... remélem ha majd 13 14 éves lesz és ő úgy érzi elolvad egy fiúért szeretném ha nem először vad idegenektől kérne tanácsokat az interneten, hanem oda jön hozzám, van vér a pucájában és elmondja hogy anyu: Képzeld van a suliban egy fiú és hát amikor meglátom egyszerüen nem bírok még levegőt sem kapni ... annyira tetszik nekem hogy ha megérint beleremegek vagy bármi hasonló... akkor jöhetne a második lépés hogy haza hozza és bemutatja. ebédelünk egy jót együtt ugye ilyen korban este nincs járkálás... és így tovább... az én szüleimről ne is beszéljünk...
2013. jan. 13. 20:06
 30/30 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenki válaszát! Elmondtam jól fogadták nem robbantak ki az örömtől, de örültek hogy őszintén elmondtam és most minden oké! :) Nagyon köszi mindenkinek! :D
2013. jan. 16. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!