Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy van egy barátom? [az enyém egy nehéz eset, nagyon. ]

Figyelt kérdés

13 éves vagyok.És arról van szó hogy nem tudom hogy mondjam el nekik hogy van egy barátom, mert az anyukám kijelentette hogy meg ne tudja hogy ennyi idősen barátom van,és ha elmondom nagyon nagy fejmosást kapok.Az apám meg sajnos nagyon könnyen dühbe jön és szinte biztos hogy idegbeteg lesz ha elmondom.És az egész családom szerintem kibukna teljesen.De a barátommal kb 2 hónapja vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást, megbízunk egymásban,elválaszthatatlanok vagyunk szinte, és suli után szoktunk találkozni minden 2. napon, akkor is 1-2 órát és titokban.De az ő szülei meg akarnak ismerni engem és szerveznek programokat(már 3 ilyet le kellett mondanom e miatt -->) csak az a baj hogy nincs időm rá hétköznap és el se mehetnék mert 4-kor itthon kell lennem és ha hétvégén mennék akkor a szüleim kifaggatnának hogy kihez,hova,mikor mért?? és mindent tudni akarnának mert mindig ezt csinálják, + nem hazudhatok hogy a barátnőmhöz megyek vagy ilyesmi mert akkor rögtön hívjuk a szüleit az XY-nak és beszéljük meg meddig maradhatok stb...

De ha elmondom akkor szerintem annyira mérgesek lesznek és rosszul fogadják, hogy eltiltanak tőle és a lehetőségét is elveszik hogy találkozzunk.Vagy a másik lehetőség hogy szakítunk, amit nagyon nem szeretnék.Valami ötlet,tanács?Kérlek segítsetek.Előre is köszönöm!

2013. jan. 6. 12:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
48%

Kedves 9-es!

Ezt most te sem gondoltad komolyan ;) A mai 13 évesek párkapcsolata már rég nem arról szól, hogy egymás mellé ülnek meg kézen fogva járkálnak.

2013. jan. 6. 12:45
 12/30 anonim ***** válasza:
79%
Azért mert vannak felelőtlen kis p.csák nem azt jelenti,hogy mindegyik az...
2013. jan. 6. 12:46
 13/30 anonim ***** válasza:
38%

Azért ez durva, én csak 10 évvel vagyok idősebb, de pl. amikor én voltam ennyi idős, abszolút nem volt normális, hogy az embernek barátja van ennyi idősen, a többi gyerek is kicikizte.

Ma meg már kefélgetnek meg a szülőknek mutatják be egymást ennyi idősen. Hát besz*rok!

2013. jan. 6. 12:47
 14/30 A kérdező kommentje:
elnézést hogy így mondom de én amúgy egy jó gyerek vagyok nem logók el sehonnan meg ilyenek, jól tanulok, szűz vagyok nagyon is és az is szeretnék maradni egy jó darabig és a kapcsolatom úgy néz ki hogy: kézen fogva sétálunk,szájra PUSZI nem nyelves csók vagy ilyesmi, és megöleljük egymást, sokat beszélgetünk.
2013. jan. 6. 12:48
 15/30 anonim ***** válasza:
65%

'8-9 hónap múlva 14 leszel'

vagyis alig lettél 13 pár hónapja....

istenem....

az se jó, hogy a szüleid így állnak ehhez, de neked minek pasi? ez nem 'párkapcsolat', nehogy azt hidd... + ha elég nagynak érzed magad ehhez akkor érezd magad elég nagynak ahhoz is, hogy őszinte legyél és kiállj magadért...

2013. jan. 6. 12:48
 16/30 anonim ***** válasza:
41%

Hát hallod csodálkozom hogy a szüleid még egyáltalán nem tudták meg hogy van párod.

1. 13 éves vagy oké hogy lassan 14 leszel de még nagyon gyerek vagy és tudom hogy még nem vagy érett egy kapcsolatra mert 13 évesen még nem gondolkozik úgy az ember mint 16-18 évesen. Oké lehetnek érzéseid vannak is ez érthető de még nem tudod hogy milyen az igazi szerelem fogalmad sincs róla, és ne mondd azt hogy tudod mert nem tudod.

2. A szüleid jogosan féltenek egy pasi simán megerőszakolhatna mert 14 év alatt a szex megrontásnak számít akár tetszik akár nem mert még fiatal vagy döntés képtelen és még nincs szabad akaratod sem, a szüleid döntik el mit csinálhatsz és mit nem. És persze hogy féltenek mert manapság sok a bűnöző az utcán elég ha valaki berángat az autójába elvisz valami sötét erdőbe aztán vagy életben maradsz vagy nem. Meg jogos hogy felhívják az XY szüleit hogy tudják hogy tényleg ott vagy-e és mikor mehetsz el onnan mikor küldjenek el stb.... 13 évesen még otthon kéne lenned gondolom jövőre 8. osztályba mész és ott van a pályaválasztási időszak akkor már el kell döntened hogy hova mész továbbtanulni és már most a második félévben nagyon jól kell produkálnod ahhoz hogy felvegyenek a kívánt helyre ahol tovább akarsz tanulni.

Sokan szúrták el így az életüket akik ennyi idősen pasiztak tanulás helyett, rosszabb suliba mentek, rossz társaság állandó ivászat 14-15 évesen persze hogy nincs normális munkahelyük. Nekem sincs én is megbántam tanultam is belőle.

neked legalább legyen eszed, szakítsál aztán tanulj meg lógj a barátnőiddel 13 évesen még ezt kell csinálnod nem szerelmeskedni. Arra ráérsz már 17-18 évesen is.

2013. jan. 6. 12:53
 17/30 anonim ***** válasza:
35%

De most arra mit mondjunk, hogy jó gyerek vagy? Én ezt elhiszem, de attól még nem leszel érettebb vagy felelősségteljesebb. Az, hogy tanulsz meg szűz vagy, egy alapdolog ennyi idősen, nehogy már ezért legyél nagylány...

A párkapcsolat nem pusziról meg ölelkezésről szól, sokkal komolyabb dolgokról, amikhez azonban még nem vagy elég idős, ennyi.

2013. jan. 6. 12:54
 18/30 anonim ***** válasza:
90%

Csakhogy szerintem ez a lány nem ilyen. Az írása összeszedett, a szavai válogatottak és nincs tele helyesírási hibával. Ráadásul nem is azzal jött, hogy hogy verje át a szüleit. Van aki korábban érett és korábban érett egy kapcsolatra. Nem azt mondom, hogy smacizzanak és lefeküdjenek, de sétálgatás, beszélgetés, moziba járás, esetleg apró puszik teljesen rendben vannak.

És a tanácsom: Beszélj a barátod szüleivel és kérd meg őket, hogy beszéljenek a szüleiddel.

2013. jan. 6. 12:56
 19/30 anonim válasza:
92%
Ha tenyleg nem akartok elhamarkodni semmit, akkor tessek itt egy tanacs. Probald finoman, lassan felvezetni szuleidnek, hogy hat van egy fiu aki tetszik, aztan nehany nap mulva, h beszelgettetek is egy kicsit (persze nagy kamu az egesz, es nehez lesz eljattszani), es mindig figyeld a reakciokat. Ha latod h nem akarjak elfogadni, akkor vagy folytatjatok titokban, vagy szakittok. Bar ilyen fiatalon inkabb halasztani kene egy kicsit, nagyon eretlenek vagytok meg ehhez.
2013. jan. 6. 12:58
 20/30 A kérdező kommentje:
17-es köszön szépen és ez egy nagyon jó tanács volt szerintem!Köszönöm tényleg!Nagyon hasznos volt.
2013. jan. 6. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!