Mivel tudnék adni a párom szüleinek azért, amiért olyan sokszor náluk vagyok?
Fél éve vagyok együtt a párommal, azóta szinte minden héten náluk alszom 2-3 napot, többnyire péntek délutántól vasárnapig délutánig, plusz egyszer hétköznap.
Amikor egyfolytában vagyok náluk, nyilván ott zuhanyzom és eszem, tehát valamennyivel igenis növelem a rezsit. Átlagosan keresnek, és nem hiszem, hogy anyagi problémát okoznék nekik, de mégis.. én ezt kényelmetlennek érzem kicsit.
Kedvelnek engem amúgy, mindig örömmel fogadnak, kedvesek velem és sosincs róla szó, miért vagyok ott olyan sokat. Pénzt nyilván nem fogadnának el tőlem, ismerem őket. De hogyan viszonozhatnám mindezt, hogy ne érezzem magam kellemetlenül?
Megjegyzés: nem, mielőtt bárki tanácsolná, hozzánk egyáltalán nem tudunk menni, max. 2-3 hetente egyszer.
Olyan élelmiszereket vásárolnék, amiket ők is szeretnek, de nem engedhetik meg maguknak csak nagy ritkán. Nem luxus dolgokra gondolok. Legalább egy hónapban egyszer vásárolj részükre be 10-15 ezer forint értékben. Ez nem túl sok, mégis nagy segítség és figyelmesség. Pipere cikket nem vennék. Kizáróag élelmiszert /hús, vaj, kávé,
esetleg egy láda sör /ha szeretitek/, vagy egy-két üveg bor, stb.
20:48 ezen besírtam...
havi 10-15 ezerért, hát persze :D
"mi fura abban ha megfőz?"
a megfőz szó a fura, ebben a kontextusban
mely vidéken szokás ezt a szót így használni?
egy kis takarítással is le tudnád nyűgözni a családot sztem :) egy háziasszonynak az a legnagyobb kínja általában.
de egy kis bevásárlás, édességek, üdítő, bor, szalámi is szép viszonzás.
Én is így voltam, hát szerintem is azzal tudsz a legtöbbet segíteni, ha élelmiszert veszel, hiszen egy átlagosan kereső családnak sem mindegy manapság hányan esznek otthon.
Én általában húst vettem, de nem úgy, hogy na most ezt főzze meg az anyukája, csak hozzájárultam a bevásárláshoz. Pl 2-3 grillcsirkét, annak mindig nagyon örült, meg süteményeket vittem. Valóban ennyi ottlétnél már illik beadni valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!