Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Temetés templomban. Voltatok...

Temetés templomban. Voltatok már ilyenen?

Figyelt kérdés

Édesapám külföldön élt,elég laza volt a kapcsolatunk.

Most meghalt,a kinti hatóságok elküldték a hamvait.

Már esedékes lenne a temetés és arra gondoltam,hogy nem

szerveznék külön misét és temetést,hanem a templomban egy mise keretében oldanám meg(nem spórolni akarok).

Voltatok már ilyen temetésen,az hogy játszódott le?

A rokonok nem fognak smucignak tartani emiatt ?

2009. aug. 26. 17:38
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Nemrég voltam Ujpalotán egy ilyen temetésen. Sok volt a meghívott, mert egyben ebéd is volt 60 személyre egy vendéglőben. Mivel ő egy magas beosztású ember volt /rokon/, tényleg volt miből finanszírozni a halotti tort. Tehát odaérve halkan szólt a zene, egy kis asztalon volt az urnája és köré kellett letenni a virágot. Mindenki egy szálat hozott, el sem fért volna több. A pap elbúcsúztatta és az urnáját a templom oldalában található urnaterem egyik urnájába /melyen már rajta volt a neve/ helyezte el. A tor után mindenki ment a maga dolgára. A lakáson már nem vlolt semmiféle fogadás.
2009. aug. 26. 18:01
 2/4 anonim ***** válasza:
84%

Én már voltam ilyenen.A Budapest-Pestszenterzsébet-Szabótelep - Jézus Szíve plébánián, ahol a templomon belül saját urnatemető is van.

[link]

Ha gondolod segíthetek

2009. aug. 26. 18:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Az én esetemben az urna a temetőbe kerülne.
2009. aug. 26. 18:10
 4/4 anonim ***** válasza:
77%

Ilyen esetben a templomban lenne a beszentelés - a szentmisében - utána a temetőben a hamvak elhelyezése, de ilyen esetekben szoktak hivni - papot vagy lelkészt- a temetési szertartás megtartására.. Én lelkipásztori kisegítő is vagyok, hasonló szertartást végeztem a következőképpen.

- A hamvak (urna) beszentelése a templomban történt.

- utána a hozzátartozókkal kimentünk a Margitszigetre és a hamvakat a Dunába szórtam. Ez volt az elhunyt kívánsága.

2009. aug. 26. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!