Mit szólnál, ha félig üres testápolós flakont kapnál karácsonyi ajándékként egyik rokonodtól?
Attól függ, kitől.
Ha közelitől, bizony, rákérdeznék, viccesen. Ha távolitól, legközelebb figyelnék, mit adok neki majd én.
Sokféle oka lehet ennek:
-a rokon szegény
-a rokon titokban elszegényedett
-a rokon nincs teljesen birtokában szellemi képességeinek (idős vagy sose volt)
-a rokon viccelt
-a rokon véletlenül összecserélte a telit az üressel
...
stb.
Nagyban függ attól, hogy kitől.
Nagyszüleitől pl. évekig lejárt szavatosságú csokikat kaptam, mert megvették a boltban, amikor olcsó volt, hogy minél többet adhassanak, aztán elrakták az ünnepig, de nem tudták, hogy azért akciós, mert hamarosan lejár.
Nem rossz szándékból csinálták. Nem szóltam nekik, csak egyszer elmondtam, hogy inkább ünnepekkor süssünk együtt süteményt és az legyen az ajándékom, hagyjuk a csokit.
Tényleg nagy ötlet a "vissza a feladónak". :D
Amúgy a reakcióm attól függ, hogy milyen az anyagi helyzetük.
Ha nem túl rózsás, nem szólnék semmit, sőt ugyanúgy megköszönném, örülnék neki, mintha újat kaptam volna.
Ha nincs pénzügyi gond a háttérben, azonban van pl. egy kisgyerek a családban, aki esetleg kinyomhatta, akkor rákérdeznék, hogy nem történt-e valami baleset, mert csak félig van benne.
Ha meg ilyesmi is kizárható, akkor valószínűleg nem szólnék semmit, csak elraktároznám magamban, hogy milyen bunkók. És legközelebb vagy a kölcsönös nemajándékozásra próbálnám őket rábeszélni, vagy valami filléres dolgot kapnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!