Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem első házasságából...

Boday Attiláné kérdése:

A férjem első házasságából származó három gyermeke közül az egyik nősül. Nincs jó kapcsolatom a gyerekekkel. Nem tudom el menjek-e az esküvőre, hogy viselkedjek, ilyenkor hol a helyem?

Figyelt kérdés

Két éve kötöttünk házasságot a férjemmel,mindkettőnknek második házassága,felnőtt gyerekeink vannak.A férjem gyerekeivel nem jó a kapcsolatom. Egyszerüen nem fogadták el, hogy az apjuk ujra nősült. Valószinüleg abban biztak, hogy a szüleik ujra együtt lesznek.A legalapvetőbb tiszteletet sem kaptam meg tőlük.Pl. kerülték a köszönést,a megszólitást,bármiféle köszöntést,és olyan közös programokat szerveztek, ahol az anyjuk és az apjuk együtt legyen.Ezekre a programokra persze én nem mentem el. Ezek a dolgok engem nagyon bántanak,eleinte csak elvonultam és kisirtam magam,mostmár elmondom a véleményemet is az ilyen viselkedésről.Köztünk már a válás is szóba került,pedig a

kapcsolatunk a férjemmel nagyon jó lenne.Szeretném,ha békesség lenne köztünk. Mit tegyek?

#az esküvőre
2013. jan. 3. 15:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó, az evidens szerintem, hogy a szülők válása után a szülő új társa az nem az illető apja vagy anyja, tehát azt szerintem épeszű ember el sem várja se az új társtól, se a gyerektől, hogy így tekintsenek egymásra. De ettől még rokonok lettek, ideálisabb esetben barátokká is válhatnak, és hát az ember - pláne ha már felnőtt - nyilván azon igyekszik, hogy elfogadja azt, akit valamelyik szülője társául választott, és nem a lövészárkok ásásában tüsténkedik. Ja, és nyilván a gyerek sem annak örülne, ha akár az apja, akár az anyja egyedül maradna miután ő elkezdi élni a saját életét, tehát annak örül, ha megtalálja a saját társát.

És nyilván egy friss válás folyamatában az érzelmek felkorbácsolódnak, az egy másik helyzet, na de több évvel a válás és újraházasodás után nehogy már attól érezze magát kínosan bárki is, mert jelen van az anyja vagy apja új házastársa is, hacsak nem a párválasztásba, házasságba akar beleokvetetlenkedni... jópofizni meg senkivel sem kell, köszönni kell, pár udvarias mondatot váltani, fogadni a gratulációt, oszt ennyi... mint bármely más meghívott rokonnal.

2013. jan. 4. 00:05
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a szüleim elváltak amikor 6 eves voltam es a válás oka az volt, hogy apám talált magának egy másik nőt. Amikor a ballagasomra került a sor, valahogy kevesebb meghívóm volt, mint kellett volna, igy vettem egy darabot a boltban es azt adtam apámnak. Ezen a "meghívtak téged" szöveg szerepelt. Akkor elmagyarázta, hogy nekem nem kell szeretnem az o feleségét, nem kell jopofiznom vele, de azt meg kell értenem es el kell fogadom, hogy ok ketten összetartoznak. Nincs olyan, hogy apámat meghívót, a feleségét meg nem. Vagy mindkettőt, vagy egyiket sem. Emlékszem azt mondta, hogy nem jon el, ha a meghívás a feleségének nem szól. Hat átírtam a meghívót. E is jöttek mindketten, végig a háttérben maradva. Esküvőn meg nem volt, ha lett volna azon is ott lettek volna. Mert az apám es ha nem is szeretem, de elfogadom es valamilyen szinten tisztelem a feleségét is.....
2013. jan. 4. 06:32
 23/27 anonim ***** válasza:
21-es szép volt! :-)
2013. jan. 4. 07:45
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki reagált a kérdésemre. Mindenképpen segít jobban átlátnom a helyzetet.
2013. jan. 4. 09:54
 25/27 anonim ***** válasza:
77%
Szia! 7/24-es vagyok. Hidd el, a tanács, amit adtam, megszívlelendő. Bizonyos esetekben túl kell lépnünk a sértődöttségen, a mellőzöttségen. Szelíd, barátságos viseledésre csak szelíden, barátságosan lehet reagálni. Remélhetően így lesz ez majd az esküvőn is, ahol igyekezz jól érezni magad, még véletlenül se panaszkodj senkinek. Örülj az ifjú pár boldogságának és ezt hozd is a tudomásukra!
2013. jan. 4. 11:47
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Vannak extrém esetek, de itt arról van szó, hogy a gyerekek egyszerűen nem fogadták el az új asszonyt.

Akik mellesleg elvileg már felnőttek.

Mindenkinek, aki egyetért azzal, hogy a házasulandók ne hívják meg őt, ne legyen ott a férjével a lagzin, azt mondom,

menjen a tükörhöz, és köpje szemen magát.

Mert azt elvárni az apámtól, hogy a válás után ne élje a saját életét, ne legyen párja, ha pedig van, el ne hozza az esküvőmre; de magyarázkodjon világ szégyenére a rokonoknak a helyzetről; sőt, azt is elvárni, hogy nászajándékot hozzon, csupáncsak önzés, és rosszindulat.

2013. jan. 4. 12:31
 27/27 CSABA LÁSZLÓ válasza:
0%
Tc. Ha nincs Meg hívó ???
2013. jún. 3. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!