A férjem első házasságából származó három gyermeke közül az egyik nősül. Nincs jó kapcsolatom a gyerekekkel. Nem tudom el menjek-e az esküvőre, hogy viselkedjek, ilyenkor hol a helyem?
Két éve kötöttünk házasságot a férjemmel,mindkettőnknek második házassága,felnőtt gyerekeink vannak.A férjem gyerekeivel nem jó a kapcsolatom. Egyszerüen nem fogadták el, hogy az apjuk ujra nősült. Valószinüleg abban biztak, hogy a szüleik ujra együtt lesznek.A legalapvetőbb tiszteletet sem kaptam meg tőlük.Pl. kerülték a köszönést,a megszólitást,bármiféle köszöntést,és olyan közös programokat szerveztek, ahol az anyjuk és az apjuk együtt legyen.Ezekre a programokra persze én nem mentem el. Ezek a dolgok engem nagyon bántanak,eleinte csak elvonultam és kisirtam magam,mostmár elmondom a véleményemet is az ilyen viselkedésről.Köztünk már a válás is szóba került,pedig a
kapcsolatunk a férjemmel nagyon jó lenne.Szeretném,ha békesség lenne köztünk. Mit tegyek?
Kedves utolsó, az evidens szerintem, hogy a szülők válása után a szülő új társa az nem az illető apja vagy anyja, tehát azt szerintem épeszű ember el sem várja se az új társtól, se a gyerektől, hogy így tekintsenek egymásra. De ettől még rokonok lettek, ideálisabb esetben barátokká is válhatnak, és hát az ember - pláne ha már felnőtt - nyilván azon igyekszik, hogy elfogadja azt, akit valamelyik szülője társául választott, és nem a lövészárkok ásásában tüsténkedik. Ja, és nyilván a gyerek sem annak örülne, ha akár az apja, akár az anyja egyedül maradna miután ő elkezdi élni a saját életét, tehát annak örül, ha megtalálja a saját társát.
És nyilván egy friss válás folyamatában az érzelmek felkorbácsolódnak, az egy másik helyzet, na de több évvel a válás és újraházasodás után nehogy már attól érezze magát kínosan bárki is, mert jelen van az anyja vagy apja új házastársa is, hacsak nem a párválasztásba, házasságba akar beleokvetetlenkedni... jópofizni meg senkivel sem kell, köszönni kell, pár udvarias mondatot váltani, fogadni a gratulációt, oszt ennyi... mint bármely más meghívott rokonnal.
Vannak extrém esetek, de itt arról van szó, hogy a gyerekek egyszerűen nem fogadták el az új asszonyt.
Akik mellesleg elvileg már felnőttek.
Mindenkinek, aki egyetért azzal, hogy a házasulandók ne hívják meg őt, ne legyen ott a férjével a lagzin, azt mondom,
menjen a tükörhöz, és köpje szemen magát.
Mert azt elvárni az apámtól, hogy a válás után ne élje a saját életét, ne legyen párja, ha pedig van, el ne hozza az esküvőmre; de magyarázkodjon világ szégyenére a rokonoknak a helyzetről; sőt, azt is elvárni, hogy nászajándékot hozzon, csupáncsak önzés, és rosszindulat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!