Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valakinek az apja és az...

Ha valakinek az apja és az anyja unokatestvérek, de a gyerekek teljesen egészségesek, lehet még később ebből baj?

Figyelt kérdés
Van 2 gyerekük, akik egészségesek, tehát semmiféle testi vagy szellemi fogyatékosság nem lépett fel. Mégis olyat hallottam, hogy akár az unokákon ez később kijöhet. Van valami alapja ennek? Lehet emiatt az unokáknak baja?
2009. aug. 26. 13:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
95%

Véleményt kérdeztél: Véleményem szerint az esélye nagyobb, mintha nem lenne a rokonság, ezért gyermektervezéskor érdemes elmenni genetikai vizsgálatra, de azért nem érdemes addig sem "rettegni". Mert a statisztikákra sokszor rácáfol a való élet!! (Pl. nem esett szó arról, hogy az osztrák férfi gyerekei, aki pincében tartotta lányát és neki nemzett kb 6 gyereket, hogy bármelyiknek valami baja lenne, pedig a sajtónak nagy szenzáció lett volna.)

Nem sokat gondolkodnék rajta, mert úgysem tudod "visszacsinálni" vagy ilyesmi, így alakult és kész, még bármi lehet! Ha családot tervezel, mindenképpen utánajárnék genetikai tanácsadáson, és ha nem nagy az esélye, amit eddig lezrtam, ezt tartanám szem előtt.

Nem akarom leértékelni itt senki véleményét, de ezek nem hozzáértők válaszai (beleértve az enyémet is), szerintem nem szabad, hogy ez döntésre sarkalljon vagy emiatt félj.

2009. aug. 26. 14:49
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Gyógypedagógus vagyok. A genetika sajnos csalafinta dolog, igaz az amit az előttem szólók írtak ,hogy valószínűleg a ti gyerekeiteknél látványosabban fognak kiütni a dolgok,de nálatok is van. Nem százalékos arányban lehetőségetek van rá,hogy legye valami bibi ,hanem biztos ,hogy van, DNS összeférhetetlenség van. Ami minden esetben produkál anomáliákat. Lehet,hogy még nem érzed,nem látod vagy nem tudod, de egy alapos orvosi kivizsgálásnak mindenképpen alávetném magam. Az idegrendszert , a hormonháztartást, az utolsó sejtet is beleértve. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok kromoszóma-illetve egyéb rendellenesség csak a későbbi életkorban jön ki. Erre a legjobb példa a sclerosis multiplex, az is öröklődik ,de csak bizonyos kor után jönnek elő a tünetek.
2009. aug. 26. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!