Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most komolyan rajtunk akarja...

Most komolyan rajtunk akarja behajtani az állam a gyerektartást?

Figyelt kérdés

Apám nem fizette a gyerektartást,ezért anyukám 3 évig az államtól kapta. Azonban az állam nemtudta behajtani rajta,így csak nőtt apám tartozása.

Most elhunyt,és úgy néz ki nekünk kell kifizetni a tartozást. Én lemondanék az örökségről,de öcsém azzal nyaggat h vegyünk fel hitelt és fizessük ki,mert apám szülei még élnek,és most h apánk nincs,mi lennék onnan az örökösök.

Én nem akarok hitelt felvenni,meg a mamáék pénzére várni.

2013. jan. 2. 13:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
96%
A kérdező meg leírta, hogy nem örököltek vagyont, ami azt jelenti, hogy nem kell kifizetni az adósságot sem, vili?
2013. jan. 2. 17:14
 22/25 anonim ***** válasza:
71%

"Az örökölt javak mértékéig lehet adósságot is örökölni, ahogy korábban is írta valaki."

Szerinted itt hol áll, hogy neki kell is fizetni?

Ha az örökölt javak = 0, akkor adósság = 0.

80-as IQ felett mindenki ki tudja következtetni.

Sajnálom, ha te elmaradsz a szinttől...

2013. jan. 2. 19:56
 23/25 anonim ***** válasza:
16%
"Tudom, hogy igazságtalannak tűnik, hogy nektek kell kifizetni az adósságot..."
2013. jan. 2. 20:00
 24/25 A kérdező kommentje:

Tesóm azért akarja h vegyünk fel hitelt és fizessük ku,mert attól fél h akkor a mamáék pénzéből nem örököl. Nekik több házuk is van,és milliók a bankszámlán. Szerinte majd abból egybe visszatudjuk fizetni a hitelt...

Én azonban nem akarok hitelt felvenni h a gyerektartáunkat viszafizessük,meg lehet h a mamáéktól nem kapunk semmit.

2013. jan. 3. 16:15
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

"Tesóm azért akarja h vegyünk fel hitelt és fizessük ku,mert attól fél h akkor a mamáék pénzéből nem örököl. Nekik több házuk is van,és milliók a bankszámlán."

Annak az örökségnek EHHEZ semmi köze. Ha ezt visszautasitjátok, akkor apád öröksége le van zárva, senki nem követelhet emiatt semmit rajtatok.

A nagyszülöktöl meg majd akkor örököltök, ha ök meghalnak, annak semmi köze apátokhoz - nem értem, egyáltalán hogy jut eszébe a testvérednek ilyesmi.

MOST az apai örökségröl mondhattok le, és NEM az összes jövöbeli örökségetekröl.

A nagyszülöktöl meg TI, mint unokák örököltök, nem pedig elöször apátok és ö utána ti - ez CSAK akkor lenne így, ha apátok még élne, amikor a nagyszülök meghalnak. Igy, hogy apátok meghalt, ö kiesik az örökösök sorából.

Mellesleg ha netán venne is fel hitelt, könnyen lehet, hogy a végén mégsem kapna semmit, mert az öregek elköltik addig a vagyonukat, vagy leég a házuk minden pénzzel együtt, stb...

2013. jan. 3. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!