Most komolyan rajtunk akarja behajtani az állam a gyerektartást?
Apám nem fizette a gyerektartást,ezért anyukám 3 évig az államtól kapta. Azonban az állam nemtudta behajtani rajta,így csak nőtt apám tartozása.
Most elhunyt,és úgy néz ki nekünk kell kifizetni a tartozást. Én lemondanék az örökségről,de öcsém azzal nyaggat h vegyünk fel hitelt és fizessük ki,mert apám szülei még élnek,és most h apánk nincs,mi lennék onnan az örökösök.
Én nem akarok hitelt felvenni,meg a mamáék pénzére várni.
"Az örökölt javak mértékéig lehet adósságot is örökölni, ahogy korábban is írta valaki."
Szerinted itt hol áll, hogy neki kell is fizetni?
Ha az örökölt javak = 0, akkor adósság = 0.
80-as IQ felett mindenki ki tudja következtetni.
Sajnálom, ha te elmaradsz a szinttől...
Tesóm azért akarja h vegyünk fel hitelt és fizessük ku,mert attól fél h akkor a mamáék pénzéből nem örököl. Nekik több házuk is van,és milliók a bankszámlán. Szerinte majd abból egybe visszatudjuk fizetni a hitelt...
Én azonban nem akarok hitelt felvenni h a gyerektartáunkat viszafizessük,meg lehet h a mamáéktól nem kapunk semmit.
"Tesóm azért akarja h vegyünk fel hitelt és fizessük ku,mert attól fél h akkor a mamáék pénzéből nem örököl. Nekik több házuk is van,és milliók a bankszámlán."
Annak az örökségnek EHHEZ semmi köze. Ha ezt visszautasitjátok, akkor apád öröksége le van zárva, senki nem követelhet emiatt semmit rajtatok.
A nagyszülöktöl meg majd akkor örököltök, ha ök meghalnak, annak semmi köze apátokhoz - nem értem, egyáltalán hogy jut eszébe a testvérednek ilyesmi.
MOST az apai örökségröl mondhattok le, és NEM az összes jövöbeli örökségetekröl.
A nagyszülöktöl meg TI, mint unokák örököltök, nem pedig elöször apátok és ö utána ti - ez CSAK akkor lenne így, ha apátok még élne, amikor a nagyszülök meghalnak. Igy, hogy apátok meghalt, ö kiesik az örökösök sorából.
Mellesleg ha netán venne is fel hitelt, könnyen lehet, hogy a végén mégsem kapna semmit, mert az öregek elköltik addig a vagyonukat, vagy leég a házuk minden pénzzel együtt, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!