Most komolyan rajtunk akarja behajtani az állam a gyerektartást?
Apám nem fizette a gyerektartást,ezért anyukám 3 évig az államtól kapta. Azonban az állam nemtudta behajtani rajta,így csak nőtt apám tartozása.
Most elhunyt,és úgy néz ki nekünk kell kifizetni a tartozást. Én lemondanék az örökségről,de öcsém azzal nyaggat h vegyünk fel hitelt és fizessük ki,mert apám szülei még élnek,és most h apánk nincs,mi lennék onnan az örökösök.
Én nem akarok hitelt felvenni,meg a mamáék pénzére várni.
hát ez eléggé abszur helyzet
túlkép olyan mintha nektek kellene a saját gyerek tartásotokat visszaadni az államnak
keress egy jó ügyvédet mert ez így nem igazságos veletek szemben
1. A legfontosabb, hogy csak a pozitiv örökség erejéig lehet adóságot örökölni.
Tehát ha apád meghalt, akkor ami vagyona a halálakor volt, az az, amit örököltök, ez az esetleges vagyontárgyak és az adóságok.
Ha lemondasz te vagy mindketten erröl, akkor az adóságok visszafizetéséröl is lemondasz.
A nagyszülöktöl járó esetleges örökség ettöl független, mert ha apád már nem él, akkor az unokák a direkt örökösök, ez teljesen független az apád által hátrahagyott örökségtöl.
Tehát ha a nagyszülök meghalnak, akkor ti ketten öröklitek (meg ha apádnak lennének testvérei, akkor ök, illetve ha ök sem élnek, akkor az ö gyerekeik is - azaz az össszes unoka).
Nyugodtan mondjatok le MOST az apai örökségröl, meg a tartozásokról is, ez semmi befolyással sincs a nagyszülöktöl idövel bekovetkezö örökségre nézve.
Ha nem hiszed, akkor nézz utána az örökösödési jognak, vagy kérdezz meg egy ezzel foglalkozó ügyvédet.
Tudom, hogy igazságtalannak tűnik, hogy nektek kell kifizetni az adósságot, de még mindig igazságosabb, mintha nem nektek kellene, hanem az államnak, mert az az adófizetők pénzéből fizetné. Többek között az enyémből is.
Hadd ne azért adózzak, hogy az apád adóssága rendezve legyen.
Az örökölt javak mértékéig lehet adósságot is örökölni, ahogy korábban is írta valaki.
Te is fogd fel. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!