Mennyi idő, mire az állam megelőlegezi a gyerektartást?
A bíróság már tavasszal megítélte (apuka ismeretlen helyen tartózkodik, nincs vagyona, se ingatlan, se autó, se semmi), sose fizetett egy fillért se. Július 8-án adtam be a kérvényt a végrehajtóknak (nem céges, hanem a bírósági), ott azt mondták, kb. egy hónap, akkorra meg lesz az eredmény, és ha nem tudják behajtani, akkor mehetek a gyámügyre az igazolással, ott is kb. egy hónapot mondtak, mire kapom a pénzt. Viszont ahhoz képest, hogy 8án adtam be a papírt, csak augusztus 17-én válaszoltak levélben (és azt is csak múlt héten kaptam meg), és az sem igazolás, hanem azt írták benne, hogy: "... tekintettel arra, hogy a végrehajtási eljárás folytatására a ...-i Városi Bíróság illetékességi területén kívül működő más végrehajtó az illetékes."
Ennyi. Egy sort se írtak arról, hogy nekem akkor mit kéne csinálnom, melyik másik végrehajtó az illetékes, semmit a világon. Elment majdnem két hónap arra, hogy megtudjam, nem ők az illetékesek, és még azt se írták meg, hogy akkor kicsoda. Ha rájövök, hogy ki, akkor meg majd kezdődik az elejéről az egész. Nagyon torkig vagyok már ezzel az egésszel. Mit kéne csinálnom, meddig várjak még, meddig tart még ez az egész???
Atya ég, 7 hónap??? Hát meddig megy még ez a hercehurca? A kétéves gyerekem után eddig gyakorlatilag egy figyinget nem fizetett az apja, pedig külön élünk, mióta a gyerek megszületett. Nem semmi, hogy ezt meg lehet csinálni...
Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek, akkor úgy készülök, hogy ez még továbbra is hosszadalmas ügy lesz. Pedig a tárgyalásig eljutni is elég időigényes volt, reméltem, hogy már látom a fényt az alagút végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!