Közeli családtag nálunk akar lakni, amíg a városban van. Én nem akarom. Milyen kifogást mondjak?
"De egyszerűen se időm, se pénzem, se kedvem pl főzni miattuk. Mi nem szoktunk itthon főzni, bent eszem a munkahelyen, este max egy joghurt vagy pirítós. Én itthon 19 fokon tartom a fűtést, spórolásból, én inkább felveszek egy pulcsit, de nem tekerem fel a fűtést. A "vendégszobában" van csak helyem teregetni, nem szeretném, ha 3 hétig nem moshatnék emiatt. Meg őszintén szólva szórakoztatni sem szeretném őket esténként, én este 9-kor már le szoktam feküdni aludni, mert reggel 5-kor kelek."
Az, hogy ott lennének egy ideig, még rendben van, ebbe minden további nélkül belmennék, de ettöl a SAJÁT életvitelemen nem változtatnék.
Nekik külön nem föznék, a fütés is maradna úgy, ahogy szokott, és szórakoztatni sem akarnám öket. Akkor kelnék meg feküdnék, amikor megszoktam és ahogy nekem jó, ha nekik valami másra van igényük, akkor oldják meg: menjenek étterembe enni, ha unatkoznak, menjenek el valahová, vagy otthon olvassanak, de engem ne zavarjanak.
Az, hogy szállást adok nekik, már elég nagy segitség, ennél többet ne várjanak.
Ha meg ezt igy sem akarod, akkor mondd meg, hogy nem tudsz vendégeket ellátni a lakásodban.
Ha megsértödnek, az ö bajuk, majd megbékülnek.
Nem kell semmiféle kifogást kersni, sem pedig jókislányosra venni a figurát. Egyenesen, tisztán és egyszerűen - mindig az egyenes út a legjobb - meg kell mondani nekik, hogy nem, nem fogadtok vendéget. Keressenek szépen maguknak szállást.
Megsértődni mindig megsértődhet az, akinek nem teljesül az akarata. Ha ők kitalálták, hogy három hétig "vendégeskednek" (inkább élősködnek) a nyakatokon, spórolás miatt és a rokoni kapcsolat okán, akkor meg fognak sértődni, ha az akaratuk nem teljesül.
De kit érdekel?
Hol a te akaratod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!