Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy oldanátok ezt meg?...

Ti hogy oldanátok ezt meg? Egyáltalán mi a megoldás erre?

Figyelt kérdés

Az előzmények:

Édesanyám mentálisan "problémás", kitagadott mert összeköltöztem a párommal.

Kitette anno a sokkal idősebb nővéremet is mert lázadozott a vasszigora ellen.

Tudni kell hogy aki kiesik a pixisből, azzal a kedves család már nem tarthatja többé a kapcsolatot.

Amikor a nővérem költözött el még pici voltam, olyan 3-4 éves, így már nem is emlékszem rá.

Nos.

Amikor elkerültem "otthonról", ez a nővérem felvette velem a kacspolatot. Mint kideült, anyám kedvesen visszafogadta őt a kegyeibe, így megtudta mi történt velem :D

Azóta szó szerint zaklat.

Eddig 2-3 havonta kaptam tőle hívást (zaklatást) hogy látogassam meg a párommal, ami kedvesnek is mondható, ha nem tekintjük hogy nem fogja fel hogy nincs állandóan 10-15ezer forintunk leutazni vidékre.

Úgy két hónapja megőrült.

Egy hosszadalmas és fárasztó telefonhívás után minden nap rámcsörgött, sms-ekkel bombázott hogy menjünk le karácsonyozni, szilveszterezni, megnézni a gyereket szülinapján...

Elmondtam neki szépen telefonban hogy albérletet váltunk, én megint magamba vagyok zuhanva, nincs se pénzem se kedvem utazgatni.

Nem. Zaklatott tovább.

Fogtam magam, és szereztem egy hívásblokkoló kis progit a telefonomra.

Most csak berezeg a telefon ha ő hív, és azonnal tilt. Az smseket is elfogja.

Gondoltam én naiv hogy majd ha jobb kedvem lesz felhívom és kegyes kis hazugsággal ráfogom a telefonra a problémát, de egy alkalommal más számon hívott a ravasz, és a párom felvette a telefont...

Jól leteremtette a páromat hogy hívjam fel minél előbb, és azóta is bombáz az sms-ekkel.

Én nem szeretném megbántani, de nagyon elegem van belőle.

Ti mit mondanátok neki? Vagy hagyjam, majd csak megunja?

Vagy egy sejtésem afelől is hogy csak azért akar ennyire látni hogy anyámnak "kémkedjen".

Szegénykém nagyon szeretne kárörvendeni hogy milyen rossz sorom van a párom mellett, de hiába :)

2012. dec. 30. 01:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Most hogy rávilágítottál tényleg tudok számot változtatni :)

De elég kényelmetlen lenne, és egy darabig nem tud elérni.

A kis programom szépen elfog mindent tőle, és még vissza is tudom ellenőrizni hogy mikor keresett, mit írt ha valamiért kellene. A férje számát is tiltottam, az volt a másik amin keresett.

Egyelőre lelkesen figyelmen kívül hagyok tőle mindent, de reménykedek benne hogy lassan magától is észreveszi magát, különben biztosra mehetek hogy örökölte az agybajt anyámtól.

Lassan kezdek félni hogy én mikor fogok becsavarodni :(

2012. dec. 30. 02:19
 12/18 A kérdező kommentje:

Azért ha továbbra is idegen számokról hívogat, tényleg számot cserélek!

Szerencsére az új albérletünk címét nem tudja :)

2012. dec. 30. 02:20
 13/18 anonim ***** válasza:
Azt próbáltad már, hogy megkéred, ne hívjon?:)
2012. dec. 30. 02:23
 14/18 A kérdező kommentje:

Próbáltam.

Mondtam neki hogy nem tudok lemenni, hogy nem tudok beszélni, hogy egész nap dolgozom, a végén már megmondtam hogy depressziós vagyok és nincs kedvem beszélni vele (sem).

De állandóan hív.

A párom is megmondta neki mikor rejtett számon hívott hogy nincs kedvem telefonálgatni, de azóta is volt 2-3 hívásom tőle, meg egy gondolom karácsonyi sms :D

2012. dec. 30. 02:26
 15/18 anonim válasza:
szerintem egyszer vedd fel,és mondd el neki a dolgokat,vagy kérdezz rá,hanem a telefonletiltást válaszd!
2012. dec. 30. 02:55
 16/18 anonim ***** válasza:

"Mondtam neki hogy nem tudok lemenni, hogy nem tudok beszélni, hogy egész nap dolgozom, a végén már megmondtam hogy depressziós vagyok és nincs kedvem beszélni vele (sem). "

Szóval nem kérted meg, hogy ne hívjon fel többet.:)

2012. dec. 30. 02:58
 17/18 -Pumukli- ***** válasza:
Szerintem, meg kéne próbálnod vele tartani a kapcsolatot, elvégre a testvéred még ha nem is igen emlékszel rá! Sosem tudhatod, mikor lesz rá szükséged. És miért ne mondhatnád el neki, hogy miért ment tönkre anyukátokkal a kapcsolatod? Elvégre ő is átélte azt amit most te. Nem hinném, hogy nála jobban bárki is megérthetné, amin most keresztülmész. Arról nem is beszélve, hogy pukkadozna anyukátok, ha a fülébe jutna, hogy ti ketten milyen jól kijöttök egymással, miközben ő szép lassan magára marad! Ha terhes a sok telefon, meg az sms, egyezzetek meg bizonyos időközönkénti hívásokban, vagy válaszd a régi jól bevált módszert a levelezést, akár postán, vagy a neten, sz ingyen van! Sok sikert kívánok neked, és legyél túl hamar a depresszión!
2012. dec. 30. 09:26
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű. Mondd azt, hogy szívesen mentek, de nincs pénzetek az utazásra. Ha állja, akkor már ott is vagytok. Meglátjuk erre mit lép. Ha kifizeti, akkor menjetek el, megismered, és majd eldöntöd, hogy máskor is elmégy mert kedved van, vagy elmégy ha fizeti, vagy nem óhajtod látni. Valahol érthető ő is, de ne a te pénzedet akarja beosztani. A fenti módszerrel ez elkerülhető.
2012. dec. 30. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!