Mit gondoltok ti ezt, hagynátok szó nélkül?
Anyósoméknak rendes használható ajándékokat vettünk olyan dolgokat amit már rég szerettek volna ,de valamiért nem vették eddig meg.
Az én szüleim is ilyen dolgokat kaptak.
+ még mindkét szülönek vittünk tartós élelmiszert mert mi olcsobban jutunk hozzá tej,cukor, liszt ,rizs ,olaj, kávé tészták. Akkor ugy tünt ,hogy örülnek neki .
Ma felhivott anyósom szomszédja,hogy elakarják adni féláron ezeket az élemiszereket nekik. Mert ez nem ajándék mert mi olcsobban jutunk hozzá,és ezért nem igazán dolgoztunk meg.
a férjem már probált beszélni velük ,hogy ne csinálják ezért mi megdolgoztunk . Most egymásra csapták a telefont .. Persze én vagyok az árulkodos.
A férjem mondta ha pénzre van szükségük szóljanak.
Most,nem először írja a Kérdező,hogy a tartós élelmiszert nem karácsonyi ajándékként adták,azt csak úgy,még az ajándék mellé,karácsonyi gesztusként.
Az én véleményem,hogy anyósodék bunkók és anyagiasak.Legközelebb így állnék hozzájuk,kapnának valami párszáz forintos apróságot,aztán kész.A gesztust nézzék,ne az értéket!S hogy ki miért dolgozott meg?Nyilván mindenért ti dolgoztatok,amit ti vettetek másnak ajándékba.Összefoglalva:az ilyesfajta viselkedés nálam is kiverné a biztosítékot,és nem esne jól.Viszont legalább tudnám,hogyan viszonyuljak az ilyen anyóshoz,apóshoz...
Miért megalázó olyan dolgokat kapni mint élelmiszer ,ha ajándékba kapsz valamit az megalázó ???
Ezeket a dolgokat a karácsonyi ajándkon felül kapták irtam ,hogy ez csak +..... Nem hajléktalonok csak amerre ők laknak jóval drágábbak az ilyen dolgok ..
Az igaz, hogy az övék, de mégsem illik ilyet csinálni, meg csak azért mert esetleg van belőlük nekik is, attól még megtarthatnák. Én nem hiszem, hogy 2 hónapra előre fel van töltve ilyenekből a kamra.
Azonban a férjednek sem kellett volna így letámadni őket, hogy ha kell pénz, szóljatok. Ez elég sértő. Általában ha pénz kell, nem szokás nyaggatni vele a másik embert, pláne nem a gyereket. Nem valami nagy dicsőség, ha az ember pénzszűkében van.
Szerintem legközelebb ajándékozáskor kérdezzetek rá, hogy minek örülnének a legjobban, és probléma meg van oldva.
"Tavaly nagyon tudtam örülni amikor a vadász barátunktól kaptunk ajándékba fácánt Nem éreztem megalázonak "
Annak én is örülnék! :-D
És írod, nem karácsonyra, csak mellékesként adtátok.
Szerintem akkor is olyan - nem sértésnek szánom - nagyképű, hogy "na, majd mi megvesszük nektek az élelmiszert." Érted, hogy nekik nem futna rá?
Biztos, hogy nekem nem esett volna jól! Ha már étel, akkor olyannak örülnék, amit magam erejéből nem tudnék megvenni, extra kávé, tea, csoki. (mint ahogy az ajándékot adtátok, amire már vágytak)
Hogy ti olcsóbban juttok élelmiszerhez, és segítő szándékkal adtátok, az nagyszerű, de meg kellett volna beszélni velük előtte.
Bocs, bár ezzel itt egyedül maradtam, de a véleményeket kérdezted, azt írtam.
És most már nem szólnék, természetesen, adják el, ha akarják, ő dolguk, ő bizonyítványuk.
A párod haragudjon a szomszédra, aki kavarja a kását, és beköpte őket. Az is lehet, hogy már régóta adogatnak el tőletek kapott bármit, csak eddig nem tudtátok.
Azt nem értem, hogy ha arra szükségük van, hogy a férjed hagyjon nekik ott mindig pénzt, ha megy, akkor miért nem örülnek annak, ha élelmiszert visztek?
A pénzt azt elfogadják a férjedtől, de az élelmiszert meg eladják?
Hú de tahók! Felforr a vérem!!!
Kérdező, mi nagyszüleimtől+nagybátyámtól egy fél sertést (feldolgozva, segítünk a disznótorban) kapunk, és el nem tudom mondani, mennyire örülünk neki!
Ez elmondhatatlan tirpákság anyósék részéről, főleg, hogy 1. nem kell nekik a pénz se, 2. TARTÓS élelmiszert vittetek, ami hónapokig eláll, és ami mindig kell!
Látszik hogy jódolgukban azt sem tudják, mit tegyenek. :/
Az én bátyám is egyszer szerzett nagyker áron ilyet, még én is úgy örültem, pedig szüleim kapták...
Soha nem vinnék, nem hogy ilyet, de normális ajándékot se. Ahogy az előttem lévők írták: illatgyertya, cserepesvirág, stb.
Máskor majd a sajátkészítésű sütit is eladják pl., mert nem dolgoztatok meg érte?! Őrület...
Nyugi, nem veletek van a baj, hanem az anyósodékkal. Szerintem teljesen evidens (legalábbis sok családnál az), hogy a fiatalok néha vesznek ezt-azt (élelmiszert) az időseknek, egyrészt kicsi anyagi viszonzás, hiszen ők is jó esetben sok mindent vettek a fiuknak, lányuknak, másrészt az idősebbek már nehezebben vásárolnak be nagyobb mennyiségeket (pl. liszt, cukor), nem biztos, hogy van autójuk vagy nem biztos, hogy tudnak már cipekedni. Tehát szerintem egyáltalán nem megalázó, illetve pontosítok, normális családban nem megalázó. Oda-vissza működnie kéne a segítségnek. De az, hogy eladják azt meg végképp nem értem, mert mit csinálnak akkor a kapott pénzzel? írod, hogy jóval többe kerülnek ezek a dolgok náluk. Elmennek az élelmiszerboltba és kiegészítik a kapott pénzt és megveszik ugyanazt? Vagy mégis mi? És akkor még ők vannak megsértődve....
Elhiszem, hogy bántja a férjed. Végülis mondanám, hogy legközelebb ne vigyetek nekik semmit, tényleg tudjátok le a legolcsóbb ajándékkal, vigyetek egy bonbont és egy üveg bort és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!