Mit kellene tenni?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és egy gimnáziumba járok sport tagozatra, és kollégiumban élek, a családomat csak hétvégeken látom, van egy 10 éves öcsém aki most ötödikes,és nem valami jó tanuló,és ez ellen a szüleim nem csinálnak semmit,és emiatt,rossz kapcsolatban vagyok a szüleimmel is és az öcsémmel is, szinte kommunikálni sem tudok velük rendesen,és szinte heti 2 alkalommal látom őket,és amikor otthon vagyok,akkor sem beszélek velük,valamit tenni kell, de nem tudom hogy mit.Bele fogok őrülni ha nem változik ez.

2012. dec. 28. 10:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
15 évesen ez nem a te dolgod!!!Sajnálatos hogy a szüleid így gondolkodnak de te mos a saját jövőddel törődj!Ha otthon vagy meg az öcséddel jobbá teheted a kapcsolatod ez csak rajtatok múlik.Előbb újra haverkodj össze az öcséddel utána terelgetheted a tanulás felé de sajna most lép be a tinédzser korba és lehet,hogy falakba fogsz ütközni de egy próbát megér és elmondhatod magadnak,hogy te megtetted amit tudtál!
2012. dec. 28. 10:51
 2/5 anonim ***** válasza:

2. Ha a szüleid annakidején téged is ugyanúgy neveltek, mint most az öcsédet, akkor hidd el, hogy majd amikor az öcsinek megjön az esze, önmagától fog többet tanulni. Ezt egyébként erőszakkal nem lehet kikényszeríteni, te is tudod.

2. Nem hiszem, hogy a te feladatod lenne, hogy felülbíráld a szüleid nevelési szokásait

3. Ha már leültél, beszéltél az öcsivel, no meg azt is felajánlottad neki, hogy amikor itthon vagy, mellé ülsz és segítel neki megérteni, megtanulni a leckéjét, az ő érdekében ennyit tudsz tenni.

4. Saját érdekedben: megtanulhatsz rövidebb mondatokat fogalmazni. Nem lesz annyira fárasztó az olvasása és megértése annak, amit tudtunkra akarsz hozni.

2012. dec. 28. 10:54
 3/5 A kérdező kommentje:
a szüleim ugyan úgy neveltek mint őt, de ő nem olyan mint én, és félek hogy ha eddig nem jott meg az esze, akkor majd csak akkor fog meg jönni, amikor már késő minden, itt legfőképpen a jövőre gondolok.
2012. dec. 28. 11:00
 4/5 A kérdező kommentje:
és közben azon is aggódom hogy, mi lesz hogy ha nekem sem sikerül a sport karrier, mert ezen kivül semmi más nem érdekel.
2012. dec. 28. 11:04
 5/5 anonim ***** válasza:

amit utoljára írtál, az még változhat

ha látod, hogy nem megy tesódnak, akkor kérdezd meg, hogy tudsz-e segíteni. mondjuk attól függ milyen kapcsolat van köztetek.

2012. dec. 28. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!