Miért ilyenek a szüleim? (bővebben lent)
Én tényleg megpróbálom őket szeretni, de sajnos egyre nehezebb. És kezdem ugy érezni, hogy lassan elogy belőlem az irántuk érzett szeretetem.
Lassan 9 hónapja angliában élek, hirtelen elhatározásból kimentem. Itthon hagytam fősulit meg mindent. Májusban jöttem haza előszőr 1 hétre, meg most 2re. De mindig megbánom hogy haza jövök. Mikor több ezer km választ el minden oké. De mikor itthon vagyok akkor nem. Ha itthon vagyok mindig megpróbálok megfelelni nekik. De mindig találnak bennem hibát. Pár napja azt mondták ,iért nem találkozok a főiskolás ismrőseimmel, mondtam nekik h még nem jjöttek vissza. Ma de. találkoztam egyel,és ugy volt hogy összefutunk ese is olyan 7től max 9ig. Hát ezt mondtam du anyáéknak, erre minek kell azokkal a hülye, köcsög (meg még jó pár nem idevaló szóval illeték őket) -kel találkoznom. Meg ő miattam nem akar fel kelni 9kor (sose alszanak akkor, általában 10-11 körül). Kijelentette nem mehetek, mivel ha igen akkor nem jöhetek be. Mivel velük csak piálni, drogozni meg randalírozni tudok (egyiket sem csináltam még, 1-2szer berugtam de ne vészesen, a többihez semmi közöm). Pedig nem is ismerik őket, és én hiába mondom h elhozom őket, ismerjék meg, de nem.
Meg ha itthon vagyok, azzal jönnek még hogy miért nem talákozok a haverokkal. Ja mivel neked nincsenek barátaid (ezt a szüleim mondják).
Hát így? Hogy legyenek? Ha du vagy bármikor el akarok menni valahová kérdések özöne fogad (hová, kivel, mienk, mit csinálni, mior jösz....), mint ha kb 5 éves lennék. :S Szóval a napjaim nagyrészét itthon tötöm.
Komolyan már azt várom hogy szept 1én menjek vissza. Azt lehet haza sem jövök karácsonykor sem (pedig azt akarják).
Bezzeg akkor jó vagyok nekik mikor jövök haza és ajándékokat hozok.
Miért ilyenek? Mit tehetnék ez ellen? A lelkem már kezd kilenni, 3-4 hónapig 1 könnycseppem sincsen kint, itthon meg rengeteg. És sajnos mind 2 szülőm ilyen, és ez kb középsuli óta van azóta ilyen szigorúak.
Ha valaki hasonló helyzetben van akkor írjon, légyszí.
20/L
Nagyon egyszerű:nem hozol nekik ajcsika,és az ien nagyobb ünnepeknél hazajösz azt szevasz.
A szüleid nem fognak megváltozni,nem tudom miért ienek,de ha ők így,akkor te is így játsz.
Nem tudok erre mást mit mondani. együttérzésem legyen veled :-))
:) Az enyémek is ilyenek. Egyfelől leszóló és beszóló megjegyzések, hogy nincsenek is barátaid. (Elvben amikor hazamész, velük tervezed az időt tölteni, nem a barátaiddal.) Ha meg van programod, akkor kitör a gyalázat. Régebben anyám is jól leszólta a barátaimat, ez ilyen ez amolyan, erről szerencsére leszokott. Mondjuk az is hozzájárul, hogy nem mutatom be őket.
Sajnos úgy érzem jól döntöttél, amikor kimentél. ha ennyire rád telepszenek, megakadályozzák, hogy önálló életet kezdj. Persze, hogy amikor hébe-hóba hazamész megpróbálják visszaszerezni a vél vagy valós hatalmukat feletted, és főleg a befolyásolásodat. Most bírd ki ezt a pár napot, esetleg jegyezd meg, hogy Karácsonykor valószínűleg más programod lesz, nem fogsz tudni hazautazni. Legközelebb pedig igyekezz előre bezsúfolni a látogatási időt programokkal. Akkor nem lesz idejük észbe kapni és elkezdeni ezt a macska -egér játékot, örülni fognak, hogy öt percre látnak és kész.
Nálunk is kb. ilyesmi volt a helyzet, és ... ilyen is maradt. (én is tehetek róla, mert én pedig minden kis szíre-szóra ugrottam...)
Nem fognak megváltozni. Sőt! Annyit tehetsz, hogy éled a saját életedet, és nem hagyod, hogy játszanak veled. Nem kell őket utálni, nem kell megbántani se őket, csak érzelmileg próbálj meg leszakadni. Ne hagyd, hogy függj attól, hogy mit gondolnak rólad vagy a barátaidról! Próbálj az egész helyzetre kívülállóként nézni!
Sok sikert és fel a fejjel!
Azt kérdezed, hogy miért ilyenek. Megpróbálom beleélni megam a helyzetbe. Felnevelgettek, gondolták, hogy majd ők egyengetik a sorsodat. Erre te megugrottál, és ezáltal nekik nincs lehetőségük kiélvezni azt a bizonyos sors-egyengetést. Szóval nincs közösséged velük. És ők ezt a hiányt így fejezik ki. Nem tudják másképp. Ott vannak, kiment alóluk az életük értelme. Ha ők segítettek volnsa hozzá, hogy kimenj, akkor örülnének, hogy általuk értél el valamit. De így fölöslegesnek érzik magukat. És ezt akarják valahogy ellensúlyozni.
Mit tehetnél? Legyél részvéttel irántuk. Próbáld szelíden bevinni őket az életedbe. Mutass képeket a kinti életedről. Tanítsd meg őket internet kapcsolatban lenni veled, kicsit hőzönghetsz is, hogy milyen jó odakinn, milyen sikeres vagy, hadd legyenek büszkék rád.Esetleg valahogy add elő, mennyire jól neveltek, nekik köszönheted hogy ilyen merész, ügyes, stb vagy, és hálás vagy érte. Mi lenne, ha egyszer kivinnéd őket kicsit körülnézni? Már maga a godnolat is jó hangulatot adna, még ha nem is sikerül. Szóval told vissza a talajt alájuk. Szánd meg az öreg szüléket. Ha segítesz nekik, megváltoznak fokról fokra, lépésről lépére.
Gyerekként akarnak kezelni.
Ne hagyd magad. A hová mészre elég a dolgom van válasz, de azt nagyon kedvesen.
Azt nem értem miért ne tudnál éjjel bemenni, nincs kulcsod?
Beszéld át velük, hogy te önállóan, felnőttként élsz Angliában és megállod a helyed. Ne féltsenek, mert ők mindent megtanítottak neked az életről amit kell és ennek köszönhetően jól boldogulsz.
Ez be fog jönni, meglátod.
az én szüleim is ilyenek... ha találkozni akarok a barátommal akkor azért rinyálnak... ha nem találkozok a barátommal, akkor azért rinyálnak, hogy miért hanyagol el...(pedig nem is hanyagol, csak megértem hogy fáradt néha)
én kolis leszek 4.-étől, most meg az a bajuk, hogy elmegyek... ők tehetnek róla. mindent megcsinálok, amit kell, mégis mindig szurkálódnak. a barátaimmal is alig találkozhattam egy ideig, bulizni nem engednek el(már nem is akarok menni, de ha hívnak akkor nem szeretem visszautasítani, de kénytelen vagyok miattuk)
nem tudom mit lehet tenni...sok ismerősömtől hallottam már, hogy nem akarják/tudják elhinni, hogy a kislányuk felnőtt lett, és kezdene saját életet élni, ezért csinálják mindezt...
remélem megoldódik a helyzeted, és lehet jó megoldás ha nem mész haza, mondjuk karácsonykor azért menj, de mondjuk húsvétkor ne, az annyira nem nagy ünnep.
18/L
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Nem sűrűn járok haza olyan 3-4 havonta. Utoljára május elején voltam otthon előtte meg decemberben. Karácsonyra szeretnék haza menni, bár még nem tudom. Mikor távol vagyok minden tökéletes, de mikor itthon akkor nem.
Amúgy lakáskulcsom van, csak vannak kutyáink és ha valaki jön-megy az utcában már akkor ugatnak és anyáék mondták hogy miattam nem akarnak éjjel fel kelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!