Büdös van a nagymamáméknál, de mégis oda kell mennem, mit tegyek?
Nem cigiznek odabent, amikor vendégek vannak. Olvastad? A saját házukban úgy élnek ahogy akarnak.
Ez már beteges hozzáállás a kérdező részéről. Lefürdik hajat mos, kimossa a ruháját és kész! Akkora nagy áldozat ez a nagyszülőkért, akiknek ez az év legnagyobb eseménye és várják, hogy összegyűljön a család karácsonykor? Egyébként a kérdező saját maga is leírja, hogy miután "kimosakodott" még mindig érzi a szagot és állítása szerint is lehetséges, hogy beképzeli, hogy akkor is büdös még. Ez már túllép a normális kategórián!
Szánalmas, ahogy egy-két ember gondolkozik... Ti még nem mentetek be úgy egy házba, hogy már a küszöbön megcsapott az a savanyú, állott cigiszag? Pláne amikor megtisztelnek azzal, hogy az asztalnál beszélgetve a pofádba fújják a füstöt, én meg örülök hogy nem fulladok meg.
Ha vendégeket vár az ember, jobb esetben kitakarít, kiszellőztet, és igyekszik tiszta környezetbe várni a rokonokat. A kérdező nem tehet arról, hogy a nagymama dohányzik, és nehogy már ő legyen lehurrogva amiatt, hogy nem akarja a cigifüstöt szagolni egész nap. Ha már itt tartunk, a nagymama is lehetne annyira tapintatos, hogy nem hagyja, hogy az ő káros szenvedélye miatt mások is szenvedjenek, pláne a szeretett unokája.
Szerintem kérd meg anyukádat, hogy szóljon a nagyinak, hogy legyenek szívesek ezen az egy napon kizárólag a konyhában cigizni, vagy valami mást kis félreeső helyen, utána pedig szellőztessenek egy nagyot. Attól, hogy a nagyi X évet dolgozott, meg X gyereket felnevelt, még nem nő glória a fejére, és nem lesz hibátlan. Ugyanúgy az unoka se lesz mindenben hibás fiatal kora, és tapasztalatlansága ellenére. Kérdező, te pedig ne szégyelld azt, hogy igényed van a tisztaságra!
" De hiába mennének ki cigizni, akkor is az egész ház cigifüstben terjeng."
Ne haragudj, én ebből nem azt szűröm le, hogy mindig, amikor vendégek vannak náluk, akkor kimennek cigizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!