Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amikor férjhez mentél a régi...

Amikor férjhez mentél a régi csalódások tényleg elfelejtődtek?

Figyelt kérdés
Még fiatal vagyok, de már sok csalódás ért.Igaz az,ha valaki megtalálja az igazit vagy férjhez megy, minden előtte lévő csalódás "megszűnik" tehát nem érdekel már?
2012. dec. 23. 15:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

lehet, h én vagyok baromi szerencsés, de még nem ért soha akkora csalódás, h utána hónapokig, évekig keseregjek. persze volt, h nem úgy alakult valami, ahogy jól esett volna, de ahhoz is pozitívan álltam. lehet, h iszonyat buta vagyok, h nem éltem bele magam minden egyes nagy szerelembe, és mindig én dobbantottam, ha már nem működött.

a páromon kívül nem érdekelnek más pasik, legyenek azok exek, vagy épp szélcsapók :) összeillünk, szeretjük egymást. ha minden jól megy, akkor ő az utolsó pasi az életemben. ha nem, akkor is, mert nála kevesebbel nem érem be. ha valami miatt szétmennénk, inkább dögöljek meg egyedül, elnézve a korombeli felhozatalt...

2012. dec. 23. 18:16
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha a jelen jó, akkor a múlt már nem fáj, csak egy rossz emlék.
2012. dec. 23. 19:16
 13/19 anonim ***** válasza:

"lehet, h én vagyok baromi szerencsés, de még nem ért soha akkora csalódás, h utána hónapokig, évekig keseregjek. persze volt, h nem úgy alakult valami, ahogy jól esett volna, de ahhoz is pozitívan álltam. lehet, h iszonyat buta vagyok, h nem éltem bele magam minden egyes nagy szerelembe, és mindig én dobbantottam, ha már nem működött."

Azt kéne végre felérni ésszel, hogy ez nem "kesergés" hanem önvizsgálat, a tanulságok levonása. Azt nem tudom, hogy "iszonyat buta" vagy-e (akár..) vagy csak még nem éreztél eléggé mélyen senki iránt, mert ha így lett volna, a számodra fontos kapcsolat megszakadása után igenis átmentél volna egy gyógyulási folyamaton, ami hát enyhén szólva nem úgy kezdődött volna, hogy jujj de pozitívan állok hozzá... Ha a mostani szerelmedet elveszítenéd (nem feltétlenül kívánom, nyugi..) elképzelhető, hogy megtapasztalnád, milyen TÉNYLEG elsiratni egy kapcsolatot és rendkívül értékes tapasztalatokra szert tenni ezáltal. Én veled ellentétben viszont épp azért tartom magam szerencsésnek, mert átmentem ezen a szenvedési folyamaton és ennek köszönhetően lettem egy sokkal erősebb és tudatosabb személyiség, aki ezzel is több, jobb ember lett. Abszolút a javamra vált. Na látod, erre mondják, hogy érdemes kibekkelni egy bizonyos időszakot egyedül, magunkba nézve.

2012. dec. 23. 20:43
 14/19 anonim ***** válasza:
Én férjhez mentem, szerelmes vagyok, boldog is, két gyermekünk született, de nekem van egy ex-kapcsolatom, ami ha eszembe jut, egy ici-picit a szívem mélyén mindig sajog, hogy nem jött össze. Szerintem ez baromság, hogy megszűnik minden fájdalom. A múltad is a részed, az is te vagy, tovább lehet lépni, kell is, de a csalódások attól még fájhatnak, hogy boldog vagy valakivel.
2012. dec. 23. 21:18
 15/19 anonim ***** válasza:
nem felejtődnek el.
2012. dec. 23. 21:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem mindenki egyformán éli meg. Nekem már nem fáj az exemmel kapcsolatos csalódás, pedig akkor azt hittem, belehalok. Nem felejtjük el az ilyesmit persze, az életünk része volt. De az ezzel kapcsolatos fájdalmat nem feltétlenül őrizzük. Van, aki igen, mert annyira mélyen gyökeredzik, vagy nem tudta teljesen feldolgozni, de tényleg nem egyforma mindenkinél. Ugyanúgy, mint ahogy van, akinek szinte az elejétől kudarcra van ítélve az új kapcsolata, ha még nem zárta le magában teljesen a régit és van, akinek pont az új segít az újrakezdésben.
2012. dec. 23. 21:53
 17/19 anonim ***** válasza:

ezek szerint akkor a párom az igazi nagy szerelem, a többi csak balettozás volt :) na, jó tudni.

szerettem őket is, bizonyára, csak az más jellegű volt, hiszen nem éltünk együtt, nem volt olyan mély a kapcsolatunk, és akkoriban még az önismeretnek is eléggé híján voltam.

együtt voltunk, aztán amikor azt éreztem, h a nagy szerelem ideje leáldozott, akkor léptem. levontam a megfelelő tanulságot, de a kettő közül egyik pasi sem ért annyit, h agyaljak rajta. vegytiszta nagy rajongós szerelem, kiégés, aztán fuccs.

amit most érzek, az viszont teljesen más. egy igazi; mély szeretet, ami túléli a szerelmet is. nagyon becsülöm és szeretem a páromat. immáron 4 éve vagyunk együtt, és ami a legjobb, h ez minden nap erősödik.

attól, h nem egy szerelmi csalódás útján jutottam el önmagam megismeréséhez, még nem leszek rögtön érzelmi analfabéta naiv kislány :D én kérek elnézést, h már korán volt olyan jó emberismerő képességem, h nem álltam le olyannal, akiről sejthető volt, h csak átverni akar.

ha a párommal úgy hozná a sors, h nem tudunk tovább együtt maradni, akkor az annyira lenullázna érzelmileg, h tényleg nem kéne másik kapcsolat. ismerkedni sem lenne kedvem, ezt borítékolom.

2012. dec. 23. 22:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Én is úgy vagyok, ahogy a 14-es. Attól még, hogy férjhez mentem és szeretem a férjem, a legnagyobb múltbéli csalódásom nem tud nem fájni ha eszembe jut. Nem hiszem, hogy el fog múlni teljesen valaha is. Persze egyre kevésbé fáj, egyre kevesebbet jut eszembe, de ez is az életem része, ez is formálta a személyiségem, ez is a részem, mint a mostani érzéseim, a régi tanulságaim.
2012. dec. 23. 22:52
 19/19 anonim ***** válasza:

13-as gyönyörűen leírtad, azt, amit én soha nem tudtam megfogalmazni, csak hebegtem-habogtam róla.

Valóban így van, ahogy írod, én is átmentem ezen.

Még talán most sem vagyok a folyamat végén...

De remélem, hogy egyszer már nem fog fájni!

Köszönöm, nagyon szépen összefoglaltad!

2012. dec. 23. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!