"Fordított családmodell". Van a környezetetekben ilyen család?
Kérdező, ismerek én is ilyen családot, ahol apuka csinál nagyjából mindent, mert anyuka dolgozik. Ám anyuka tisztességesen végigszoptatta a gyereket kb másfél éven át, ahogy azt kell! És csak utána "adta át" a gyereket az apukának.
Azok az anyukák, akik még a gyerek megszületése előtt eldöntik, hogy ők csak pár napig vagy pár hétig szoptatnak, mert annyira elfoglaltak, talán jobb, ha el se kezdik az egész projectet, de tényleg.... :(
Nálunk sokáig a párom keresett jobban, hosszabb volt a munkaideje is, ezért én dolgoztam többet a háztartásban. Jelenleg egyformán keresünk, ugyanannyit dolgozunk, és megosztottuk a háztartási feladatokat is.
Már beszéltünk róla, hogy ha gyermekünk lesz, az megy majd gyesre, aki kevesebbet keres. (persze nem tízezer ft különbségről beszélek, hanem lényeges eltérésről). Ha nincs lényeges különbség a keresetünkben, akkor én maradok otthon a babával.
Nálunk ez nem furcsa, itt a nyugati határszélen több ismerősömnél hasonló a helyzet.
Nem értem a szoptatós kommentet. Csak másfél évig vagy pár napig lehet, más átmenet, verzió nem létezik?
Velem fél évesen utaztak el a szüleim, anyám gondolta, hogy két napig jó lesz a tápszer is, aztán visszaáll, de utazás alatt így egyszerűbb. Utána már nem voltam hajlandó szopni, így nálam fél évig tartott. Menjek haza és verjem tarkón, hogy a kötelező másfél évet nem tartotta be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!