Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Fordított családmodell". Van...

"Fordított családmodell". Van a környezetetekben ilyen család?

Figyelt kérdés
Fordított alatt itt a klasszikus családmodell megfordítását értem, ahol az apa tölt több időt a gyerekneveléssel, háztartással, míg az anya az anyagi jólét megteremtésével.
2012. dec. 23. 13:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Igen vannak ilyen barátaink. Az asszony hegedű művész és a férje nevelte fel a három gyermeküket,vezette a háztartást.Már felnőtt diplomás gyermekeik vannak. A férfi a mai napig nagyon nyugodt és megértő,remekül főz,süt,tele van szeretettel,kicsit nőies hanghordozása egyedivé teszi. A nő karakteres,még mindig koncertekre hívják,pedig már nyugdíjas,pörgősebb,jó a humora,kicsit férfias,rövid frizurával,konzervatív öltözködéssel. Persze külföldön éltek,csak a nyaralójukba jönnek haza,tavasztól-őszig.Nagyon kedves emberek,náluk működött a dolog.
2012. dec. 26. 21:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem is olvastam végig a kommenteket, mert szerintem nem az a lényeg, másoknál működik-e, nálatok rajtatok múlik, hogy megy-e vagy sem. Egyébként teljesen kivitelezhető megoldás, aki meg a tradíciókban hisz, ne foglalkozz vele. Az ilyen családok kapnak hideget-meleget, jó anyuka és jó apuka lesztek, a picinek is jó lesz, ezzel kell törődni, mások szájával és véleményével fikarcnyit sem!
2012. dec. 27. 03:10
 13/16 anonim ***** válasza:
2 ilyen is van a környezetemben. Az unokatesóm (férfi) ment gyedre a lányával, mert a felesége sokkal jobban keres. A férjem kollégája úgyszintén, mert a felesége sokkal jobban keres.
2012. dec. 27. 10:50
 14/16 anonim válasza:

Kérdező, ismerek én is ilyen családot, ahol apuka csinál nagyjából mindent, mert anyuka dolgozik. Ám anyuka tisztességesen végigszoptatta a gyereket kb másfél éven át, ahogy azt kell! És csak utána "adta át" a gyereket az apukának.

Azok az anyukák, akik még a gyerek megszületése előtt eldöntik, hogy ők csak pár napig vagy pár hétig szoptatnak, mert annyira elfoglaltak, talán jobb, ha el se kezdik az egész projectet, de tényleg.... :(

2012. dec. 27. 11:03
 15/16 anonim ***** válasza:

Nálunk sokáig a párom keresett jobban, hosszabb volt a munkaideje is, ezért én dolgoztam többet a háztartásban. Jelenleg egyformán keresünk, ugyanannyit dolgozunk, és megosztottuk a háztartási feladatokat is.

Már beszéltünk róla, hogy ha gyermekünk lesz, az megy majd gyesre, aki kevesebbet keres. (persze nem tízezer ft különbségről beszélek, hanem lényeges eltérésről). Ha nincs lényeges különbség a keresetünkben, akkor én maradok otthon a babával.

Nálunk ez nem furcsa, itt a nyugati határszélen több ismerősömnél hasonló a helyzet.

2012. dec. 27. 11:24
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem értem a szoptatós kommentet. Csak másfél évig vagy pár napig lehet, más átmenet, verzió nem létezik?

Velem fél évesen utaztak el a szüleim, anyám gondolta, hogy két napig jó lesz a tápszer is, aztán visszaáll, de utazás alatt így egyszerűbb. Utána már nem voltam hajlandó szopni, így nálam fél évig tartott. Menjek haza és verjem tarkón, hogy a kötelező másfél évet nem tartotta be?

2012. dec. 28. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!