Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Helyesen tettem, hogy elmondta...

Helyesen tettem, hogy elmondtam anyának, a testvérem (20 éves) cigizik?

Figyelt kérdés
Nem azért tettem, mert szeretek árulkodni, elég hosszas megfontolás után mondtam el anyukámnak. Főleg azért tettem, mert még csak most próbálta ki a testvérem, 2-3 szálat szívott el, és ilyenkor még az ember nem szokik rá, és nem is szeretném, hogy rászokjon, mert egyrészt baromi drága, másrészt semmi szüksége nincs rá, az egészségével így is bajok vannak, nemhogy még ez... Valamint úgy gondoltam, ha már cigizni akar, szerintem joga van anyának is tudni róla, előbb-utóbb úgyis kiderült volna... Ti mit gondoltok erről, jól tettem vagy rosszul?
2012. dec. 23. 12:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

20 évesen már nagykorú azt csinál amit akar, ő teste ő élete. Ha drogozna akkor azért jogos hogy szólsz mert az durvább, de a cigaretta annyira nem, nem hülyül meg nem lesz közveszélyes maximum a tüdeje bánja.

Anyukád sem tudna vele mit csinálni maximum adna neki pár tanácsot és ennyi.

Én 22 éves vagyok 18 évesen gyújtottam rá először, szüleim mondták hogy nem szólnak bele ha cigarettázni látnak, de egyáltalán nem örülnének neki ha meglátnák a kezembe. Tudják hogy dohányzok, de csak napi 3 szálat szívok el és nem egy dobozzal. Van olyan nap amikor rá sem gyújtok mert minek. Ha még csak most próbálta ki, nem fog rászokni, de ugyanakkor könnyebben fogja megkívánni ha esetleg kínálják. Maximum elmondod neki hogy nem szeretnéd ha kinyírná a tüdejét ezzel, meg passzív dohányzásra kényszerítse a körülötte lévő embereket. Ennyit megtehetsz hogy a lelkére hatsz, de megtiltatni nem fogod tudni vele mert már felnőtt ember, azt csinál amit akar és az ő felelősségére megy.

2012. dec. 23. 13:00
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges volt elmondanod anyukádnak. Minél jobban tiltalak valamit, annál jobban csinálják. Egyébként nem lehetsz valami összetartó testvér. Oké, nem helyes, hogy cigizik, de szaladni anyuhoz beköpni... hát bocs, de ha az én tesóm lennél, lekevertem volna egyet.
2012. dec. 23. 14:21
 13/20 anonim ***** válasza:
57%
Van igazság abban, amit írnak a többiek.Még annyit fűznék hozzá, hogy nem mindegy az sem, hogy a cigit kinek a pénzéből veszi.Van-e saját keresete?
2012. dec. 23. 14:25
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt tudom mondani, amit a többiek: 20 éves fiatal felnőttről van szó, a dohányzás az ő magánügye.

Az ő dolga elmondani, felvállalni a szülők előtt, hogy dohányzik.

2012. dec. 23. 17:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem tetted helyesen, mert egyfelől a testvéred dolga a cigi, másfelől szemét dolgog volt tőled az árulkodás.

Szerintem ezzel próbáltad zsarolni a testvéredet, s mivel nem sikerült beárultad.

2012. dec. 23. 18:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
nem. 20 éves, eldönti hogy mit akar.... ezzel csak bekavartál neki
2012. dec. 27. 00:56
 17/20 anonim ***** válasza:
5%
az éen tesom is 20 évas és amikor rajottem cigizik akor gondoltam ara hogy elmondjam anyumna kicsit fontolgattam es rsjottem hogy semmi ertelme nincs ha bearulom híd felnott (ha tonkre akarja teni a tuejet es leg lenceret felolem fojtasa)
2012. dec. 27. 04:00
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló!

Leírnád magyarul is?

2012. dec. 27. 13:09
 19/20 anonim ***** válasza:
84%

Akik itt válaszoltak, szerintem mindegyik hódol ennek a szenvedélynek.

Különben nem támadnátok rá a kérdezőre. Tisztelet a kivételnek.

Szegény. Miért kell valakire így rátámadni, akit nem is ismertek?

Azt írja a kérdező, hogy a testvére beteges. Nem is tudjuk, mi a betegsége, ha testvére így félti, akkor bizonyára megvan rá az oka.

Hogy egy 20 éves már felnőtt? Hát, ezen is lehetne vitatkozni.

Ha valaki férjhez megy, vagy megnősül, külön él a szüleitől, akkor igen /bár, szerintem 24 éves kor körül kezdenek a fiúk megkomolyodni. A lányok kicsivel előbb./

Elég ezekre a válaszokra rátekinteni.

Kedves kérdező! Ha anyukád tud rá hatni, akkor helyesen tetted, közös erővel sikerülhet őt lebeszélni róla, mielőtt még rászokik.

De ha ő is azt szajkózza, hogy 20 évesen azt csinál, amit akar, akkor sajnos nem tetted jól, mert ezzel csak magad ellen fordíthatod.

2012. dec. 27. 13:33
 20/20 anonim válasza:
Szerintem rosszul tetted, senki sem szereti ha beköpik. Főleg ha már nagykorú.
2013. nov. 11. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!