Mit tegyek a nővérem "félelmeivel"?
Az a nagy problémám, hogy a nővérem már már nagyon idegesítő módon félős. De ami leginkább zavar, hogy nem szeret vezetni ezért mindig másra bízza a sofőr szerepét pl. rám is. De ekkor mindentől fél nem érzi magát senki mellett biztonságban és ez aki vezet tudja mennyire zavaró és frusztráló tud lenni. Pl. ha megkérdezed tőle hogy akkor itt jobbra kell fordulni? ő arra már úgy reagál mintha az árokba akarnál hajtani. Egyszer a sogorom is kiszállt az autóból és otthagyott minket mert nem bírta a nővérem félős bíráskodásait. A másik hogy azért ő az aki nem vezet a legbiztonságosabban. Azt mondja hogy ezt mi nem értjük meg mert neki volt már autóbalesete. Megjegyzem kb akkor amikor 10 éves volt és semmi baja nem lett!!!! Természetesen az élet minden területén ilyen félős. De egyszerűen már én sem akarom őt autóval vinni vagy bármi. Nem akarom hogy rám ragasza a félelmeit. Hogyan lehet ezt kezelni? Van valakinek hasonló családtagja?
előre is köszönöm a válaszokat!
Timi 20/L
Én vagyok a csomagtartós, csak vicceltem :D
Mivel pánikbeteg vagyok, tudom, hogy vannak mások számára érthetetlen félelmek.Én az utcára utálok egyedül kimenni és boltokba, egyéb "idegen" helyekre bemenni sem kellemes,de ami a legfurább magam sem tudom megmondani, miért van ez.Amikor elkezdődött nálam ez a para, semmi ijesztő nem történt velem!Látszólag ok nélkül van ez az egész, bár gyermekkoromban sok rossz dolog ért, pl balesetek, meg eléggé szorongó, beforduló voltam mindig.
Magam esetéből tudom, hogy ezt leginkább csak az érintett maga tudja legyőzni, ha egyszer rászánja magát, megváltoztatja a hozzáállását.Én egy ideig hallani sem akartam arról, hogy kimozduljak, aztán úgy adódott, hogy muszáj volt, mert nem volt semmi segítségem.Eleinte nagyon nehéz volt, néha most is parázok kicsit, de egyre jobb.
Szerintem a nővéred nem képes kiheverni az autóbalesetet.Nem kell erőltetni, türelmesnek kell lenni vele, évekig eltarthat.
Utolsó,szerintem hülyéket ne próbálj meggyőzni,úgysem értik.
Nekem anyám ilyen,folyton ideges és mindentől retteg.Pszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!