Kedves (főleg lányos) szülők! Nektek beszámolt a gyereket arról, hogy elvesztette a szüzességét? Ha igen, egyből vagy később? És mindig elmondja nektek a csemete, hogy ha új párja van, vagy csak véletlenül kiböki?
lehet ciki, lehet nem, de én már másnap reggel újságoltam neki vidáman, hogy megtörtént :D nálunk ez sosem volt tabutéma, de jobb is mert nagyszerű a viszonyom az anyukámmal, és mindent meg tudok vele beszélni.
21 L
Szerintem ez nagyban függ a neveléstől,hogy a családban mennyire számít tabunak a téma.Illetve az anya-gyerek kapcsolaton,hogy mennyire állnak közel egymáshoz,mennyire szoros a kapcsolatuk,és milyen mértékű a bizalom.Nekem sajnos nem volt túlságosan jónak mondható az anyámmal a kapcsolatom,sosem érezhettem túl közel magamhoz amit nagyon fájlaltam gyerekkoromban,de még most is hiányzik.
Nekem egy nagy és két kisgyerekem van,a naggyal elég jól meg tudunk beszélni mindet,a kicsikkel is erre törekszem.
Szerinte a legfőbb,hogy meg tudjanak bízni bennem a gyerekeim,soha ne kelljen azt érezniük,hogy elárulom őket vagy vissza élek a bizalmukkal.Bármivel merjenek hozzám fordulni bizalmasan.Amelyik szülő ezt eléri,annak szerintem nincs oka aggódni,őszinte lest vele a gyereke.És nem hiszem,hogy az a lényeg,hogy kimondja vagy nem ha megesett a dolog,hanem,hogy tudja bármikor számíthat rám mindenben.
Az én lányom nem számolt be a dologról, csak egy alkalmas pillanatban megállt az ajtóban, kicsit zavartan, de jelentőségteljesen rám nézett és megkért, hogy menjünk el gyógyszert íratni. Hát, így adta tudtomra, hogy nagylány már (17 volt). Gyanúm szerint a kérés már a szűzesség elvesztése után történt.
Az általa komolynak ítélt barátait szokta egyébként bemutatni, a "felejthetőekről" csak beszámol pár szóban.
Én is 'gyerekként' írok...
16,5 évesen vesztettem el, nem tudják, de én is úgy éreztem, ez csak az én magánügyem. 19 évesen lett aztán egy komoly barátom utána, amikor téma lett az itt vagy ott alvás, maguktól is rájöttek. Én a saját szüleimmel (talán abból adódóan is, mert idősebbek, mint a társaim szülei) nem tudnám ezt a beszélgetést elképzelni, de én egy picit más kapcsolatot szeretnék majd kialakítani a gyermekeimmel. Semmi baj ezzel sem, csak én fiatalosabb szeretnék maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!