Szülök! Ti lebeszélnétek a lányotokat arról, hogy VÉDŐNŐ legyen?
20-as, te lehet kifogtál egy jó védőnőt, de én többnyire csak azt látom, hallom, hogy feleslegesen baromságokat beszélnek, és főleg az vicces, mikor jön a 22 éves fejével gyerek nélkül és akkor majd ő megmondja. Biztos van hasznos is, de nekem ez a tapasztalatom.
Ez mondjuk teljesen lényegtelen, a lényeg az, hogy ő maga szeresse, amit csinál, az, hogy más nem szereti, az nem az ő baja lesz. Bár, ha annyira lelkesen csinálja, akkor valószínűleg nem a barom kategóriába fog kerülni, akik csak azért védőnők, mert máshova nem vették fel őket, jobb ötletük se volt, jó lesz ide menni, aztán majd lesz valami , legalább megmondhatják a frankót valakinek végre.
Nem ovastam végig minden üzenetet, de!
Anno, mikor én érettségiztem, apu bele volt btegedve a választott szakmámba, mert én VÉDŐNŐ akartam lenni!!! És az is lettem. Apu mindenképp vmi irodistának képzelt el, de nem tudott meggyőzni.
Örülök a döntésemnek! Boldog vagyok, mint végzett védőnő.
Ha megvan az embernek a nyelvvizsgája, akkor diplomaosztó után egyből dolgozhat is. Nem nehéz állást találni, mert nagyon hiányszakma.
A 23. válaszolónak jelzem, hogy a védőnőknek is 5 évente meg kell újítaniuk a működési engedélyét, ami azt jelenti, hogy az EEKH (Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal)felé igazolnia kell, hogy az előírt kreditpontokat továbbképzések által megszerezte - ugyan úgy mint az orvosoknak! Amennyiben ez nem történik meg vagy nincs elegendő kreditpont, akkor nincs működési engedély sem, tehát nem végezhet munkát.
Nem szólnék bele, legyen az ő döntése, hogy mit választ.
Minden területen nehéz ma Magyarországon, a fizetés diplomás minimálbér, ami nagyon kevés.
20 éve nagyon kemény képzés volt, hogy most milyen azt nem tudom.
Álláslehetőség biztosan lesz, mert nagyon sokan elhagyták a pályát és egyre kevesebb a végzett hallgató is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!