Szerintetek is rosszul válaszoltam a mostohafiamnak? Azt kellett volna mondanom, hogy egyformán szeretem őket?
Van egy 8 éves mostohafiam, 2 éves kora óta vagyok jelen az életében. Az anyukája sajnos meghalt, mikor még picike volt. Imádom őt, ez nem kétséges, de a (féléves) kislányomat még jobban. Nem tudok ellene tenni. Persze próbálom nem éreztetni, ugyanúgy foglalkozni vele, mint eddig, de sok minden megváltozott, bár úgy hiszem ezek normális felállásban is változtak volna, egyszerűen két gyerekre kell most már figyelnünk.
Sokat beszélgetünk, a tesóról is, arról is hogy most ez egy ilyen időszak, kevesebbet tudunk elmenni ide-oda stb.
Megkérdezte hogy a húgát jobban szeretem e, erre azt válaszoltam, hogy mindenkit máshogy szeretek, nem jobban vagy kevésbé, de két embert nem szerethetünk egyformán, pl. a szüleimet sem, de nem tudnék választani. Ő sem szeret ugyanúgy senkit, mindenkit máshogy. Az hogy született egy kisbabánk semmit nem változtatott azon ahogy iránta érzek.
Én úgy láttam megnyugodott ezen, és igyekszem még jobban éreztetni vele, hogy szeretem, mint a beszélgetés előtt.
Anyósom viszont kicsit letámadott, hogy ilyet nem lehet mondani egy kisgyereknek. Elég rosszul esett. Egyébként nem ilyen, nem szól bele semmibe. Ezért is gondolkodtam el azon, hogy talán tényleg nem jó amit mondtam. És neki még arra lett volna szüksége, hogy azt mondjam igen, egyformán szeretem őket.
Jól válaszoltál!
Szerintem minden gyerekben megfogalmazódik ilyen kérdés,akinek van testvére!
Hasonló helyzetben vagyok,annyi talán,hogy nem velünk él a párom nagyobb lánya,hanem az anyukával,de rengeteg időt van nálunk.
Most másfél éves a közös kislányunk és lesz@arom,hogy itt vagy máshol valaki szerint épp úgy kellene szeretnem a leányzót,mint azt a,kit én szültem!
Lehet nagyon szeretni,igen De az enyémet én szültem,a tiédet pedig te!!!!
Kíváncsi lennék a sok "okos" válaszadó közül mennyien vannak a te vagy az én helyzetemben,mennnyi ilyen tapasztalattal bírnak!
Bámulatosan jó anyának és "mostohának "tartalak!
Ha nem szeretnéd,vagy nem lenne fontos,most nem törnéd magad rajta...nem érdekelne!
Nagyon nehéz helyzet,de megoldható!
A kisfiúban is megfogalmazódik,hogy fogod e úgy szeretni ,mint eddig és nem az a kérdés,hogy jobban szereted e a "vérednél"!
még valami....két "saját" gyereknél is vannak különbségek,amikor azt mondjuk másképp szeretjük őket!
De nem azért mert nem szeretjük!!!
Egyszóval,tisztellek az őszinte válaszodért!
Kedves utólsó hsz!
Válasz neked!
Mint írtam,akkor tudsz hiteles választ ide írni,ha benne vagy egy ilyen helyzetben!!!!
Egyébként lehet nagyon szeretni örökbefogadott gyermeket is,de igen a sajátodat még nála is jobban!!!
És a sajátodat magadnál 1000-szer jobban!
De ha egy örökbefogadott gyerekem lenne,érte is oda adnám az életemet ha kellene!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!